Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 10:57 - Не-реализирано
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11215 Коментари: 61 Гласове:
52

Последна промяна: 01.02.2011 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Онази вечер, докато с едно око гледах и с едно ухо слушах някакъв филм в главата ми се взриви една реплика. На въпроса на единия герой -" А бе какво е това блог?", другият лежерно му отговори - "Място, на което разни нереализирали се хора пишат разни глупави неща".
   Оппаа. А такааа. Не ме питайте кой беше филма и защо, по дяволите , героят говори такива глупости. Няма да мога да ви отговоря. Но се замислих(нали ме знаете - замислям се от всякакви щуротии) . Е ли блогът място на нереализирали се хора?
И тутакси си отговорих(за себе си, изхождайки от себе си) - ДА. 
Чакааайте! Не ме замеряйте с камъни преди да ви обясня логическия път, по който вървях, вървях и стигнах до този извод.
Що е то реализирал се човек?
Някак си с лекота използваме това определение като синоним на успешен индивид, успял в професионален и личен план, удовлетворен от себе си и живота. И всъщност си е така.
Това си е един реализирал се човек. Следователно - този човек няма блог...?!
Ето тук не съм съгласна, ама изобщо.
Защото винаги има една частичка от себе си, която в един момент усещаш нереализирана. Дали ще е пропуснат скок с бънджи, дали ще е откритието,че готвенето те прави щастлив, дали е копнежът по хиляди непосетени местенца, дали са разни човъркащи мисли, които искаш да споделиш - винаги има нещичко, което чака своето реализиране. Чака да те до-реализира. И всъщност това е смисълът- че има още нещо ненаправено, невидяно, неказано. Нещо, което предстои и към което се стремим.
   Блогът е проекция на нас самите, на онази част от личността ни, която продължава да търси, да иска, да говори, да споделя, да общува. Блогът е възможността да намериш трибуна, галерия, приятели, да разчупиш границите, дори собствените, да преминеш граници, да...
Да, блогът е място за нереализирали се хора. 





Гласувай:
52



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anivals - Няма лошо в това човек да иска да се ...
01.02.2011 11:03
Няма лошо в това човек да иска да се реализира на много трибуни. Ако спрем да търсим, искаме, споделяме, общуваме - то какъв е смисълът? Поздрав за хубавия постинг! :)
цитирай
2. benra - anivals,
01.02.2011 11:07
да, и аз така мисля-не само че не е лошо, но е и много удовлетворяващо!Поздрави и за теб!
цитирай
3. bachym - Не(до)реализирали се хора
01.02.2011 11:16
:)

цитирай
4. benra - bachym,
01.02.2011 11:22
и така става :-))))
цитирай
5. born - В края на краищата реализацията на ...
01.02.2011 11:27
В края на краищата реализацията на човека зависи от много фактори: наследственост, месторождение, образованост,обща култура, здравен статус и не на последно място и голяма доза шанс /или както е клишето-да попаднеш на подходящото място в подходящого време и компания/. Та не всеки е имал комплекса от възможности, за да се реализира и няма нищо лошо в това да се стреми поне да достигне някаква имагинерна реализация, която да го удовлетвори до някаква степен. Дори да задоволи някои осъзнати или неосъзнати комплекси.
цитирай
6. razkazvachka - Браво, Бени!
01.02.2011 11:32
Човекът не може да се реализира сам - винаги трябват повече хора!
Трябва да има с кого да си изпиеш кафето, когато пейзажът оттатък прозореца ти предлага само заскрежени покриви на прашасали празни коли. Даже кьораво куче няма... И птиците мълчат като в роман на Стивън Кинг...
На човека трябват човеци. И ние сме тука да си говорим. И това е разликата от чата, където - миналата година студентите ми направиха извадки от чатовете и форумите, където "общуват" - от хиляда реда текст на български и английски има 68 думи и изрази, които се повтарят сред лавина от емотикони.
Всеки текст, по-дълъг от един ред е прекалено дълъг.
цитирай
7. smile999 - Съгласна съм напълно с теб! Искам ...
01.02.2011 11:37
Съгласна съм напълно с теб!
Искам само да попитам тези, които не са съгласни...а има ли напълно реализирал се човек?
цитирай
8. gwendoline - Здравей!
01.02.2011 12:15
Аз вече писах в един от предните ти постинги, за мен блога е начин да разнообразя сивото ежедневие, нещо като дресинг към салатата :)) Но и още нещо - възможност за изява в поприще, съвсем различно от професионалното. Не се имам за нереализирала се, може би просто в друга сфера, а не в предпочитаната :))
Поздрави и браво за избора на темата, на мнозина ще им дойде леко неудобна...

