Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2010 14:57 - Посветено на един не?познат
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6157 Коментари: 32 Гласове:
8

Последна промяна: 16.01.2010 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато някой реши да ме срита в кокалчетата обикновено първо подскачам инстинктивно, после сбърчвам нос, защото едно такова сритване си е болезнено и накрая си казвам-вероятно той, таковата-без да иска.
   Но, когато нарочността е очевадна, тогава се замислям. Първо ,естествено, се поглеждам в огледалото и си казвам-как можа да предизвикаш тази злоба, с какво?
После поглеждам този, който ме е ритнал и пак питам - Защо?
    Но той не отговаря, защото неговото защо е неизговоримо, то се изразява само и единствено чрез гняв.
Преди време бях писала нещо на един свой анонимен почитател ще го пусна и сега, за да знае как аз възприемам неговото виртуално-вербално сритване

 ***************************
Неприязънта на анонимния. Уж не ни пука, уж сме над тези неща, а когато словесната помия се излее в двора на нашия блог се оказва,че миризмата и видът й ни докарват душевни спазми.
    Защото се чувстваме слаби? Защото се чувстваме безсилни? Защото се чувстваме уязвени ? Защото ни пука какво мисли за нас индивидът Х? Защото...
    Аз лично знам какво е моето - Защото. Защото не разбирам - Защо? Защо индивидът Х се чувства толкова озлобен? И се замислям за него ...
- вероятно е тъжен
- вероятно е самотен
- вероятно няма с кого да поговори
- вероятно никога не е говорил с някого
- вероятно денят му е започнал гадно, нямало е топла вода и се е наложило да си вземе леден душ, след което се е оказало,че кафето е свършило
- вероятно са го изоставили
- вероятно са го лъгали
- вероятно учителката в началното училище всеки ден му е давала да учи стихотворение наизуст
- вероятно някоя червенокоса страстна поетеса не му е посветила рима
- вероятно колежката с готините цици го гледа пренебрежително
- вероятно шефът му е олигофрен
- вероятно е загубил на еврофутбол...а толкова надежди е залагал на Бербо...един гол можеше да вкара все пак
- вероятно цяла нощ е слушал как скърца спалнята на комшиите от горния етаж
- вероятно се е подхлъзнал на заледения тротоар и лошо си е навехнал крака
- вероятно е изкривил джанта в някоя дупка
- вероятно е чакал на убийствена опашка в кафето до офиса и за какво-за някаква си горчилка...
- вероятно му бавят заплатата
- вероятно финансовата криза му е намачкала плановете
- вероятно .............
Ето, друго си е като се замислиш за ближния, изясняват ти се нещата и ти става едно такова съчувствено и решаваш - няма да изтрия анонимния недоброжелател. Защо ли?
Е как защо - щом това е неговия начин да се почувства вероятно по-добре, защо не. Хора сме,ближни сме, трябва да си влизаме в положението.
вероятно след като ме напсува 
- колежката с готините цици ще го види по-мъжествен
- вероятно кафето ще му се стори по-сладко
- вероятно ще му дойде топлата вода
- вероятно тези от чистотата ще почистят заледения тротоар
- вероятно финансовата криза ще свърши
- вероятно ще го направят шеф
- вероятно Бербо ще вкара гол
- вероятно ония от горния етаж ще се разведат
- вероятно някоя ще му посвети рима



 



Тагове:   непознат,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. allbi - мда
16.01.2010 15:06
вероятно ...
всичките тези вероянтости ....
и аз си събирам мислите за нещо подобно :)

Поздрав!
цитирай
2. benra - allbi,
16.01.2010 15:09
а бе все нещо има, но как да не ги съжалиш, ми кажи???
цитирай
3. forestlove - хм странно нещо. . . чудя се как ...
16.01.2010 15:55
хм
странно нещо...
чудя се как имат търпение да следят публикации и коментари и да реагират. искам да кажа - нямат ли какво да правят?
също така, нещо ако не ти харесва, кво се занимаваш, подминаваш и толкова... а то - писало, че писало и чакало отговори и пак писало... явно да се държиш зле дава някакъв перверзен стимул, може би ги кара да се чувстват... добре, или нормално, или де да знам как.
хора без работа.
липсите му са явни. излишъците - също.

