Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 14:41 - Да те обслужи отегчението
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12222 Коментари: 48 Гласове:
43

Последна промяна: 13.01.2011 14:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Тези дни се мотая предимно по бебешки магазини - непрекъснато купувам някакви бебешорски сладурии, което ме изпълва с невъобразим кеф. И днес така - имам задачата да купя два подаръка за въпросния(не съм ви казала кой е въпросният, но вярвайте ми - много е сладък) бебок и за целта реших да разнообразя малко магазините, от които пазарувам. Бях си набелязала един, покрай който често минавам, и който, че е детски детски е, но не бях наясно има ли бебешко вътре или не. Та, за да изясня тези си неясноти, точно преди 42 минути влизам в магазина. Магазинът - лъскав, чист и празен. Нормално е да е празен, през януари повечето магазини са така. Продавачката, наметнала яке(на мен ми се стори топло вътре, но пък и аз си бях облечена) - чете книга. И това е нормално. Какво да прави, като няма джим джам клиент. Не видях коя книга чете, но явно беше много интересна.
 Аз (жизнерадостно) - Добър ден!
Тя (вдига половин поглед от книгата и ме измерва) - кажете
Аз (демонстрирайки трапчинките дето ги нямам) казвам - бебешки неща продавате ли?
Тя ( вдига четвърт поглед от книгата) - колко бебешки?
Аз (готова да й разкажа колко сладък е бебока, да дам пълни данни за ръст, тегло и цвят на косата, подкрепено от актуални снимки) - ами бебешко бебешки...може до....(ако не ме прекъсва щях да кажа от месец до 9, но тя ме прекъсва)
Тя ме прекъсва - Нямаме!
Аз (разочаровано и леко недоверчиво, защото набитото ми ляво око е мернало вдясно от нея, в момчешката секция нещо, което по размер съвсем прилича на бебешко) - Аха
Тя (без да вдига поглед от книгата), но забелязала,че не се ориентирам към вратата, а стоя като пън, усмихнат пън, повтаря - няма
Аз (проявявайки необуздано клиентско нахалство) - а за 2-3 годишни имате ли?
Тя (неприятно изненадана и с половин уста) - да
Определено не вярва,че и две-три годишните са ми ресор. Да, ама са ми, както и 6-7, както и лудите тийнове(ама това е друга тема).
Та нейното "да" ми дава някакво основание да навляза в стерилната обител на лъскавия италиански магазин със сезонно намаление до 60 процента(така пише на витрината) и да започна да ровя по закачалките(тя няма как да знае, че 2-3 годишното е всъщност момиченце), както и да установя, че набитото ми око действително е набито. Намирам шикозни мини дънки за 3-6 месеца, гащиризон за 9 и някакви сладки шапки, които по моя преценка съвсем си стават за бебе. Има и разни други работи, на които пише 3-6months; 6-9months... 
Тя (гледа лошо) назидателно- тия шапки не са за 2-3 годишни
Аз(усмихвам се, правейки се на ударена) - а за колко 4-5?
Тя(все още нито свалила наметнатото яке, нито надигнала дъ от стола, нито изпуснала книгата от ръце) - бебешки са
Аз(която никога не съм питала за бебешко) - аааа
Тя гледа лошо мокрите следи, които оставят ботушите ми по виолетовия гранитогрес.
Аз гледам тъжно красивите дънки и прекрасния гащеризон, защото няма да ги купя. Не и от този магазин. В него бебешко не продават. И въобще - не продават.
Ще се върна в онова магазинче, в което като отвориш вратата и продавачката грейва в усмивка и на смутеното ти извинение - аз само гледам, недейте.... тя, още по-усмихната, казва -точно, как ще видите ако не ви покажа всичко. И показва, и разбира кога да те остави да си ровкаш по закачените нещица и в кой точно момент да ти предложи помощта си. И се усмихва(това казах ли го), и вероятно също обича да чете книги. Дааа.
А аз обичам да се чувствам желан клиент, а не натрапник в чужд дом. Поне да се бяха заключили като не искат гости, егати. Такива ми ти глезотии...



Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gwendoline - Това да не би аз да съм го писала?! :)))))))))))
13.01.2011 15:03
Често мърморя от пословичното лошо обслужване у нас, не го разбирам и не го приемам. Също не разбирам когато ме упрекват, че си показвам недоволството. Не мога да се правя, че не забелязам лошото отношение към клиента, няма как да стане!
цитирай
2. benra - qwendoline,
13.01.2011 15:10
аз съм много готин клиент. Винаги се усмихвам, като знам какво търся си го заявявам конкретно, като не знам си признавам-и аз не знам какво търся, като просто зяпам(което ми се случва често при условие,че обедната ми почивка минава през магазини) казвам в прав текст-не си правете труда, аз просто зяпам. Има и още нещо-любител съм на импулсивните покупки.Най-обичам като просто зяпам да открия нещо, обикновено тези ми покупки са най-сполучливи. Единственото,което изисквам от "жените зад щанда" да не ме карат да се чувствам като неканен гостенин, който се рови в гардероба им, да не наместват нервно закачалки зад гърба ми, да не пуфкат и да не използват фразата-това е много скъпо. Лошото обслужване ме отказва да посещавам въпросния магазин, независимо какво и на каква цена се продава в него.
цитирай
3. smileme - ;)))
13.01.2011 15:11
Описала си често срещано явление, benra.
На мнение съм, че работата, каквато и да е, трябва да се върши с желание (и с усмивка). А на когото не му се работи - да си стои вкъщи! Защо с поведението и отношението си на работното място трябва да разваля удоволствието и настроението на всички останали?!?
Това, разбира се, си е моята философия и винаги работя с удоволствие, като съответно изискавам/очаквам адекватно поведение и нормално отношение, и когато самата аз съм клиент.
приятен ден, =)
цитирай
4. cchery - Ей, Бен, много майсторски написано!
13.01.2011 15:17
Развесели ме! Да е жив и здрав бебока, за който пазаруваш! И 2-3 годишното момиченце, и 6-7 годишните палавници...... и тийновете :)))))......