П.С. И още нещо - тук общувам с хора, значително по-интелигентни от тези, дето ми се налага да общувам в реалността. Това е едно от нещата, които ме привличат най-много!
цитирай
9. benra - Re:
01.02.2011 12:24
born, всъщност с всичко съм съгласна, освен с комплексите-винаги темата за избиване на комплекси ми е била леко хлъзгава, предвид сложното дефиниране на що е това комплекс. Поздрави!

разказвачке, трябват си повече хора и ,колкото по-шарени, толкова по-добре.аз лично обичам шареността на блога-и като многотемие, и като емоционалност, дава ми възможност да видя и себе си по различен начин, по-различно от реалното общуване.

смайли, аз на този въпрос нямам отговор:-)))
цитирай
10. benra - gwendoline,
01.02.2011 12:25
Здравей-хареса ми определението "дресинг към салатата":-)))))
цитирай
11. magicktarot - Това, което казваш за блога, се отнася за всичко останало, което служи на човека
01.02.2011 12:48
да се изрази, така ми се струва. За едни е блог, за други - друго, за трети - трето. вариантите са страшно много. А реализирал се човек за мен е този, който се е слял с Бога - може и да греша, такива са ми вижданията в момента. Така че наистина няма нищо лошо някой да не е реализиран. А нали казват още, че се реализираш при смъртта си...Не мога да обхвана темата с един коментар... Поздрави за постинга!:)
цитирай
12. анонимен - Вероятно се съмняваш в себе си, че си ...
01.02.2011 13:07
Вероятно се съмняваш в себе си, че си нереализирана?
Ами реализирай се и защо въобще ни занимаваш с твоите съмнения?
цитирай
13. анонимен - Вероятно никой не ти чете разказите ...
01.02.2011 13:08
Вероятно никой не ти чете разказите и не желае да те издаде и от там ти произтичат дилемите?
цитирай
14. lubara - Ще се реализирам, и ще ви зарежа, да се пукнете от яд!
01.02.2011 13:41
Напоследък двама известни имена, ако мога така да ги нарека, издадоха своите писаници в блоговете, където участват.
Дали са нереализирани, мисля аз.
Май е обратното, реализирани са, затова им издадоха писаниците. А защо и как са се реализирали, и какво значи това, няма значение.
Интересни птици са според мен, без съмнение.
цитирай
15. анонимен - Повечето
01.02.2011 13:52
ти неща ми харесват. За разлика от почти всички останали в блога ти не пишеш, целейки само да предизвикаш другите и да получиш евтина популярност.
Обикновено нещата ти имат смисъл и съдържание.
Добре е, че си подходила към темата аналитично, а не си отрекла тотално твърдението на телевизионния герой- за голяма част от блогърите в него има истина.
И нещо странично - винаги съм се питал, знаейки че свекървата ти те чете редовно, задейства ли се понякога вътрешната ти автоцензура?
Стойчо
цитирай
16. miaa - "Блогът е проекция на нас самите, на онази част от личността ни, която продължава да търси, да иска, да говори, да споделя, да общува."
01.02.2011 14:01
Така добре си го казала Бенра!
Реализиране за мен присъства само в реалният живот. Вярно , че има вече елекронни авторски издания по интернет .По-скоро, виртуалното пространство дава повече възможности за себеизява! Но смея да твърдя, че авторите на / проза, поезия, и пр./
едва ли търсят популярност. По-скоро излагат своите мисли, емоции, своят духовен свят и пр.Колко хора са реализирани в живота си и въпреки всичко пишат, защото обичат да го правят, защото за някой е хоби и възможност да почувстват себе си! Да намерят място в своят малък оазис, необезпокоявани от никого и да релаксират!Блогът е необходимост и изберателност за тези, които общуват по- свободно във виртуала!И показват най- доброто!
Поздрави за хубавото есе! С обич:)
цитирай
17. benra - magicktarotq
01.02.2011 14:14
темата е многослойна и е трудно с няколко думи-така, както аз съм я нахвърляла, наистина.Не зная-това означава ли,че един атеист трябва непременно да е нереализирал се?
цитирай
18. benra - анонимен 12,
01.02.2011 14:14
