Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 12:07 - Едно момиче изчезна, а ние загубихме човешкото у себе си
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 21445 Коментари: 16 Гласове:
25

Последна промяна: 17.03.2015 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Едно дете изчезна. Момиче на 15. От Видин. Не го пуснали на дискотека и то избягало от вкъщи.
Гледали сме го по филмите. И можем да си представим евентуалните сценарии. Страшни са.
Днес в нашите, български форуми, нашите български форумисти, използват целия си набор от цинизми, ругатни и всевъзможен хейт, за да обяснят как детето, което не познават е лигла, леко момиче, фръцла, трябва й един як бой, ама днешното поколение на нищо не прилича, и така й се пада - нека я...

Всъвъзможни всезнайковце на всякаква възраст гневно проклинат бегълката, пожелавайки й да влезе в онези хроники, които ежевечерно текат от екрана. Така й се падало, по очите на снимката й личало, че не била стока. Майка й и баща й ежесекундно се грижели тя да е нахранена, пък тя - ниц, дискотека. Като е такава разхайтена, нека я оправят в дискотечни тоалетни.

Дори не мога да пиша горното, камо ли да си позволя да приема, че един НОРМАЛЕН човек може да мисли по подобен начин за друг човек. Камо ли за дете, за изчезнало дете.
Хора?!?!?!?! 
Вие , които псувате, плюете, мерите полите на ученичките, надничате в деколтетата им, обявявате младежите за пропаднали и тъпи, заклеймявате цяло едно поколение. ТОчно вие, давате ли си сметка, че това са ВАШИТЕ, НАШИТЕ деца.
И че трябва да ни боли за всяко, което се е спънало, паднало, ударило, наранило. И че вместо да го подритваме, сме ДЛЪЖНИ да му подадем ръка, да го изправим.
Ако се е загубило, трябва да се опитаме да чуем гласа му. Няма начин да не вика. Всеки иска да бъде намерен или най-малкото да намери себе си.

Дискотеки?! Има ги...И кръчми има...и бинго зали, и казина. Има стотици места, които далеч не покриват дефиницията за възвишеност духовна.
Тя всъщност е вътре у всеки човек, той я носи, той преценява от какво има необходимост.НО най-важното - тя се изгражда, възпитава. От първия ден, чрез пример. 
Децата се възпитават от нас, възрастните. Задълженията ни далеч не се изчерпват с купуването на храна и парцали. И необходимостта да осигуряваме насъщния, не извинява абдикирането ни от това да бъдем слушащи родители. А най-силно крещи мълчанието на децата ни. А ако не можем да чуваме - има специалисти. 

Като чуя някой да казва - ама, моля ви, МОЕТО дете не е ТАКОВА, и настръхвам.
Отказваме да познаваме децата си и предпочитаме да се люлюваме на картината, която сме изградили в представите си. Всеки в неговата си.Защо си въобразяваме, че след като ние самите не сме съвършени, трябва да изискваме от тях да са безгрешни роботи, които презареждаме с храна, таблети, мобилни и парцали?

Бясна съм, защото едно дете е избягало от къщи и вече една седмица е Бог знае къде, а ние го хулим, без да си признаем, че това е масов проблем на нас, родителите.

....................................................................

Първият глас към този пост е негативен, за мен това е много показателно.

