Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2010 14:57 - На гости на третата аптека
Автор: benra Категория: Забавление   
Прочетен: 4357 Коментари: 27 Гласове:
15

Последна промяна: 05.06.2010 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Трябва да ви кажа съвсем откровено, че това време ми разказва играта. Съблечи-облечи, разтвори чадър-затвори чадър, прескочи локва-цопни в локва. Ама на нищо не прилича! Макар че не е първия дъждовен юни, аз все пак, с целия си наличен наивитет, мечтая за един горещ, ама адски горещ и слънчев юни, в който да си маам гащи по гащи и джапанки и да не влача разни ми ти там чадъри, сака, дъждобрани, каски(в случай, че завали град, както ни обещаха)и прочее. И, много моля любителите на дъждовното време да не ми се подиграват на мечтите, а да си сложат ръка на сърцето и да признаят - бирата със слънце ли върви или с дъжд?
          И така...онази вечер, вместо да отскоча до крайпътната бирария да муцна една бира, аз - подсмърчаща, подкихаща и мокра като току що изкъпана кокошка, акостирах в близката аптека с никак лятното намерение да си  купя витамини. Всъщност посещението на третата аптека (не ме питайте защо точно в третата, а не в първата иили втората..след малко ще стане ясно защо) не беше особено досадно. Всеки живеещ в радиус от два километра триста и пет метра и двадесет и осем сантиметра беше наясно, че тази аптека не е просто аптека, тя е третаТА аптека и е един същински рог на изобилието. Свърши ти Нина Ричито-бегом до третата аптека, дЕтето праи детски купон - айде пак в третата...за балони. Комарите са решили да превземат дома ти заедно с теб, папагала и котката. Ама няма проблем, защото в аптеката има Райд за всяка хвърчаща гадина. И освен всички тия чудесии на изобилието, въпросната трета аптека се слави с високо ниво на обслужване. Направо хай дифинишън обслужване. Едни симпатични, да не кажа направо красиви момичета, те посрещат с широка 32 каратова усмивка, готови да ти продадат и ченето на бабата от горния етаж, стига да усетят,че ти е нужно. Професионалистки ви казвам, абсолютни. Така и не усещаш как си отишъл да си купиш маска за коса, а излизаш натоварен с желирани бонбони, депилатоар, два флакона интимен гел, пет различни марки шампоани плйс 4-5 неразпознаваеми на пръв поглед продукта. Та  и този път-влизам за витамини, но напук на логиката, която повелява да отида на касата, където са витамините, аз почвам да зяпам по рафтчетата-я, ново кремче ,ммм-ампулки, ооооо - бонбони с Мечо Пух, иии...салфетки с копринена нишка. Освен,че фокусирам тези изкушения, за мен не остава незабележим и приятният мъж, който също разглежда рафтовете.Обаче погледът му блуждае с онази плаха несигурност, която отма издава дилетанта. Както ви казах, обслужването в тази аптека е на ниво, затова блуждаенето трае толкова, колкото да го отчета аз и ...
      - Да Ви помогна с нещо?! - изчуруликва една от аптекарко-консултантките, с вид на току що слязла от реклама на Максфактор и Лореал, взети заедно
       - ......... - привлекателният мъж явно не е обръгнал на красиво женско внимание защото само я поглежда и се изчервява, като страните му добиват цвета на пресен градински домат тип биволско сърце
      - Нещо специално ли търсите? - не се отказва момичето
      - Дамски превръзки, два пакета! - прошепва или за да сме по-точни-изхриптява мъжът, фиксирайки нещо на върха на безупречно лъснатите си обувки. Тилът му също е безупречно гладък и ярко червен.
Другите консултантки , видно, са толкова наблюдателни, колкото и аз, защото още една от тях , по вид неотстъпваща на първата от рекламата, се присъединява услужливо:
      - С крилца или без? - ако има в аптеката клиент, който до този момент е разсейвал вниманието си в търсене на нурофен примерно, то след това изчуруликване в си мажор цялото внимание на клиентската общност е фокусирано на триалога до рафтовете
         - ............  - мъжът, както повечето привлекателни мъже, не е от разговорливите (дали пък това не е някакво правило?)
     - Памучни или копринени? - продължава да задава уточняващи въпроси първата консултантка.........
     Мълчанието започва да рехавее, разредено от хихиканията на публиката, състояща се от две дами на достолепна възраст, един пъпчив младеж, на когото фразата "може ли една кутийка презервативи" вече не звучи никак страшно, едно семейство, чийто спор какъв парфюм да изберат на мама, временно е секнал и естествено - моя милост.
Симпатягата дръзнал да поиска дамски превръзки обаче вероятно страда от липса на чуство за хумор, защото видимо не се забавлява , а прави идиотски опити да се вкопае в пода. Не го ласкае нито фактът ,че две изкусителни пиленца пърхат с крила около него, готови да изпълнят и най-интимните му желания, нито фактът, че е обект на всеобща възхита. Е ,не съвсем всеобща де.Двама господа, находящи се на три крачки отстояние от него  го гледат със смесица от съжаление и презрение, но като им види човек обувките разбира, че нямат никакво, ама абсолютно никакво основание за тази презрителност.
         Да, но клиентът не издържа! Честна дума - за пръв път виждам клиент не поддал се на магията на местните аптекарки. Не би. Точно втората подхващаше отново рефрена
 - с крилца или без, копринени или памучни, дневни или нощни...
когато той бегА. Просто се обърна, без да каже и дума, и след секунди подметките на безупречно лъснатите му обувки известиха края на купона. Какво да се прави - никой не е съвършен. Дори в третата аптека.