аз непрекъснато се съмнявам в себе си и се считам за нереализирала се.
цитирай
19. benra - анонимен 13,
01.02.2011 14:18
не, не..вероятно не е никой-имам сигурни доказателства,че поне 5 човека редовно ги четат - мъжа ми-защото след това го карам да прави литературен анализ и ако не е вникнал в текста изпадам в истерия.
Дъщеря ми-защото трябва да следва светлия ми пример и да ми се възхищава,
най-добрата ми приятелка от детските ми години-каква най-добра приятелка ще е ако не ми чете гениалностите,
колежката от отсрещното бюро-защото съм неуверена и преди да пусна нещо искам минимум 10 пъти да ме увери,че е супер гениално и
един анонимен обожател, който твърди че е изчел всяка уникална буква, излязла изподпръстите ми, но не ми оставя възторжени съобщения под текстовете само и единствено, защото не знае български.
И да-никой досега не е пожелал да ме издаде и аз се питам-ЗАЩО, УАЙ, ПУРКОА? Не е честно, нали, та аз съм супер- хипер-мега- дори гига талантлива!Подозирам, че е защото ми завиждат(но това да си остане между нас)
Поздрави!
цитирай
20. benra - любо,
01.02.2011 14:19
а така!!!
Може би въпросът е-що е това да си реализиран-въпрос на вътрешно усещане или на външна оценка?
Ох, пак се размислих...
цитирай
21. kasnaprolet9999 - Много добре си го казала. Освен това ...
01.02.2011 14:23
Много добре си го казала. Освен това човек се реализира в някаква част от материалната свера, а душата си изисква своето и я намира по различни начини. Тук в любими блогове слагаме хора с близки до нашите интереси виждания и общуваме с тях, до като в реалния живот ни се налага да общуваме с хора, които не харесваме, но работата го налага. За това в службата има един лаф -дошли сме тук, за да работим, а не за да се обичаме, което си е много верно.
цитирай
22. benra - Стойчо,
01.02.2011 14:24
започвам отзад напред-т.е. с въпроса за свекървата и автоцензурата. Знаеш ли-не и поради нея.Мисля,че тя, като интелигентен човек, в дългите години общуване с мен е успяла да ме опознае доста по-добре от това,което прозира през текстовете ми. Т.е.-от тази гледна точка автоцензура не е нужна.Но се автоцензурирам понякога-поради мене си, имам този навик :-)))
А за реализацията и блогърстването-според мен това е един чудесен начин да реализираш тази част от себе си,която има нужда именно от подобна реализация:-)))
и..благодаря,че ме четеш!
цитирай
23. benra - миа,
01.02.2011 14:28
дори да търсят популярност в това няма нищо лошо.Нормално е един автор да търси обратна връзка с читателя, да го интересува неговото мнение, да се радва ,когато е четен.
Виртуалното пространство дава много възможности за изява и общуване,което е чудесно.
цитирай
24. benra - пролет,
01.02.2011 14:29
да-във виртуално избираме с кой и как да общуване, докато реалният живот често не ни оставя възможност за избор.
цитирай
25. nicodima - Така е : )...
01.02.2011 14:29
Поздрави!
цитирай
26. анонимен - :-))))))))))))))))
01.02.2011 15:09
benra написа:
не, не..вероятно не е никой-имам сигурни доказателства,че поне 5 човека редовно ги четат - мъжа ми-защото след това го карам да прави литературен анализ и ако не е вникнал в текста изпадам в истерия.
Дъщеря ми-защото трябва да следва светлия ми пример и да ми се възхищава,
най-добрата ми приятелка от детските ми години-каква най-добра приятелка ще е ако не ми чете гениалностите,
колежката от отсрещното бюро-защото съм неуверена и преди да пусна нещо искам минимум 10 пъти да ме увери,че е супер гениално и
един анонимен обожател, който твърди че е изчел всяка уникална буква, излязла изподпръстите ми, но не ми оставя възторжени съобщения под текстовете само и единствено, защото не знае български.
И да-никой досега не е пожелал да ме издаде и аз се питам-ЗАЩО, УАЙ, ПУРКОА? Не е честно, нали, та аз съм супер- хипер-мега- дори гига талантлива!Подозирам, че е защото ми завиждат(но това да си остане между нас)
Поздрави!