Снощи си търсих ботуши. Зимни ботуши на висок ток. Бях решила да са до под коляното. Е, не намерих. Но по-лошото от това беше, че навръх цялото ми нещастие от нямането на това, което аз искам, ми се случи да попадна в магазин, където работи продавачка почти от типа, който ти описваш. Тази обаче не четеше! И ме гледаше! Изпод бретона, който трябва да е до веждите, но реално едо под очите и е отметнат надясно по модата от 80-те! Руска, тънкоуста, изтъпяла от скука продавачка. Още преди да си харесам един чифт обувки, беше тооооооолкова любезна да ми каже, че съм достатъчно дебела, че нищо няма да ми стане. И това е самата истина и едва ли бих могла да се засегна от нея. Но това, което ме подразни, че тя продължи да ми дудне, че на нея, понеже имала тънки прасци всичко й ставало, но имало хора, които просто не са за тези ботуши. И т.н. ....... направо идеално за продавач, който иска да си продаде стоката. Лееееееко се газирах и й ментах един поглед, придружен от репликата: "Мацка, нямат голямо значение килограмите в случая, защото ако тези ботуш ги мери една хърделиска, тежаща 45 кг, също няма да й станат!". Тя ме намрази в този момент. Аз пък й поисках да пробвам 3 чифта ботуши, нищо че виждах, че няма да ми станат. Ако я беше видяла как само въздъхна като в магазина влезе друга клиентка и аз останах на заден план...... :)))) . Не останах да чуя дали и другата клиентка е достатъчно мазна, че да не й посещава магазина, но речта за прекрасните ботуши от естествен велур и агнешка кожа само за 79 лв, изстреляна със завидно самочувствие уголемиха очите на клиентката до планетарни орбити......
цитирай
5. benra - smileme,
13.01.2011 15:17
тъжно е,че е често срещано, но пък хубавото е,че има и много приятни изключения.Споделям мнението ти,че когато вършиш някаква работа трябва да я вършиш така,че и ти и околните да бъдат удовлетворени.А когато работиш с хора, тогава нещата са още по-...Човешкият фактор изисква отношение и внимание. Задължително.
Хубав ден и на теб!
цитирай
6. smileme - Мммдам, с хора се работи най-тру...
13.01.2011 15:23
Мммдам, с хора се работи най-трудно, но пък удоволствието да виждаш усмихнати и доволни лица срещу теб, в резулатат на добре свършената работа, е огромно. Споделям напълно и казаното от теб: "Лошото обслужване ме отказва да посещавам въпросния магазин, независимо какво и на каква цена се продава в него."
Темата е наистина интересна, и ми харесва начина по който ни предизвикваш* да изкажем мнение. ;)))
цитирай
7. benra - cchery,
13.01.2011 15:24
и ти си попаднала на професионалистка.А случайно диета и двигателна програма не ти ли изготви?
В такива случаи си мисля,че ако този магазин е мой то аз ще съм умряла от глад ако разчитам на подобен персонал да ми изкарва парите.
цитирай
8. benra - smileme,
13.01.2011 15:48
ами това са неща, с които се сблъскваме непрекъснато, част от ежедневието и на пръв поглед незначителни.Но понякога нещо такова малко може да ти скапе целия ден и обратното
:-)))
цитирай
9. gwendoline - 2. benra
13.01.2011 15:49
Пак нямам какво да добавя към твоите думи :))) Пазарувам по същия начин. А под недоволство, имах предвид, че не се връщам обратно в такива магазини, въпреки че кой губи от тази работа?!...Обикновено ме упреква мъжа ми, че се правя на интересна, не трябвало да се влияя от нелюбезните продавачки ...
Поздрави!
цитирай
10. benra - gwendoline,
13.01.2011 16:04
Е как да не се влияеш, не става
Поздрави и на теб!
цитирай
11. razkazvachka - Така си е, и аз не купувам, щом не ми продават..
13.01.2011 17:02
трябва да има добра воля и от насрещната страна....
Но пък, представи си, че продавачката е студентка по психология и изучава реакциите на клиентките:))))
цитирай
12. benra - разказвачке,
13.01.2011 17:14
представих си го:-)))))))
цитирай
13. joysii - Леле каква мухла! Аз ако бях на ...
13.01.2011 19:50
Леле каква мухла!
Аз ако бях на твое място, такива щях да й ги надрънкам, че три дена да я тресат нерви и да не може да държи книга в ръцете си.
И...разбира се, от този магазин не се пазарува.
Много такива продавачки има.Абсолютни патици. И аз съм попадала на подобни.Не разбирам ,обаче,защо собствениците ги държат на работа.Те им провалят бизнеса.
цитирай
14. ledzeppelin - Дам,
13.01.2011 20:25
понякога са толкова дебилни, че чак те хваща срам да говориш с тях. Дори по въпроса - какво продават ...
цитирай
15. vandela007 - Преди нова година разглеждам елхи. ...
13.01.2011 21:50
Преди нова година разглеждам елхи. Изкуствени, наредени на редичка на един подиум. Питам продавачката: Тази колко струва? Тя: Ми те си имат цени, бе, госпожо! Ама тази няма цена! Ами, като няма цена, значи е на цената до нея. Да, но тя е между две елхи с различна цена!
На това място продавачката не ме изтрая и измърмори: Тая пък все не разбрала...
И аз пък, всичките елхички имат цени, аз съм се хванала за тази, дето няма! Клиентка с клиентка!
Поздрави и от мен :)))
цитирай
16. author4fun - Хахахахах, много ме досмеша, за...
13.01.2011 23:04
Хахахахах, много ме досмеша, защото се сетих за сестра ми, когато купуваше за моето първо бебе неща. Та влязла тя в подобен магазин, получила подобно обслужване, но понеже е много серт и изключително цапната в устата, попитала на излизане: "Извинете, а вие защо се мотаете тук? Или ви плащат на прочетена страница?" На което продавачката реагирала като изпуснала книгата и й увиснало ченето :))))))))))))
цитирай
17. анонимен - Аз пък
14.01.2011 09:11
си помислих, че пазаруваш за бъдещ твой бебок - за радост(или ужас) на каката.
Иначе има фирми, които срещу не особено много пари изпращат мними клиенти и проучват евентуални проблеми в магазини, след което правят доклад с препоръки. Не знам защо тук почти никой не ги ползва.
Стойчо
цитирай
18. bapha - хе, Бенра...
14.01.2011 09:14

много яка тема...
Случка между Коледа и НГ в Софе.

"Магазин за алпийски стоки". Имат обувки, нямат моя номер, искам един номер по-големи, "няма да ви станат"... Искам да видя други обувки: "и от тях няма от вашия номер"... Питам от кои обувки ИМА моя номер и получавам "вие кажете какво ви харесва, пък тогава ще видим" ...