Тагове:   аптека,


Гласувай:
15



1. dianatrg - Горкият човек, съжалявам го и му ...
04.06.2010 15:28
Горкият човек, съжалявам го и му съчувствам. Нормално е мъжете да не са вещи за крилцата, за памучни или копринени, то и аз се чудя защо им викат копринени като са си наилонови, но това е друг въпрос, дневни, нощни, с гел или без... Ако му бяха дали 1 пакет дневни и 1 нощни от най-употребяваните марки без разпити и криворазбрана учтивост той без особено притеснение следващия път щеше да пазарува, но след това, което е изживял едва ли ще се осмели да повтори опита.
цитирай
2. joysii - Еееее, той пък си глътнал езика! ...
04.06.2010 15:34
Еееее, той пък си глътнал езика! Какво толкова срамно, бе!?
Ми да не купува , като му е чак такъв проблем и стрес.
Това неговото, малко на смотанящина ми прилича.
цитирай
3. razkazvachka - ама и таз, дето го натоварила с поръчката - що не му е дала опис или поне мостра...
04.06.2010 16:29
и кат не умее да прави бебета - да ходи за превръзки - така му се пада...

Къде, викаш е тая аптека? Сигурно имат слънчеви очила...
цитирай
4. benra - диана,
04.06.2010 16:33
ми така си е-то ние не може да се оправим пък един невежа в тази област ли:-))
цитирай
5. benra - joysii,
04.06.2010 16:33
ми не купи...бегА
цитирай
6. benra - разказвачка,
04.06.2010 16:35
има слънчеви очила, разбира се, че може ли да няма, тая аптека не току така си е изградила това реноме:-))))
Тая аптека е третата птека, от нашия блок, в дясно, после направо, подминаваш третия блок, втория вход и си там:-)))
цитирай
7. karambol5 - Олеле горкичкия :)))))
04.06.2010 18:59
Олеле горкичкия :)))))
цитирай
8. tit - Ай стига бе - не може да са толкова тъпи!!!
04.06.2010 21:00
Но си права - не се спират пред нищо!
Страхотно - поздрави!:))))
цитирай
9. malkiatprintz - Хехехе. . . И аз съм имал подобен с...
04.06.2010 22:46
Хехехе... И аз съм имал подобен случай, но когато продавачката започна да прекалява с уточняващите въпроси просто я попитах така като ме гледа смята ли, че ми дреме какви ще ми даде, стига да вършат работа :) Просто ми даде някакви и това е :) А един приятел в подобна ситуация започнал да обяснява множеството заръчани изисквания от страна на жена му, но като видял, че няма да се справи, й се обадил, тя се опитала да го емне за това, че не е запомнил, при което той пуснал телефона на високоговорител и оставил жена му да обясни на цялата аптека какво й трябва :)
цитирай
10. cecka1504 - Да беше отишъл в някой от големите ...
05.06.2010 08:36
Да беше отишъл в някой от големите супермаркети - там щеше да си ги вземе сам и ич никой нямаше да го забележи... Ама на` - късметът му бил такъв :)
цитирай
11. анонимен - Toлкова весело си я описала тази случка,
05.06.2010 09:07
че с истинско удоволствие я прочетох.Поздрав и от мен!
цитирай
12. ledzeppelin - ...
05.06.2010 12:36
Горкия човечец! :)