:-)))))))))))))))))Ne se sdurjax :-)))))))))))))))))))))))
цитирай
27. stoineff - Стремежа към
01.02.2011 15:11
самоусъвършенстване би трябвало да те кара непрекъснато да се чувстваш - нереализиран. Когато има надграждане има и естествено чувство на неудовлетвореност от постиганото, порива да твориш отново и отново..
цитирай
28. benra - Re:
01.02.2011 15:21
никодима, поздрави и на теб!

26, смешно ти е на теб, а мен никой не ще да ме издава:-((((

stoineff, именно!!!!
цитирай
29. marcusjunius - реализирам идва от латински, сп...
01.02.2011 16:31
реализирам идва от латински през старофренски, според етимологичния речник mid-15c., "relating to things" (esp. property), from O.Fr. reel, from L.L. realis "actual," from L. res "matter, thing," of unknown origin. Meaning "genuine" is recorded from 1550s; that of "actually existing" is attested from 1590s; sense of "unaffected, no-nonsense" is from 1847.
"материя, нещо", по-късно става "истинско, наистина съществуващо"

съответно "реализирам" означава "ставам материален", по-късно преходило в ренесансовото и подсилено от индустриалното "ставам материален, ерго истински"

това показва загубата на духовното за сметка на материалното - светът започва да нарича истинско само онова, което може да натъпче в устата си и да изкара през знаете къде

още по-съответно може да се твърди, че "нереализираните" хора усещат липсата на духовното и се опитват по някакъв начин да си го върнат
те не са непременно хора, отхвърлили материалното, могат дори да бъдат богати и добре живеещи, но чувстващи липсата на духовност в заобикалящото ги ежедневие

което не може да се каже за "реализиралите се", на които бира и чипс са им достатъчни и които напълно приличат на герои от сериали

