Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2016 15:57 - Изборите по агенция ЕЖК
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1622 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 - Начи гласувАх за референдума щото Слави е пич и прави сичко за България. Тоа ше я оправи.
- Требе да има марожитарно гласуване, оти само така че се оправят нещата, ще се дигнат пенсиите и заплатите и всички мошеници - у затворо
- Требе генерало да стане президент - силна ръка, да ги сложи у ред сичките, тва партии, тва министри - да ги изволни!
- Слави президен 
- Аз си гласувах за моята партия...не, не познавам кандидата и нищо не знам за него, но винаги си гласувам за тях...
- ГласувАх щото иначе 50 леа глобата.

- Аааа, ма как можа да гласуваш за тия, вчера една съседка ми каза, че една жена й казала, че чула в рейса как един казва на една, че на неговия комшия на брат му на съседа некви му дали по 100 лева да гласува. Продажници са тия, никога за тях няма да гласувам...
- Не знам по колко взимат партиЙте сега, но съм против
 
Предполагам, че всички разбирате, че това горното не е плод на изборната ми фантазия, нито на смяната на чосовото време. Разговори - истински, дочути, споделени. Всеки гласува според знанията си и с единственото желание - сега, веднага нещо да се промени. Ама веднага, веднагически. И си припознава месия, а ако не - просто гласува по инерция. Лошото е, че уж сме информирани, уж всичко знаем. Ама на маса и от агенция ЕЖК. 
Принципно и по принцип, някак си е добре да правим информиран избор, като под информиран се разбира не съседката, жената на колегата, продавачката в бакалията, един в рейса, а истинско знание. Макар че...като се замисля - отвсякъде ни залива информация с различен знак и как точно редовият човек да отсее истината от неистината.
На всички ни се иска един магьосник да развърти вълшебната си пръчка и всичко да стане от розово по-розово и онова светло бъдеще дето все го чакаме и все не идва да кацне на рамото ни.
И гласуваме, и избираме, и псуваме после и се заклеваме как никога повече. А междувременно керванът си върви. 

Ми няма начин - трябва да се образоваме, иначе ще си останем с едното лаене.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ednalady - Бенра, много троли станахте...
07.11.2016 16:01
за смях ,господжа!
срамота!
а мотика за вас.нема ли ?
цитирай
2. benra - ednalady,
07.11.2016 17:17
Дали може да бъдете по-конкретна, защото всъщност се гледам в огледалото и прическата ми доста пригладена, та явно визирате нещо друго.Ще съм доволна, ако говорите в прав текст.
А що се отнася до мотиката...имам си няколко и умея да ги използвам по предназначение. Поздрави с пожелания за хубава вечер и ползотворно общуване!
цитирай
3. schumpov - Ядосвам се често на себе си, когато ...
07.11.2016 18:48
Ядосвам се често на себе си, когато разбера че съм си изгубил времето да слушам и гледам някои коментатори, политолози, интелектуалци. Много ми се ще, като седне човек пред камерата да му закачат на ревера я петолъчка , я пречупен кръст или пък друг някакъв знак, та веднага да си личи кой петел от кое купище кукурига. Добре е , че ви е познато онова сечиво мотиката.
цитирай
4. benra - schumpov,
07.11.2016 23:54
И аз така-ядосвам се на себе си, особено когато, освен време, съм загубила и енергия-мисловна и емоционална, а пък понякога съм взела, че съм се подлъгала под изкусно говорене.
Благодаря, че наминахте и се спряхте! Поздрави!
А за мотиката - смятам, че връзката със земята не бива да бъде губена, тя дава едно знание и една сила, които са много заземяващи и естествени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392234
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031