Как очакват да знае с крилца или без,все едно ги купува за себе си! Или просто се ебават? И аз ги обичам такива услужливи. След целия разпит дали искаш вафлата ти да е шоколадова с фъстъци,само шоколадова или с ванилия и дали да е Морена,Мура,Споко и т.н. и след въпроса дали искаш пликче (за въпросната вафла,не за друго),просто ти идва да им скочиш отгоре с боен вик и да ги удушиш. =)
цитирай
13. benra - принце,
05.06.2010 14:25
ти си постъпил съвсем по мъжки :-))))
цитирай
14. benra - cecka,
05.06.2010 14:26
да беше ама..може и да не се е сетил, че и в супермаркетите ги има
цитирай
15. benra - 11,
05.06.2010 14:26
поздрави и от мен!!!
цитирай
16. benra - лед,
05.06.2010 14:27
въпросът "нещо да ви помогна?", зададен секунда след като съм влязла в даден магазин направо ме изправя на нокти -))))
цитирай
17. ledzeppelin - ...
05.06.2010 18:42
Аз принципно ги питам " Приличам ли на човек,който има нужда от помощ?" хахах :Р
цитирай
18. zebb - бях неграмотен ...
05.06.2010 20:42
Вече ще искам списък на покупките и ще го чета мно-о-го внимателно, преди да вляза в аптека ... или няма да влизам ...
:-)))
цитирай
19. malkiatprintz - въпросът "нещо да ви помог...
06.06.2010 00:01
benra написа:
въпросът "нещо да ви помогна?", зададен секунда след като съм влязла в даден магазин направо ме изправя на нокти -))))


- Да. Да имате един излишен милион?
- Еее... не...
- Жалко. Значи засега не можете.

;)
цитирай
20. gothic - Охххх. . . тия дамски пособия. Преди ...
07.06.2010 10:05
Охххх...тия дамски пособия. Преди години, още преди да срещна жена ми, момичето, с което излизах тогава ме изпрати за един пакет ОB (тъкмо бяха излезли). Влитам аз в аптеката на Св. Неделя (вече я няма), а там - фул! Идва моят ред и аз тихичко: "Може ли един пакет AB". Аптекарката недоумява...Аз пак си държа на моето. Доста време се гледахме недоумяващо, опашката взе да нервничи и аз (леко поизнервен) изрязах високо "Абе тампони бе, тампони AB!!!" Е немаше такъв хилеж....Умрях от срам!
цитирай
21. benra - gothic,
07.06.2010 10:14
ей на това му се вика мъжка неволя :-)))Мойто мъж ако го натоваря с такава поръчка категорично ще я откаже:-))
цитирай
22. benra - zebb,
07.06.2010 10:15
ще четеш и ще игнорираш, може би? -)))
цитирай
23. benra - принце,
07.06.2010 10:16
ей, ти си гений! За този отговор не се бях сетила :-))
цитирай
24. gothic - Абе. . . тогава бях млад, зелен и в...
07.06.2010 11:25
Абе...тогава бях млад, зелен и влюбен :))))
цитирай
25. benra - gothic,
07.06.2010 11:38
какво не прави любовта -))))
цитирай
26. streetsmart - N-то правило на любовта: ако обичаш мъжа си, не го карай да ти купува превръзки!
07.06.2010 13:57
Дори услужливо да предлага - недей! Той искрено се надява да откажеш!
Покажи разбиране - купувай си превръзките сама!
Така бих казала един ден на щерка си/респ. снаха си - най-добронамерено.
Ама тия кукли са го прекалили - бива ли така, нямат ли милост или са им проблем хубавите мъже?!?!?!
цитирай
27. benra - street,
07.06.2010 14:10
чудесен съвет!
Ами някои жени имат нестандартни методи на ухажване :-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4391963
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031