поздрави, Бен
цитирай
30. benra - марк,
01.02.2011 16:40
това е едно чудесно обосновано подплатяване на моите твърдения.Благодаря!:-))))
цитирай
31. yotovava - Всъщност
01.02.2011 17:36
ако не споделяш, кой ще разбере :)))))))))
Поздрав
Валя
цитирай
32. demonwind - Много си права!
01.02.2011 18:21
Реализирани се чувстват единствено пияниците, ватманите, шофьорите на градския транспорт - абе с две думи всичкото простак, дето се мисли за на лайното горната кора. Към тази категория обаче спадат и разни охранени търтеи, на които е "под достойнството" да пишат в блогове и предпочитат да доят виртуални крави по време на работа (на която всъщност доят истински, ама на два крака)... За сметка на хора, които искат да се реализират и да дадат всичко от себе си, за да е хубаво на още повече хора.
Нека не се забравя обаче, че и Хитлер е бил нереализирал се художник (при това доста добър), пренебрегван от богатите бюргери. Сталин също е бил нереализирал се войник, желаещ да допринесе за защитата на родината си още в Първата световна. Пол Пот също е бил изгнаник.... Палачинката се обръща доста често в този живот и не се знае кой ще се озове на дъното на горещия тиган...
Поздрави! :)))
цитирай
33. sande - Никой никога никого не кара да върши, нито с кого да общува ...
01.02.2011 18:22
Винаги можеш да се включиш, винаги да напуснеш без да обясняваш, без да се съобразяваш с правила, без да се извиняваш. Можеш да коментираш, може да не коментираш. Имаш свободен избор.
Оро без граници. Общуваш на цялата територия а и с цял свят.
Всичко е безплатно. Бързина, на минутата.
Организира ти свободното време, стимулира те.

Недостатъци: заседяваш, станаш много виртуален. Живият контакт с хора си остава незаменим.
цитирай
34. tryn - За мен Блогът е една нова Вселена...
01.02.2011 18:26
И независимо колко съм се реализирала в живота си, тук идвам, за да открия нови измерения в себе си.
Виртуалното пространство е вид свобода...

Поздравления за темата и мъдрите размисли, Бенра!
цитирай
35. tili - Темата е важна за всички ни, benra.
01.02.2011 18:55
Зависи кой какво разбира под реализация. В търговията казват така на продажбата. Стоката се реализира или не. Хубавото на виртуалните общности от типа на блог.бг е, че не се занимават с търговия. Имам предвид блогърите:)))
Преди две години една тук ми предложи да поствам снимки на мои работи, за да съм ги продавала. Изсмях се! За целта има галерии. Тук съм за да изразявам неща, които не бих могла по друг начин или другаде. Те си имат винаги адресат и дали стигат или не стигат до него физически, убедена съм, че пуснатото в ефира си остава там завинаги. Дори да се "деактивираш"!Колективното несъзнавано го поема и запазва. Затова - внимавай какво мислиш и казваш!
А напълно завършени са покойниците. Каквото направили - направили в този живот. Какво следва ТАМ - не знаем.

Хубава вечер и успешно блогване!
Успех и на всички "нереализирани":)))
цитирай
36. анонимен - Хубави размисли, Бенра!
02.02.2011 10:25
Аз мисля, че ако си бил известно време блогър, и си видял, че го можеш, то в един момент може да ти втръсне, да започне да ти тежи, и да ти се прииска да спреш.Поне до тогава, докато не започне да ти липсва.Има преливане на състояния, и нищо не е така окончателно както изглежда:).А иначе реализирани са само тези, които са решили, че са такива:)))
цитирай
37. rpatel - Че то имали изобщо напълно реали...
02.02.2011 10:25
Че то имали изобщо напълно реализирал се човек? Човек, който гордо може да заяви, "вече не искам нищо!"? Май няма такъв! Дори и най-успешния човек, си има своите мечти и планове за бъдещето, защото спреш ли да желаеш и да се стремиш към нещо следва деградация. И успешните хора го знаят много добре, за това никога не спират да се развиват дори и след като са достигнали върха, най-много да сменят посоката на своето развитие и целите, които си поставят. Ще ти дам един пример Бил Гейтс-безпорно един от най-мразените, но и най-богатите хора, няколко години поред беше номер 1 в света по богатство и човекът разбра, че е стигнал върха, поне в своята област, но това не му попречи да си намери ново занимание. Доколкото знам, в момента се занимава с благотворителност, при това доста успешно. Така, че какво значи реализирал се човек? Човек без мечти и без цели? Човек, който смята, че е постигнал абсолютно всичко и вече няма към какво да се стреми? Ако е така, то тогава не искам да ме имат за реализирана, защото аз не бих могла да си представя живота си без мечтите, целите и плановете си за бъдещето. Е, и какво от това като сигурно една част ще си останат само мечти? Важното е, че те са изпълнили своята роля, поддържали са ме жива и са ми давали сили да се развивам и да продължавам напред. Да, гордея се, че съм нереализиранаи че все още имам цял океан от цели, които да преследвам.
цитирай
38. gidmastar - Да имаш блог. Що е то? Навън е люта ...
02.02.2011 10:33
Да имаш блог.
Що е то?
Навън е люта зима, ти си с чаша кафе пред компа, четеш мислите на непознати хора.Преживяни мигове на удовлетворение, копнежи. Това си е обогатяване, от където и да го погледнеш. Опита на хората е най- голямото богатство, ако можеш да го оцениш.
Готино е да си блогър!
цитирай
39. benra - Re:
02.02.2011 10:41
Валя, ами така е:-)))