Магазин "Адреналин" с-у мол Сердика: И там нямаше моя номер. Звъннаха в два КОНКУРЕНТНИ магазина, намериха в кой има, уговориха по телефона отстъпка "като за нас", извиниха ми се и ме попитаха дали искам да изпия едно кафе в мола, докато ги донесат... Отидох сам и ми ги дадоха с отстъпка ("вие сте клиентът от Адреналин, нали?")
Баси хубавия вкус в устата оставя подобна случка...
цитирай
19. magicktarot - Мисля, че някои магазини са направени за пране на пари -
14.01.2011 09:28
важното е да ги има, а те си се оправят с оборота, печалбите и пр.:) Т.е. не им пука клиентът дали ще купи, дали ще е доволен и т.н. Ако пък им пука - то редно е собствениците и управителите да вземат мерки да си обучават персонала как трябва да се държи с клиентите - това се учи, не е вродено на повечето хора. За съжаление не всички имат ресурси да провеждат постоянни обучения и контрол. Това е и поради липса на средства - и се получава следното - продавачката доволна, че я държат на работа и й плащат осигуровки, собственикът - доволен, че има кой да му работи за тия пари, клиентът - само той недоволен от обслужването. Е, в помощ на клиента идва огромния избор и предлагане...:)))
цитирай
20. rpatel - А много ги обичам тия "любе...
14.01.2011 09:49
А много ги обичам тия "любезни" продавачки, които те гледат така, все едно си им изял закуската, но за щастие вече на доста места има и други-мили, любезни, усмихнати...
Така, че не се тревожи, ще намериш най-сладките дрешки в някой магазин с мили продавачки. А тази си заслужава да скучае по цял ден сама. Сега разбра ли защо въпреки хубавите неща и голямото намаление магазинът е бил празен? Че кой иска да го обслужва такъв киселяк?
Поздрави и се радвам, че сподели, защото за съжаление, проблемът все още е доста разпространен, но има надежда.
цитирай
21. benra - Re:
14.01.2011 10:32
joysii, и аз не разбирам защо ги държат на работа, абсолютно непонятно ми е.

лед, понякога е забавно :-)))

вандела, ама и ти си една клиентка-вместо да преброиш клончетата на двете съседни елхи да ги съпоставиш с бройката на клончетата на избраната от теб и по формулата за изчисляване на цена на изкуствена елха, да разбереш колко струва, си седнала да тормозиш продавачката с глупави въпроси.
цитирай
22. benra - Re:
14.01.2011 10:37
autor4fun, хаха, добре е попитала сестра ти. Аз съм задавал въпроса - вие тук сте за малко или случайно минавате , може би?

Стойчо, еееех!
Нашите търгонци допускат грешка, че не използват мними клиенти за проверка на качеството на обслужване. Грешка,щоято предимно е в техен ущърб.

варна, нали-от такива кеф да ти стане.Аз имам случаи да са ми взимали телефона,за да ми позвънят, когато намерят желаната от мен стока. В един магазин пък бях харесала кожено яке за съпруга ми, но нямаше неговия номер, прозвъняха всички свои магазини, включително във Варна и Бургас, за да проверят дали нямат там в наличност.

magicktarot, тъжни са тези големи, лъскави, празни магазини, с рехави закачалки и красиви момичета, пушещи пред тях. Поздрави!