Гласувай:
261. vmir - Съгласен.
17.03.2015 17:05
Въпреки, че моите деца не са и не вярвам да постъпят по подобен начин не защото им забранявам каквото и да било. Странното е, че въпросната "солидарност" изглежда е изцяло с родителите, а това има едно ясно послание към несъгласния - ти си никой и нямаш право на желания, мнения, чувства. Ако това е представата за добро възпитание у нас, това възпитание прекършва възможността за откриване на доброто в себе си и отглежда зверчета, за които да издевателстват над останалите както са издевателствали върху тях самите е естествената и единствено възможната линия на себеутвърждаване.
цитирай
2. benra - vmir
17.03.2015 19:40
Присъединявам се към казаното от теб
цитирай
3. krassko - Майка и каза че не я пускала на рожден ден след седмица.
17.03.2015 19:50
А дъщерята се гримирала за училище, излязла и ... не се върнала.
Сега я търсят.
А на дискотека и аз не бих я пуснал.
цитирай
4. benra - kushel,
17.03.2015 20:01
искам да кажа, че зад грешките на децата се крият грешки на възрастните. Че тийнейджърството е много крехка възраст и трябва да съумееш да го подготвиш от рано, за да не ти се налага да изпадаш в крайни забрани. Искам да кажа, че съвсем не смятам, че дискотеката е място за дете на 15, но също така искам да кажа, че трябва много да се внимава как се комуникира, особено когато трябва да бъде забранено нещо. Зещото отиването на дискотека е далеч по-безопасно от това, което може да се случи след бягство от къщи.
Искам да кажа също така, че никой не може да те вбеси така, както най-милото ти. А по-мило от детето едва ли има. Но ние затова сме възрастни - да преценяваме как и защо.
Как да възпиташ тийнеъджър питаш? С личен пример, с разговори, разбиране и много любов. Аз поне така правя. Невинаги ми се получава, както на всеки средностатистически родител, но знам,, че детето ми колкото по-яростно е, толкова по-слабо и несигурно се чувства. И се старая да не му обръщам гръб.
Тези деца не са се пръкнали от самосебе си, те са наши. И наша отговорност. Това е.
А родителите го молят да се прибере, обещавайки, че няма да го бият...Какво ти говори това?

Поздрави от мен за теб!
цитирай
5. benra - kushel,
17.03.2015 20:44
така е - машината за промиване на мозъци е мощна, но това не сваля отговорността, нали? Отговорността винаги е лична. И децата винаги са деца. Това е, за мен е простичко. Детето и Биг Брадър би могло да гледа по правилен начин, ако има основата, ако е говорено, ако е разговаряно и не налагано. Съжалявам ако звуча като експерт по деца, съвсем не съм и не искам да размахвам пръст. Когато общувам с деца осъзнавам, че мога много да науча от тях. Всяко едно е вселена и към всяко едно може да се намери ключ, докато не стане късно. Тогава се задейства машината...
Понякога ми се иска да не съм актуална, а просто фриволна - нали знаеш - харесва ми :-)
цитирай
6. vmir - "Машината за промиване на мозъци"
17.03.2015 21:28
e проблем най-вече на неудачниците с неутолими претенции да поучават. Защото им е идеалното оправдание защо собствените им деца и близки ги оценяват като изкукуригали и безполезни "съветници". Децата чувстват кой ги лъже и кой се възползва от незнанието им за да се прави на важен без да им помага с нищо. Никое дете не можеш да излъжеш в това отношение, ако ще и на главата си да тръгнеш, за да го впечатлиш повече. Аз лично нямам каквито и да било проблеми с екранните образци, не съм забелязал нито един случай децата ми да са подражателствали на такива, защото чувстват, че никога няма да ги излъжа, за да се направя на важен за тяхна сметка и често ми търсят мнението, а аз се моля да не се поддам на изкушението да се правя на по-информиран и знаещ, околкото съм. Знам, че за някои хора това е напълно непонятно, но всичко се плаща, дори и удоволствието да се правиш на голямата работа поне пред децата си.
цитирай
7. starotomagare - Бедата е, че ние реагираме като р...
17.03.2015 22:05
Бедата е ,че ние реагираме като родители едва тогава когато изведнъж ни се стори ,че нещата не отиват на добре и детето ни някак си изведнъж се прави на пораснало и иска пълна свобода ,твърдо позовавайки се на другите от своето обкръжение.Докато се усетим губим не само битката но и войната и тогава въпрос на късмет и зачатъчни истинкти за самосъхранение на детето е доколко ще пострада и какви ще са щетите.Едва ли си задаваме въпроса къде ли е и какво прави ако уж е излязлао да си поиграе в двора на близкото училище извън учебно време.Дори и на това уж невинно място децата ни се срещат с цигарите ,алкохола ,тревата (не дай Бог нещо по-силно )в смесените квартали там редовно се навъртат вечно разгонени циганчета и циганки и белите момиченца са обект на особено внимание и игрички за прецакване .Нашите момчета и момичета са невинни дечица на същата възраст.Насажданата в училище толерантност само ги прави още по-наивни и непредпазливи но и лесни жертви.Всяка такава победа се смята за особена гордост от мургавите защото целия прайд независимо от пола действа в една посока..Момиченцата с известни психически и умствени проблеми са първите жертви.Позволих си да отворя само един от прозорците показващи какво правят нашите деца преди да се случи онзи разрив с родителите за който говорим.Повярвайте ми, имам достатъчно лични наблюдения.Това е само една страна от картината за която медиите по обесними причини се правят ,че не съществува и много хора изобщо не подозират за това.
цитирай
8. natali60 - Дано
18.03.2015 01:42
да се намери детето - живо и здраво.
цитирай
9. apostapostoloff - Ние, ние, ние...
18.03.2015 06:29
Кои сте тези "вие", загубили човешкия си образ? Уточнете го и го обяснете. За да знам кои сте и да се пазя от вас.