demonwind, и аз по едно време доях виртуални крави, садях броколи и подкастрях храсти, ама не е лесно да си фермер шъ знайш:-)))Да си блогър е къде-къде по-лесно
Поздрави!

санде, живият контакт е незаменим определено.Друго си е да видиш пламъчето в очите, повдигането на веждата, отмятането на косата...Но интернет дава всичко онова, което си описал.

tryn, да откриеш, и да те открият-удоволствие за мен! Ето това му е хубавото-срещаш хора, които в реалното може би никога няма и би бил ужасно ощетен от това
цитирай
40. tera - Оня герой е съвсем прав :)
02.02.2011 10:42
И ти също.
Всъщност адски я мразя тази дума "реализирам". За себе си мога да река, че не съм се на 100% реализирала, даже и на 50% не съм, като се има предвид колко съм гениална :Р :)))
Обаче хората подозират това и глей как се изтрепват да ме четат, къде другаде толкова народ ще се вслуша в мъдрите ми слова????
Хе-хе, майтапя се, но четири години се мъча да се "реализирам" тука и най-накрая успях! :) Виж ми последния пост :)
Очаквам някой анонимен, без чувство за хумор, сега да ме захапе, обаче и аз не се сдържах, както вика Ан26 ... :)))))))
цитирай
41. benra - Re:
02.02.2011 10:44
тили, много хубаво си го написала!Адресат винаги има и ,според мен, винаги бива намерен, а междувременно стига до много хора и много хора-до теб

36, наистина има може би момент на пренасищане, или на разочарование, а може би-на изчерпване..тогава спираш дотогава докогато...:-)))

rpatel, важното е да има цели, които да следваме и да продължаваме да се себе-реализираме!

gidmaster, готино е, на мен определено ми харесва!
цитирай
42. cchery - Не успях да прочета всички комен...
02.02.2011 11:07
Не успях да прочета всички коментари и го споменавам, защото моята позиция може да се повтаря с някоя друга. Но исках да напиша, че поне за мен блогът е 1 аспект от моята реализация. Защо ли? Защото първо обичам да пиша! И второ обичам да бъда себе си! Това е местото, където правя и двете неща на 100%.

А и ако трябва да довърша мисълта ти, Бен, да блогът е онази малка и нереализирана част от нас, която обаче не ни прави нереализирани като цяло, нали?!?!

Поздрави
цитирай
43. benra - tera,
02.02.2011 11:07
си си си:-)))))
А анонимният ако те захапе това означава само едно-вкусна си:-)))
цитирай
44. benra - cchery,
02.02.2011 11:09
задаваш ми сложни питанки:-))))Важното е да се чувстваме пълни и пълноценни, и удовлетворени и да не спираме да се търсим-и себе си, и света около нас.Както правиш и ти-мисля,че това те кара да се чувстваш реализирана, нали?
Поздрави!
цитирай
45. анонимен - Хехе
02.02.2011 11:14
"36, наистина има може би момент на пренасищане, или на разочарование, а може би-на изчерпване..тогава спираш дотогава докогато...:-)))"

