Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 11:40 - На театър като пред телевизора
Автор: benra Категория: Забавление   
Прочетен: 2927 Коментари: 9 Гласове:
25

Последна промяна: 19.11.2010 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди месец, точно си бях купила билети за постановката "Вражалец" в театър "Сълза и Смях", попаднах на този пост на роза. Прочетох със свито сърце, защото, да му се незнае, половин година ги дебна да ги купя тези билети за тази прехвалена постановка и точно, когато се сдобивам с тях - оп, някой не препоръчва. Не че това обикновено ми е отправна точка, рядко се поддавам на предубеждения, дори обратното, едно такова различно от множеството възклицателни мнения, само ме кара да изпитвам още по-голямо нетърпение да съставя собствени впечатления и съответно - да ги споделя.
    Държа да отбележа ,че нямам претенции да разбирам от театър кой знае колко. Един прост, обикновен, редови почитател на Мелпомена съм и толкова. И като такъв- прост и редови- в дъждовната ноемврийска вечер на 17-и пристъпих през вратите на "Сълза и смях", очаквайки да се посмея, да разтоваря стреса и да прекарам една приятна вечер. И не се разочаровах - посмях се, разтоварих стреса и прекарах една приятна вечер. Особено приятно ми беше, че и дъщеря ми много се забавлява, имах притеснения, че ще се оттегчи, защото тя не е особена почитателка нито на Любо Нейков, нито на Димитър Рачков. За сметка на това полуголият, пък и облеченият Асен Блатечки й допадна(Нейков по боксерки не й допадна...що ли). Няма да си кривя женската душа - и на мен ми допадна...Блатечки...мдааа. Всъщност това, в комбинация с доста сексапилния му тембър на гласа, компенсираха моментите на явна апатия, както и тези на явен хилеж. А такива моменти в представлението имаше бол. Смееше се публиката, смееха се актьорите, а бе...голям смях падна. Когато не се смееха бяха себе си.Т.е. Рачков си беше Рачков, а Любо Нейков си беше Любо Нейков. Какво искам да кажа ли-ами ако сте гледали "Бай Брадър", "Пълна лудница", "Комиците" или дори само техни реклами, то значи сте чули поне една част от репликите на модерната версия на "Вражалец", видяли сте голяма част от физиономиите на Рачков и на Нейков, смяли сте се на същия тип хумор. Този, днешният, съвременният, злободневният, хумор, изобилстващ от изрази като "пача" и "шъ тъ изплющя" , придружени с обилно гримасничене, гърчене и подскоци. Т.е.- силно опростачено-осъвременени комични образи.
  Всъщност напълно съзнавам,че това което пиша не е особено ласкателно и вероятно някой си мисли, че съм излязла от салона силно възмутена. Не, не е така. Посмях се, без да размахвам назидателно пръст към сцената и да крещя-алоооу, артистчитата и рижисьора, къф е тоя съвременен поглед, беее?! Пък и , както ви казах-Блатечки си е визуален и акустичен кеф, поне за мен. Но бях разочарована,ч е ми се налага да гледам Рачков като Рачков и Нейков като Нейков, а ако искам да направя това е достатъчно просто да пусна някоя от националните телевизии, в които те запълват достатъчно ефирно време. И смехът, и лафовете са същите.
Иначе-гледайте "Вражалец", ще се посмеете със съвременен смях на съвременни смешки и съвременни комедийни звезди. Не очаквайте класика.
   Жените не ги отразявам, защото ми бяха силно безлични, освен безспорно хубавите крака на Десислава Бакърджиева, но тях можете да ги гледате  всеки понеделник в "Стъклен дом". И побързайте, защото-билети няма!!!
    Препоръчвам да се прочете и поста на синди, с която днес сме на една вълна, по темата, защото там са казани доста неща, които аз просто не исках да повтарям.



Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. razkazvachka - Е, ако трябва да ги гледам по лелевизията - ще си пусна някой по вдъхновяващ...
19.11.2010 14:42
ами да - театърът си е по боксерки и с притъпено от чалгата чувство за мяра...

Добре, че те прочетох - няма да ходя в "Сълза и смях"
цитирай
2. benra - разказвачке,
19.11.2010 15:08
спокойно можех да напиша,че представлението беше супер и много се смях, което нямаше да е далеч от истината,защото наистина се смях. Залата беше пълна и е пълна непрекъснато, което донякъде ме кара да си мисля,че може пък да съм била и леко предубедена,знам ли. Така че не бих ти казала-не ходи и не гледай, напротив.
цитирай
3. ledzeppelin - за мен
19.11.2010 15:40
театърът трябва да е развлечение даващо нещо повече и неприлично на никое друго...разочарована да съм да чуя такива неща...
цитирай
4. benra - лед,
19.11.2010 16:00
ми какво да ти кажа-никога не съм се замисляла какво е за мен театърът.Не съм дефинирала тази потребност.В общи линии опростявам отношението си до-харесва ми-не ми харесва.
И вероятно поради това и вкусът от Вражалец беше такъв. Комиците и Пълна Лудница не харесвам, не ми допада хуморът им, не ми пасва. Въпреки това смятам,че Рачков и Нейков са едни прекрасни актьори и някак може би ми се искаше да видя актьори, влезли в роля, а не РАчков и Нейков от телевизионния екран и не да чуя лафове, които съм чувала нееднократно в други предавания.
Иначе имаше ,примерно, един момент, в който Любо Нейков-поп Стайко, пиян като тапа се готви да играе голф...Уникален, при все черните му боксерки...Сцена, в която поп Стайко, без да има реплики, ме накара да се смея искрено, защото играта му в този момент беше невероятна.
Също съм на мнение,че ако Рачков не прекаляваше с кълченето щеше да направи една много по-добра роля. Така непрестанно асоциирах образа на Чичото на РАчков от Господарите-забравих му името.
Това ,естествено, е лично моето мнение
цитирай
5. karambol5 - И без антракт пак бих отишъл на те...
19.11.2010 18:40
И без антракт пак бих отишъл на театър .
Просто усещането е различно ...........
цитирай
6. cindy - benra,
19.11.2010 21:02
да, горе-долу ни съвпадат мненията, сега ще видя това и на роза.
Но не знам какво сте се впечатлили от облечения или полуголия Блатечки? :)
И чистак гол да беше излязъл, пак нямаше да го захаресвам! :))))))
Рачков вярно пробутваше и стари лафове, но си беше в стихията! Той ми е фаворитът в тази постановка! :)


цитирай
7. ledzeppelin - ....
20.11.2010 09:45
хахаха,по мое мнение на Рачков му отива да се кълчи така,просто го прави забавно,дори и да е прекалено на моменти.
иначе Блатечки си е супер. =)
Колкото до постановката,не се изказвам разбира се,но не бих отишла да я гледам. по-скоро ще издебна нещо на Куркински в Сатирата ...
цитирай
8. roza17 - Извинявай, че пак ще се намеся с мнението си...
22.11.2010 18:20
Ако човек отива да гледа шоу и скечове - да - няма проблем.
Но когато наричат нещо такова с името "театрален спектакъл" - не мога да го приема. Естествено, това си е мое мнение. Извън драматургията на големия автор и извън естетиката на театъра е.
"Вражалец" за мен е чалгата на съвременния български театър. А аз чалга не понасям - нито в музиката, нито в театъра, нито в човешките отношения.
цитирай
9. анонимен - това не е
17.06.2011 01:05
театрална постановка това за мен е един много дълъг скеч или нещо средно между "господари на ефира'', ''комиците'',''пълна лудница'' и ''бай брадар''
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4408545
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930