rpatel, за радост има и различно обслужване-усмихнато, приветливо, готино. Това са хора, които са осъзнали,че каквото и да работят трябва да извличат удоволствие от него, а това се случва,когато влагаш най-доброто от себе си.
цитирай
23. rpatel - Ох, извинявай, че малко ще изместя ...
14.01.2011 10:41
Ох, извинявай, че малко ще изместя темата, ама ако с продавачките имарешение (отиваш в друг магазин), какво да кажем за "любезните" жени задгишетата в държавната администрация! Там избор нямаш. Мълчиш си, усмихваш се виновно и гледаш да не я нервираш много, че иначе нямаш шанс да си свършиш работа. Ужас! Мен ако питаш там е още по-зле, защото тези знаят, че са недосегаеми и искаш или не пак трябва да минеш през тях. В резултат на което си позволяват такова отношение, че ум да ти зайде!
цитирай
24. benra - rpatel,
14.01.2011 10:50
съвсем не изместваш темата, точно на място си е дори. Все за обслужване иде реч. За хора,които трябва да се опитат да ти бъдат всячески полезни, да ти помогнат, да ти услужат, да те напътят. Отегчени, апатични и нервни хора те карат да се чунстваш виновен,че по някакъв начин си нарушил душевния им комфорт или просто си ги откъснал от миговете на сабеокайване.
цитирай
25. rpatel - Дааа. Сетих се, защото точно днес ...
14.01.2011 10:58
Дааа. Сетих се, защото точно днес трябва да ходя при тях и още от сега ме втриса като знам как ще ме посрещнат.
цитирай
26. tryn - Пиши, Бенра, пиши,
14.01.2011 12:55
дано го прочетат и се засрамят ...
:))))
цитирай
27. tera - Хм, изненада ме :)
14.01.2011 13:03
"Аз гледам тъжно красивите дънки и прекрасния гащеризон, защото няма да ги купя."
Защо ще ги гледаш тъжно?
Мен пък някаква кукундрелеста продавачка не може да ме откаже, ако нещо ми хареса и искам да го купя.
Понеже много бързо ускорявам в подобни случаи, едва ли щеше да й се размине безнаказано, но ако си бях наумила да купя нещо със сигурност щях да го направя.
Не че ще се свърши света иначе, но въпросът е аз какво искам, а не тя.
Дип че нищо бебешко не ми е изтрябвало в момента, иначе бих се поразходила по лъскавия им италиански гранитогрес :)))

Но иначе любимият ми номер е като ме питат:
-Нещо да Ви помогна?
И като попитам нещо конкретно да ми кажат:
- То пише!
Е голямо ви мерси за помощта! :)))
цитирай
28. magicktarot - 22. benra, за тъжните магазини -
14.01.2011 13:27
аз не виждам смисъл да позволявам на магазини да ме натъжават:))) и за пръв път виждам някой да се натъжава от някакъв непознат нему магазин - да му мисли собственикът, той трябва да се натъжава, ако въобще го прави. Но всеки си е различен, отчитам това. И всеки се натъжава от различни неща. Поздрави!:)
цитирай
29. benra - Re:
14.01.2011 14:15
tryn, най-много следващият път в някой подобен магазин, някоя подобна продавачка да ми чете блога на лаптопа и по тази причина да не ми обърне Фнимание:-)))

tera, хич не купувам от таквиз продавачки. Не, не и не! ЗАщото ако купя то ще рече-значи може и така.Е, не, не може.

magicktarot, :-))))такива едни големи, празни, никакви. Празнотата е тъжничка.Има един на Витошка, покрай който винаги като мина си мисля какъв чудесен детски парти клуб би станало от него. Не знам защо точно там позиционирах детски парти клуб. Но виждам къде ще са отделенията с топките, с пързалките...
Но не се натъжавам чак до такава степен де...Поздрави и на теб!
цитирай
30. анонимен - WWB
18.01.2011 10:22
На коя улица се намира този ИТАЛИАНСКИ магазин. Щото си мисля нещо....
цитирай
31. bellaa - :))))
20.01.2011 11:18
май всички изпадаме в подобни ситуации, аз повече не влизам в дадения магазин
цитирай
32. анонимен - мотиваторы все вместе выкладывайте
01.09.2011 21:56
http://dematom.com/images/2008/11/22/1175-zabuhai_ept.jpg





_________________
— Не пытайся согнуть ложку. Это невозможно. Для начала нужно понять главное.

— Что главное?

— Ложки не существует.

— Не существует?

— Знаешь, это не ложка гнется. Все — обман. Дело в тебе.
цитирай
33. анонимен - Лампы светодиодные. Нужны дилеры в Москве
03.09.2011 07:25
Биржа баннерных и других ссылок T&M.
-
11 видов рекламы:

http://w717.com

Реклама себе, друзьям и заработок на тех,кто не знает что это.
Купил рекламу за 1 доллар -продал за 2-3..

http://w717.com

Все 11 видов рекламы = 1 $ за 1000 Уникальных переходов.
И 10-ки тысяч Показов за эти деньги.

По Грузии, Узбекистану 1000 уник. переходов,кликов =0,10$
BodyClick,Banner,PopUp.