Изчерпване - друг път!.Това е като при някой съпруг, който се чувства като изчерпан със съпругата си(не при всички), но я го пуснете при някоя млада любовница, да го видим тогава:))).
цитирай
46. benra - 45,
02.02.2011 11:41
важното е-стимул да има:-)))))
цитирай
47. elensia - Абсолютно вярно!
02.02.2011 20:55
Абсолютно съгласна!
цитирай
48. анонимен - iaBQIMGW
22.06.2011 20:19
This is exactly what I was looking for. Thanks for wtriing!
цитирай
49. анонимен - JXeksaItgrkAg
23.06.2011 10:39
ayAIBB <a href="http://prnyldglfbze.com/">prnyldglfbze</a>
цитирай
50. анонимен - XLOtUVRIzoebsiLZdNw
25.06.2011 11:53
Dy9O1E <a href="http://ehqdgfdwqkve.com/">ehqdgfdwqkve</a>
цитирай
51. анонимен - oWQyBKpWVgQ
26.06.2011 19:08
41fu5p , [url=http://ettrveabvfqs.com/]ettrveabvfqs[/url], [link=http://nykmdqlmqoll.com/]nykmdqlmqoll[/link], http://sgszecqcvwex.com/
цитирай
52. анонимен - женские кожаные куртки распродажа
17.10.2012 07:40
Здраствуйте!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://mp3-albomy.ru/user/Daweldege/>купить рубашку под запонки </a> интернет магазин футболки <a href=http://mebel-taraz.kz/user/Gyncinorn/>дорогая бижутерия купить </a> каталог одежды mexx <a href=http://www.freefresh.in/user/Illupefub/>пижамы женские турция </a> шарф мужской ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Kamagra gel effects </a> - Kamagra Oral Jelly review new zealand : Kamagra caverta Buy Generic viagra Online : <a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Super Kamagra UK ajanta pharma </a> - Kamagra Generic without prescription
цитирай
53. анонимен - демонстрационное оборудование для бижутерии
17.10.2012 16:41
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.fa-standart.ru/user/Keyclally/>бижутерия индия </a> куртки мужские <a href=http://kirillovka-azov.com/user/soifiermews/>купить платье 50 52 размера </a> интернет-магазин одежды украина <a href=http://clegaloc.narod2.ru/>платья кружевные 2012 </a> купить джинсы в интернет магазине ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>super Kamagra university of kentucky </a> - Kamagra shop net : Kamagra online reviewed site UK web : <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Cheap Generic Kamagra cavertian </a> - Kamagra Oral Buy Jelly online
цитирай
54. анонимен - дешевая одежда в украине
18.10.2012 07:38
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://mnogo-porno.net/user/broopeOpponee/>интернет магазин белорусской одежды люция </a> магазин купальников <a href=http://cinetixx.ru/user/Stesimmus/>обувь для моря купить </a> купить женский костюм большого размера <a href=http://oksapostules.narod2.ru/>купить фурнитуру для бижутерии </a> женские сумки интернет ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Cheapest Kamagra Online in the UK </a> - collect Kamagra derby UK : order Kamagra UK : <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>viagra Kamagra UK alternative </a> - Kamagra gels
цитирай
55. анонимен - интернет магазин одежды черкассы
19.10.2012 05:52
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://kinoxit.az/user/BreefropTar/>серое платье </a> туфли фото <a href=http://forum.capitaleyenepal.com/member.php?action=profile&uid=44947>вышитые платья </a> купить caprice обувь <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>эль платье </a> кофты мужские фото ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>shop kaufen Kamagra Oral </a> - Kamagra Oral Jelly suppliers canada : net doctor Kamagra Online : <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Buy Cheap Kamagra Online UK </a> - viagra cialis london Kamagra
цитирай
56. анонимен - купить куртку женскую
19.10.2012 14:53
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://films-smotret-online.ru/user/Elimeinsirm/>где купить костюм для мальчика </a> модные женские джинсы 2012 <a href=http://mesto.net.ua/user/Lepilmerlepay/>интернет магазин подростковой одежды дешево </a> женские фото <a href=http://dejavu.ua/>молодежная одежда из китая </a> летние платья ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Kamagra tablets for dogs </a> - Buy Kamagra Online without a prescription : get Kamagra online delivery cash : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>tablets Kamagra Oral Jelly </a> - Online Order Kamagra delivered overnight