Древните са го казали:"Omni determinatio negatio est." Тоест, всяко обобщения е погрешно. Затова говорете само за себе си, не туряйте всички ни в един кюп! Пък и колективистичното говорене приключи. То беше присъщо на комунизма. Сега има само АЗ, АЗ, АЗ.

Виждам, че и тук се обажда цигането от Коматево Кухел. Той трябва да иде при кварталния си инспектор и да каже на човека да му нашари дирника с една цепеница!
цитирай
10. benra - apostolapostoloff
18.03.2015 07:46
В текста ставя ясно кои сме ние. Не обичам да размахвам пръст, отделяйки Аз-а, когато вие-то е част от общество, чиято част съм. Децата са персонална и обща отговорност - на родители учители, семейство, съседи, общество. Тогава аз-ът става Ние. Но ВИе явно сте прочели само заглавието, така че е безсмислено да преразказвам написаното...

Също така, искам да подчертая, затова ще пиша с големи букви - В ТОЗИ БЛОГ ЛИЧНОСТНИ НАПАДКИ СА НЕДОПУСТИМИ, НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ и макар да съм прови цензурана, личните нападки ще бъдат ИЗТРИВАНИ.

Пожелавам хубав ден! Аз
цитирай
11. benra - До starotomagare
18.03.2015 10:15
Така е - имаме лошият навик да се "усещаме" едва когато стане лошото...И тогава започват едни "ако", "дали"...Но най-лошото е прехвърлянето на вини.
Факт е, че едно дете, ако иска да кривне, ще го направи. Затова непрекъснато подчертавам колко е важно да чуваме децата си, дори когато мълчат. Поздрави!
цитирай
12. fascindoo - не се коси kushel,
18.03.2015 10:20
kushel написа:
Апострофф, има ли поне един блог в който да не си изцвъкал някоя глупост? М?
Ако мислиш, че си забавен, не си.

---
за мен той отдавна е aПростapostoloff
!!!
цитирай
13. krassko - И накрая като се разбра, че непълнолетна прави секс с циганин всички се покрихте.
19.03.2015 10:50
Кажете нещо де... :(
цитирай
14. benra - krassko,
19.03.2015 11:33
сега написаното по-горе важи с още по-голяма сила.
Спи с циганин...т.е. затънала е още по-дълбоко. Т.е. има още повече нужда някой да я извади от тинята.Не с шамари
цитирай
15. starotomagare - Написах предишния си пост преди още ...
20.03.2015 20:44
Написах предишния си пост преди още да зная ,че и в този случай е замесен циганин и накратко описах причините и механизма на тези деяния.Мисля ,че колкото и да скриват подробностите , което е разбираемо от хуманни съобръжения спрямо бъдещето на момичето ,може би се касае и за още по-гадната циганска практика -привличане на непълнолетни българки глупачки в циганските махали и последващо ,,разработване"с цел проституция.Това е процъфтяващ бизнес и свежата плът се набира основно по този начин.Мисля ,че това е причината в момента момичето да се намира под особен надзор и защита .Веднъж попаднала в техните мрежи много е трудно на жертвата да се осъзнае и избяга особено докато още не е стигнала до дъното .И в този случай със сигурност полицията ,прокуратурата и съда няма да свършат нищо и нито една престъпна гадина няма да бъде наказана дори и символично (условно ,пробация,смешна глоба).Щом опре до циганска престъпност силовите ни органи и правораздаване не смеят да действат дори с кадифени ръкавици.Виж ако някой българин дори само се закани публично, че ще раздаде сам правосъдие веднага ще усети железните пръсти на Темида .
цитирай
16. minevv - da
26.03.2015 11:36
а сега , ве4е като е ясно--- какви са коментарите???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4182122
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29483
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031