---

http://izovol.in

Стройматериалы, Изовол ( Izovol. Isover) и мн. другое.
Лампы энергосберегающие,светодиодные.Москва. в Москве.
Нужны Дилеры. Условия Супер!

--


Продаю станки,пресса 3537, 2436,3535?,1А660,5с328,6м612,6м610 и др.
Уникальные Насосы. Нержав. емкости.Краны. Насосы.
http://1541.ru

Покупаю б.у. старые станки СССР и импорт,
Оборудование старое мет.обрабатывающее и металлургическое
Или любое Уникальное, редкое,дорогое.
Продам Ваше. Было бы интересно..
цитирай
34. анонимен - Строительные материалы. Нужны дилеры в Москве
18.09.2011 17:01
Биржа баннерных ссылок T&M.
-
11 видов рекламы:

http://w717.com

Реклама себе, друзьям и заработок.
Купил рекламу за 1 доллар -продал за 3-9.


---

http://izovol.in
Стройматериалы, Изовол ( Izovol. Isover) и мн. другое.
Лампы энергосберегающие,светодиодные.Москва. в Москве.
Нужны Дилеры. Условия Супер!
--
Продаю станки BFT125, BFT90,1А660,5с328,6м612,6м610,пресс 3537 и др.
Уникальные Насосы. Нержав. емкости.Краны.
http://1541.ru

Покупаю б.у. старые станки СССР и импорт,
Оборудование старое мет.обрабатывающее и металлургическое
Или любое Уникальное, редкое,дорогое.
ПОМОГу Продать Ваше в Украине.
цитирай
35. анонимен - Научные иследования с времён СССР, и до наших дней!
03.10.2011 07:18
Научные иследования с времён СССР, и до наших дней!
Подробнее на сайте <a href=http://naukalife.ru/>www.naukalife.ru</a>
цитирай
36. анонимен - Порно Онлайн
22.10.2011 09:10
На manda-rin.ru вы найдете много очень захватывающего порно, сексуальных девчонок, которые покажут вам все свои прелести.
Сайт находиться по адресу http://www.manda-rin.ru/

<a href=http://www.manda-rin.ru/>Порно ОНЛАЙН</a>
цитирай
37. анонимен - Куплю, Помогу продать или профессионально прорекламировать Ваш почти Любой товар, сайт +380503225153
29.10.2011 08:17
Куплю, Помогу продать или профессионально прорекламировать Ваш почти Любой товар. +380503225153
-
Оплата договорная.
-
Реклама разовая или постоянная.

Можете сделать это сами. Расскажу как.
--
При необходимости - сделаем фотосессию товара, объекта и прочего.
-
Посмотреть продажи можно на сайте.

http://1541.ru
-

По всем вопросам пишите на адрес:

z1017@mail.ru

тел. +38050-322-51-53 Евгений Иванович.

Звонить в любое время.

Украина.
цитирай
38. анонимен - Купить Реактор химический от 0,63м.куб. до 100м.куб. В работе не были.Дешево.В Украине
04.11.2011 22:00
ПРОДАЖА. ВСЕ В УКРАИНЕ
=
http://1541.ru
--
Реакторы химические от ,06 до 100м.куб.
Эмаль УЭС-300.(синяя) - все реакторы новые.
Комплектны. (редуктор, эл.двигатель, мешалки якорного типа, паровая рубашка.)
Биметалл 67 м3 - мешалка лопастная.
Нержав.100 м3.- сталь 12Х18н10т.
Сборники.
Емкости нержав. Титан. Эмаль. до 100куб.м.
Станки мет.обраб. б.у..
ПРЕССА.ГИЛЬОТИНЫ и др.
КРАНы КПМ 32, КК, Мостовые, Ж.Д. кран и др.
Насосы ВВН, НСШ, НСШД , Центрифуги ОГШ-501У-01
Шаровый кран 1000. Секторная задвижка 2400мм
Трубопрокатный стан. Волочильный стан
Трансформатор ТМН 6300/35
Плиты поверочные, тиски, стол
цитирай
39. анонимен - Друзья давайте соберем любимые афоризмы
11.11.2011 14:54