цитирай
57. анонимен - купить джинсы женские
20.10.2012 00:01
Привет Всем!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://mp3hall.net/index.php?subaction=userinfo&user=rillmubbels>интернет магазин детской одежды казахстан </a> купить пальто женское <a href=http://nd.narsyk.net/user/didiriuppogma/>купить свитер детский </a> парни в платье <a href=http://dejavu.ua/>купить широкие штаны </a> босоножки фото ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Cheap Kamagra softabs </a> - Kamagra Oral Jelly Toronto Kamagra 4x100 Cheap Generic Kamagra cialis : Kamagra Oral Jelly 100mg Online ajanta pharma : <a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>Kamagra now </a> - Kamagra Oral Jelly suppliers usa stockholm hotell
цитирай
58. анонимен - молодежное пальто мужское
20.10.2012 23:40
Доброго времени суток!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://real-funny.ru/user/agittydeact/>джинсы мужские фото </a> одежда для малышей интернет магазин <a href=http://hotels-travel.kiev.ua/user/alandUttetNag/>шаблон интернет магазин одежды </a> купить школьную юбку <a href=http://goozle.ru/user/bockouribre/>интернет магазин одежды bershka </a> женская молодежная одежда ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>canadian Kamagra rx </a> - Kamagra express shipping online : Kamagra Oral Jelly 100mg Europe : <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Buy Kamagra online best price </a> - Kamagra st
цитирай
59. анонимен - распродажа пуховиков 2012
22.10.2012 06:15
Уважаемые господа!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://allbelarus.net/user/cledlefal/>мужские сапоги </a> интернет магазин одежды ua <a href=http://arlite.ru/user/Diocrigilia/>купить костюм горничной </a> интернет магазин шведской одежды <a href=http://betapart.ir/index.php?subaction=userinfo&user=griemiorers>бижутерия из акрила </a> готическая одежда интернет магазин украина ... Удачи Всем!
-====-
<a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Kamagra store </a> - Kamagra prescription medication :.Kamagra 100mg UK .:<a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>online pharmacy Cheap Kamagra Buy </a> - Kamagra Oral Jelly orange pineapple
цитирай
60. анонимен - salamander обувь купить
29.10.2012 17:39
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://mmm2011nk.com/user/Sweattytien/>нарядные женские платья </a> футболки женские <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#интернет-магазин-одежды-киев-недорого»>интернет магазин одежды киев недорого</a> купить костюм аниматора <a href=http://andremos.ru/user/insassede/>глория джинс купить </a> магазины нижнего белья ... Успехов Вам!
.:::.
Discount for Christmas 5-12% <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/#ajanta-Kamagra-supplies»>ajanta Kamagra supplies</a> - tablets online Buy Kamagra : US Kamagra free prescription : Discount for Christmas re 7% <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/#Online-US-pharmacy-Kamagra-prices»>Online US pharmacy Kamagra prices</a> - kgr 100 Kamagra
цитирай
61. анонимен - сумка кожаная купить киев
02.11.2012 19:02
Уважаемые господа!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://ou1.ru/user/excimmics/>купить сумку gilda tonelli </a> нижнее белье женское <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>подвески бижутерия купить </a> платье своими руками <a href=http://rehdd.ru/user/sefEmbege/>красно белое платье </a> бижутерия ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Indiana Online Kamagra </a> - Kamagra 100mg Generic viagra : Cheapest online pharmacy Kamagra plus : Discount for re 5 7 % <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>quick Kamagra </a> - kamagra generica
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392288
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031