(но, както е казал Вапцаров (донякъде, а донякъде аз): "Във бурята ще бъдем пак със тебе, скъпа Бени, защото се обичахме.")
цитирай
4. allbi - да бе уж, горканцовци
16.01.2010 16:04
съжаляваме ги пък те ще ни сритват, а :)))
айде де !
цитирай
5. panazea - Triabva chovek da e mnogo padnal
16.01.2010 17:05
za da rysi gluposti anonimno!
Ako ne sym syglasna s teb ste ti kaja:
Momiche imam drugo vijdane!
Az sym tova! I imeto mi i lizeto mi.
Dobra , losha , tova sym az!
Spored men anonimnite se sramuvat ot mislite si , i zatova ne si pishat imenata.Sram gi e ot samite sebe si!
цитирай
6. sety - за злобата
16.01.2010 17:36
Когато човек не е зъл, непрекъснато се опитва да оправдае поведението на злобни и неудоволетворени, в никакъв случай хора. Не ги оправдавай, Бени! И не ги съжалявай. Някои просто си се раждат такива. На него му доставя удоволствие да мрази, да плюе, да рита, да злобее. Това е неговата неосъществена същност. И понеже, в обществото , където е познат се сдържа, тук, като анонимен се показва точно такъв, какъвто е. Не заслужава никакви чуства, такова говедо. Веднъж в сладкарница "Неделя" ми се падна следното късметче: "Никога не се бори със свиня, защото ще се окаляте и двамата, ама на свинята ще и хареса". Ето това са злобните анонимни - свине, които търсят удоволствие в окалването. Хич да не ти пука! Усмивки!
цитирай
7. vitaldesire - категорично
16.01.2010 19:11
заставам зад думите на Сети.
Но пък и не съм привърженик с мълчание да подминаваш злобата и простащината винаги, защото тя разчита тези реакции като слабост. Понякога просто си трябва да му набиеш тъпото канче.
И се сещам за още нещо, което прочетох някъде "Не е нужно да търсиш простака, защото той сам ще те намери и ще се заяви силно".
Пуууууууууу бееее...
цитирай
8. benra - forest,
16.01.2010 21:30
за мен това са хора самотни и озлобени, хора, които се чувстват ощетени от живота и неудовлетворени от това, което са. Иначе казано-хора с дълбоки комплекси. Защото едно е да водиш конструктивен спор по някакъв въпрос, друго е да влезе някъде, в някаква лежерна дискусия и да започнеш да нападаш по възможно най-долнопробния просташки начин. Затова и не трия подобни мнения-да се гледат и да се виждат какво представляват. Грозни и отблъскващи.
А Вапцаров...Вапцаров го обичам:-)))
цитирай
9. benra - панацея,
16.01.2010 21:31
паднал много ниско и много тежко и вместо да се опита да се изправи, лази и лае-жалка картинка.
цитирай
10. benra - сети,
16.01.2010 21:35
знаеш ли, от години ги наблюдавам във виртуалното. В началото ги взимах насериозно, дори наистина се замислях-защо и как.Защото винаги съм смятала,че няма непредизвикани реакции.Т.е. опитвала съм се да намеря, да разбера провокацията.
После разбрах,че няма провокация.Всичко е вътре в тях самите. И да, съжалявам ги-защото това са хора бедни духом, самотни и много много обременени.Те не мога да изпитат онова лежерно доволство от докосването до дребните радости, което ние умеем с едно обикновено поглеждане назад, примерно. Другото ,за което ги съжалявам,че дори не умеят да обидят, не разбират как.До такава степен са се клиширали,че вярват,че двата най-обидни епитета са-дърта и селянка. Жалка работа, нищожна, дребна.
Усмивки и за теб!
цитирай
11. benra - виталче,
16.01.2010 21:36
те приемат мълчанието като страх, като опит за примирие.аз не се примирявам с тях. Държа да знаят,че за мен са толкова нищожни,че нямам против да съществуват там, някъде, в собствената си помия.Да си я дишат и да се опияняват.
Пууууу,яяяя
цитирай
12. tit - Връзвам се, понякога...
16.01.2010 21:47
Но - по-скоро на себе си!:)
Не знам кой е - на всекиго може да се случи да издивее!
Ако е на нещо майтапчииско - не му объщам внимание!:))
Но ако се заяжда по същество се връзвам!
цитирай
13. sety - Бени
16.01.2010 22:11
я стига си ги съжалявала тия злобни, незнайни никаквици. Живоъта е собствен проблем на всеки. Познавам хора с безкрайно труден живот. И в същото време страшно позитивни и слънчеви. А има и такива с абсолютно нормално съществуване, детство, семейство и работа, пък зли и неудоволетворени. Все някой им крив за какво ли не. На крива ракета космоса й пречи. Нещо такова, да речем.И понеже такива кривилници не виждат нищо хубаво в собствения си живот, как да преглътнат хубавото в чуждия? Ми да си злобеят и завиждат. Кучето си лае, керванът си върви. И така!
цитирай
14. dorichela - човеците са едни такива животни, ...
17.01.2010 02:20
човеците са едни такива животни, които изпитват щастие от нещастието на другите.. Ако някой те обиди и му го покажеш, той ще продължи, ако го пренебрегнеш, изсмееш му се или още по-лошо, не му обърнеш внимание - си отминава..... И си напълно права.. защото живота му е скапан, иска да си оправи настроението, като поне за миг скапе нечие друго настроение.
цитирай
15. malkiatprintz - Хехе. . . . все ще се намери някой, ...
17.01.2010 08:01
Хехе.... все ще се намери някой, който е станал накриво :) Хич не им се нервирай. Мен поне ме забавляват с простотийката си :)
цитирай
16. bachym - Аз лично не им се сърдя
17.01.2010 08:45
и не им забелязвам(както казваше баба ми ).Изобщо в целия свят се сърдя само на двете си дъщери.—:)на никой друг.Може би защото разбирам всички без моите две сладурани.И само от тях ме боли.Не не ме разбирай че съм някакъв фамилен аутист, следя всичко доколкото мога (без американски "футбол").
А конкретно си мисля, че тези анонимни или не "псувачи" са имали шанса-малшанса живота и природата им да ги формират като профи войници изстрелва си словата и хич не му пука.
цитирай
17. negativna - хе
17.01.2010 10:12
Толкова си пълна със себе си... Някой коментирал негативно - голямата работа. Засягат те анонимките, защото им го позволяваш. Чак цяла статия си написала, за да ги окуражиш още повече. Ами те това искат - внимание. И го получават в големи дози, както е видно. Ами продължавай да ги храниш, щом ти е приятно. И цялата извисена поза колко сте над тези неща в коментарите хич не звучи убедително.
цитирай
18. miaa - В началото много им се вързвах...Отскоро
17.01.2010 11:04
И аз започнах да се забавлявам с простотийките им..
С комплексирани хора никога няма да се разбереш...
Просто забравяш за тях!
Поздрави,Benra !
цитирай
19. анонимен - benra,
17.01.2010 11:57
не само тук, в реала е същото - някой нещо го трови и си го изкарва не на когото трябва, а на първия удобен.

