Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2016 12:24 - Убийци, маскирани като толерантност
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2877 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 19.11.2016 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Коне, препускащи свободни по шосето. Между колите, бързащи да стигнат у дома. Не, това не е красива картина, нито е пасторален мотив, който да съзерцаваме с копнеж по природата. Това е убийство. Истинско убийство, чийто виновник вероятно няма да бъде потърсен. Защото...как да осъдиш коне? Те са животни. Немисловни същества. Не отговарят за действията си.
Вчера, 18 ноември 2016г. на пътя Ботевград един мъж загуби живота си, а една жена се бори за оцеляване. Причината - колата им се блъснала в безстопанствени коне, изскочили внезапно на пътя. Сега вероятно всеки от вас ще си спомни за подобни случаи, в които той самият е бил участник. Шофира и изведнъж на пътя - кон, магари,крави, бик, овце...Ако можеш - спираш. Ако нямаш време за реакция - Бог да е с теб!
На Бог ли трябва само да разчитаме в този случай, на късмета или...?

Какво означава - безстопанствени животни? За кучетата ясно - тяхната популация се увеличава стремглаво и държавата (уж)полага усилия да се справи с проблема.
Но безстопанствени коне? Безстопанствени крави? Безстопанствени магарета?
Айде, моля ви се, да не действаме като щрауси, но по-зле - заравяйки главите си в задните си части.
Не може, не трябва да има безстопанствени коне, а щое по-малко - безстопанствени коне, пресичайщи шосетата.
Случаят от вчера, довел до фаталния инцидент, не е изолиран случай, не е прецедент. Влезте, прочетете - точно в този участък това се случва непрекъснато, коне се разхождат по шосето.
Вероятно в този момент природозащитниците ще викнат в хор, че планетата е за всички живи същества и, че ние сме длъжни на безсловесните. Онези, които винаги знаят решението, ще кажат, че след като се знае, че там се разхождат безстопанствени коне, значи трябва да се кара внимателно (каквото и да означава това). И така проблемът ще остане като една медийна новина и като голяма трагедия за близките на пострадалите.
Чии са конете?
Защо са там?
Кой позволява безстопанствени животни безконтролно да пресичат пътищата?
Какво казва законът по темата?
Има ли изобщо закон, урегулиращ подобни ситуации?
А наредби?
Може ли да има ничий кон?
Въобще - чия е отговорността?
И най-важното - защо няма отговорност?

Вероятно България е единствената европейска държава, в която каруците, теглени от чифтокопитни са на почит и кръстосват улиците на големите градове и междуградски пътища. Вероятно България единствената държава, която маскира подобно беззаконие със социално отговорна толерантност?
Докога?

Не е толерантност определена социална прослойка да бъде оставяна  да нарушава законите в ущърб на останалата част от населението на държавата. На останалата част, която чинно плаща данъците, благодарение на които онази безхаберна прослойка живее. Не е толерантност, престъпление е.



Гласувай:
8



1. krassko - А мен ми прескочи крава
19.11.2016 14:18
Бях спрял и чаках да премина кравата, но някакъв "умник" караше в насрещното и кравата за да избяга от него стъпи на предния капак и прескочи колата. Това си е голям късмет да те прескочи крава. Много ми се искаше да я направя на суджуци, но гадината избяга.
цитирай
2. joysii - То. . . да ти се мотат по пътя животни ...
21.11.2016 10:04
То...да ти се мотат по пътя животни някъде из планината, дето ги пасат - иди, дойди, ама в града...това е прекалено. Не е криво животното, ами мангалът, дето го е пуснал да се шляе безстопанствено.
цитирай
3. joysii - Бях спрял и чаках да премина крав...
21.11.2016 10:04
krassko написа:
Бях спрял и чаках да премина кравата, но някакъв "умник" караше в насрещното и кравата за да избяга от него стъпи на предния капак и прескочи колата. Това си е голям късмет да те прескочи крава. Много ми се искаше да я направя на суджуци, но гадината избяга.

..............................
Лелеее!
цитирай
4. benra - krassko,
21.11.2016 19:46
направоооо....нямам думи!
цитирай
5. benra - joy,
21.11.2016 19:46
именно, именно, не животното е виновно.
цитирай
6. djani - На българина животните са в обора...
25.11.2016 09:27
А на братята роми, които срамежливо избягваш да споменеш и които "интегрираме", откак са се пръкнали по земите ни, пасат покрай пътищата, дворовете на хората и дори в градските паркове. Интеграцията бе успешна, когато през деня милицията не биеше, но нощем не си поплюваше и имаше страх от властта. Безвластието, поощрявано от всякакви правителствени и неправителствени институции води до случилото се. И това ще продължи, докато народа не вземе нещата в свои ръце.
цитирай
7. anonimen65 - koi narod ste vzeme vlastta v ratsete si
17.12.2016 07:04
starite hora po selata ,koito gledaat prez prozortsite kak im rejat butovete na jivotnite i na koito im obirat gradinkite i parichkite de s boi de bez boi ili tehnite vnutsi koito variat po ulitsite sas slushalkite v ushi ili si igraiat igrichki.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4406622
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930