— Я знаю, что такое любовь, — сочувственно промолвил кот. — Это когда в тебя старыми башмаками швыряют и холодной водой с балконов обливают.
цитирай
40. анонимен - Мебель и предметы интерьера
29.11.2011 00:45
Мебель и предметы интерьера в нашем магазине http://shome4u.ru , а так же шкафы-купе, жалюзи, шторы, карнизы, плиссе и еще много разных принадлежностей.
тел: 8(495) 778-64-76, 8(495) 125-87-49, 8(926) 405-75-50 - круглосуточно.
цитирай
41. анонимен - Всё о диетах
20.12.2011 23:16
программу
http://www.ppfasion.com/forum/index.php?action=profile&u=299323
http://www.flyfishing.ee/foorum/profile.php?mode=viewprofile&u=68293
http://www.jellyb.mijnwebserver.nl/forum/profile.php?id=157448
http://svbb.verlesen.org/user-1432.html
http://www.samuelecini.it/forum/index.php?action=profile&u=625376
цитирай
42. анонимен - Бесплатно скачать 3GP фильмы на телефон
14.01.2012 14:36
<a href=http://mobilfile.ru/>Бесплатно скачать 3GP фильмы на телефон</a>
цитирай
43. анонимен - Java игры
15.01.2012 09:47
Зайдите,оцените! Почти бесплатные игры для телефонов! Заходите на <a href=http://mobilagama.com>MobilaGama</a>.
цитирай
44. анонимен - Сериалы онлайн
03.02.2012 18:40
<a href=http://online-serial.net/>Новые сериалы смотреть онлайн</a>
цитирай
45. анонимен - Квартира в Кишиневе посуточно, евроремонт
11.02.2012 01:52
<a href=http://rent.com.md/><IMG>http://rent.com.md/wp-content/uploads/2012/01/SDC11241-155x155.jpg</IMG> <IMG>http://rent.com.md/wp-content/uploads/2012/01/SDC11246-155x155.jpg</IMG> <IMG>http://rent.com.md/wp-content/uploads/2012/01/SDC11247-155x155.jpg</IMG></a>
<a href=http://rent.com.md/>Rent.com.md</a> - 1-комнатная квартира в Кишиневе посуточно, уютная. Аренда квартиры в столице посуточно, с абсолютно новой мебелью и техникой (микроволновка, стиральная машина, утюг, бойлер и т.д.). К Вашему удобству мы предоставляем LCD телевизор, высокоскоростной Wi-Fi, большая двуспальная кровать, бесплатный кофе и чай и многое другое
цитирай
46. анонимен - &#1055;&#1083;&#1072;&#1085;&#1077;&#1090;&#1072;&#1088;&#1085;&#1072;&#1090;&#1072; &#1089;&#1080;&
16.02.2012 21:56
System X- Registar &#174;- &#1074;&#1086;&#1076;&#1077;&#1097; &#1093;&#1091;&#1084;&#1072;&#1085;&#1080;&#1090;&#1072;&#1088;&#1077;&#1085; &#1087;&#1088;&#1086;&#1077;&#1082;&#1090;, &#1089;&#1098;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1085;&#1072; &#1083;&#1077;&#1082;&#1072;&#1088;&#1080; &#1080; &#1089;&#1087;&#1077;&#1094;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1090;&#1080; &#1074; &#1086;&#1073;&#1083;&#1072;&#1089;&#1090;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1048;&#1058; . &#1062;&#1077;&#1083;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1087;&#1088;&#1086;&#1077;&#1082;&#1090;&#1072; - &#1087;&#1088;&#1077;&#1074;&#1077;&#1085;&#1094;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1073;&#1086;&#1083;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1077;, &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1072;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080; &#1087;&#1086; &#1087;&#1086;&#1083;&#1086;&#1074; &#1087;&#1098;&#1090; . <a href=http://x-registar.ru>бесплатный анализ на спид</a>
цитирай
47. анонимен - ГДЗ
19.02.2012 00:21
Готовые домашние задиния по всем предметам. http://mini.hop.ru/
цитирай
48. анонимен - Помогу продать бесплатно любое оборудование В Украине.
05.03.2012 19:44
Помогу продать бесплатно любое оборудование в Украине.
Условия на сайте.
http://1541.ru
цитирай
49. анонимен - Новости России Выборы http://pravdarusi.at.ua
13.03.2012 04:36
Новые преступления В.Путина. Новости России. <a href='http://pravdarusi.at.ua/index/tribunal/0-35' target=_blank>Трибунал над В.Путиным</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4391922
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031