Според мен избиват нещо и се чувстват много велики по този начин.
Колкото до времето да изчетат всичко, да се разпръцкат и да развалят въздуха - изобщо не е чудно. Има хора без реален живот.
цитирай
20. injir - Отличен психопрофил!
17.01.2010 12:07
Отличен психопрофил!
цитирай
21. benra - дори,
17.01.2010 16:16
поне така мисля аз
цитирай
22. benra - принце,
17.01.2010 16:17
изобщо не им се нервирам, ако им се нервирах щях да ги трия. Просто искам да знаят,че не успяват
цитирай
23. benra - bachym,
17.01.2010 16:18
определено от най-близките боли най-много
цитирай
24. benra - tit,
17.01.2010 16:21
според мен тези анонимници не са случайно минаващи, а хора със собствени блогове, които по един или друг начин сме раздразнили, но не им стиска да обиждат с никовете си.
цитирай
25. benra - негативна,
17.01.2010 16:24
не знам с какво съм пълна или празна, но знам едно и него съм научила ,живеейки и остарявайки-тя никога не е случайна.лошотията често е начин да се почувства някой добре.Да, посветила съм им пост, защото държа да знаят моето мнение за техните нападкилПоздрави!
цитирай
26. benra - миа,
17.01.2010 16:25
не очаквам да се разберем, дори няма това желание.човек се стреми да се разбере с хора, имащи желанието да комуникират.А подобни индивиди имат единствено желанието да удрят
цитирай
27. benra - анимо,
17.01.2010 16:28
но мисля,че подобни индивиди в реала не смеят да се изявяват така.Те го правя скрито и подмолно.така мисля
цитирай
28. benra - injir,
17.01.2010 16:28
просто намигване:=))
цитирай
29. compassion - Нямаше да взема отношение, защото нямам опит,
17.01.2010 17:56
(при мен много рядко идват анонимни и никога не ме обиждат; не прилагам опцията за удобрение на коментарите, така че всеки може да дойде и да напише каквото мисли), но реших да споделя едно мое принципно мнение.
Анонимните, пишещи със страст са засегнати, обидени самите те и това е реакция на защита. Явно са приели писанията ви много лично. Така погледнато, тяхната реакция няма нищо общо с вас. А ако лично ви нападат, значи се поставят на ваше място, но съдят по себе си и предполагат неверни за вас неща. Значи пак нищо общо с вас.
Така, че отговаряйте добронамерено и с разбиране . Те ще загубят интерес и повече няма да ви безпокоят.
Аз не мисля, че има "отрепки" сред нас. Всички хора носят божествена душа.... ангели, които не се познават. Ние всички сме деца на твореца. Защо обиждате неговото творение? Благодарете, че сме различни, всеки е уникален и носи със себе си енергия, която може да бъде в синхрон с вашата, ако се отворите за нея. Блъскайки се в затвореното ви сърце, тя ви наранява, а иначе би ви обогатила.....
цитирай
30. benra - compassion,
17.01.2010 19:53
истината е, че и в моя блог рядко, много рядко се появяват недоброжелателни коментари от обиден вид. Но това, което съм написала е въз основа на набрюдения върху поведението на такъв тип блог-читатели.Факт е,че във виртуалното пространство гъмжи от хейтъри.Не ми харесва тази вносна думичка, но мисля,че много точно определя този тип поведение. В никакъв случай не бип ги определила като отрепки.Всъщност едва ли мога да давам някаква категорична харектеристика на хора, които практически не познавам. аз характеризирам поведението и по него изграждам образ.Тук, във виртуалното, думите са нашия образ. Това е.
Поздрави!
цитирай
31. bapha - има нещо чудесно
17.01.2010 20:35
което eleni е написала и сложила в блогрола си под името "прочети преди да коментираш"
http://eleni.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/12/05/.448848
мисля, че ми спестява много думи...
весела вечер
цитирай
32. benra - bapha,
18.01.2010 10:07
чудесен текст, наистина
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392494
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031