Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2009 15:17 - Днес свестните считат за луди
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10828 Коментари: 69 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2009 15:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Прави ми впечатление, че през последните дни много съ-блогъри писаха за агресията. Тази, която срещаме на улицата, в къщи, в градския транспорт, в училище, в блога. Агресията до такава степен стана част от делника и празника ни, че вече дори не я припознаваме за агресия. Считаме я до толкова нормална, че когато някой непознат ни се усмихне  първо се оглеждаме и след като установим, че да на нас се усмихва, си помисляме - тоя сигурно е луд.
        Онзи ден, прибирайки се от работа, чакам светофара да светне зелено , за  да пресека. Тълпа, хора, изморени, свити в зимните си дрехи с лица, носещи отпечатъка на дълъг работен ден и в тази тълпа -момче и момиче се целуват. Светът е техен и на любовта, която са открили вчера, днес или няма значение кога.Обичат се дори на светофара. Не се притесняват да се обичат. Айде стига вече, Не ви ли е срам, престанете!!! - гласът е на жена на неопределена възраст, очите й светкат гневно, а ръката й се протяга и сръчква целуващата се двойка. Момчето и момичето , все още прегърнати, я зяпват, опитвайки се да асимилират думите й. Срамота, седнали да ми се целуват те - продължава да разпръсква остатъчна енергия жената. Косата й се полюшва изнурено изпод нахлупената шапка и сякаш приглася - срам, срам, срам...о...таааа...Тълпата съпричастно хвърля погледи пълни с омерзение към двойката и мълчаливо подкрепя гнева на жената. Вечер е, студено е, криза е, индексът на Даун Джонс заплашително лети надолу, задълженията по кредитите летят нагоре, улиците са мръсни и осеяни с дупки, светофарът вече трета минута свети червено, а те ще ми се целуват. Срамота. Срамота на срамотите! Да се засрамват веднага и да си шибнат по един шамар ,та да бъдат в тон с живота, егати. Това тяхното на нищо не прилича. Отгоре на всичко едно малко момиченце ги сочи с пръст и писука щастливо - мамо, мамо, па тия се целуват. Мамата днес е имала кошмарен ден, като капак на който лелката в детската й е направила забележка, че дъщеря й е останала последна , което също е срамота. В къщи няма нищо за ядене, трябва да пазарува, да сготви, да пусне пералнята.Стиска мамата малката ръчичка и хуква през потока коли. Така де, отдавна трябваше да е светнало зелено. Срамота! 
Междувременно към тълпата се присъединяват група ученици. Бутат се, щипят се, смеят се. Срамота!
Тълпата леко се разлюлява. А-ха и ще загуби равновесие. Жената в шапката раздвоява възмущението си между влюбената двойка и смеещите се деца , останала е без морални  сили и  само повтаря - срамота, срамота, срамота. Един мъж до мен среща погледа ми и  се усмихва. Бързо извръщам очи - този определено не е добре. Срамота!
    Най-накрая светва зелено.
  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cindy - Beni,
03.02.2009 15:28
както се казва истината от устата на децата - "мамо, па тия се целуват" :))
В карайна сметка нека си се обичат, но пък точно на светофара ли им изригнаха страстите?
Мисля, че тук в този блог емоциите много се преекспонират и като стане дума за обич - ах, ох, айде навсякъде да се обичат. Сигурно сега ще ме емнат чувствителните блогари, но не ми пука.
Да си призная не се разплаквам от умиление като видя двойка да се натиска и слюнчи по улиците, въпреки че нито им подвиквам, нито ги ръчкам. Само че не виждам защо трябва да го гледам това безплатно кино за масова употреба.
Иначе - да си се обичат колкото щат! :))))
цитирай
2. buboleche - и аз вчера видях
03.02.2009 15:31
момиче и момче, които се целуваха, а около тях горе- долу идентичната ситуация. Усмихнах се.. Зарадвах се, че има все още такива, на които не им пука за гадостите и се обичат и целуват напук на всичко ..и дори малко им завидях..Спрях за малко да ги погледам, бяха като остров на спокойствието сред тълпа от злобни погледи. Сега като се сещам пак искам да ги видя. Глупости, иска ми се аз да съм момичето, а някой друг момчето, но ..... в някой друг живот. :)
цитирай
3. анонимен - Това са мъртви души, Бенра, лишени ...
03.02.2009 15:32
Това са мъртви души, Бенра, лишени от сетива и рецептори, които мразят живота си.. Затова отдавна нямат и праг на чувствителност, нямат чувства, нямат мечти..тях изобщо ги няма..
А поста ти е чудесен!!:))
И аз ще продължавам да се целувам пред :))
цитирай
4. анонимен - Честно казано,
03.02.2009 15:32
ако двойка влюбени ми пречи да пресека на зелено определено ще "ги сръгам" не защото живота е черен и в следствие на това съм агресивен, а защото ми пречат да пресека на зелено.
цитирай
5. rustam - И аз онзи ден
03.02.2009 15:36
бях на един светофар, където имаше група ученици, които обаче се псуваха като каруцари.Някои от момичетата бяха по-вулгарни от момчетата и май че бяха пияни.... А двама-трима държаха на коланите си доста опасни автоматични ножове...Дали светофарът дето чаках не беше същият, където и ти си чакала?
цитирай
6. redsonya - Срамота е, да
03.02.2009 15:38
Не е срамота, че хората се целуват на светофара. Чакала съм по 15 минути светофар да светне зелено. Това е срамота. Срамота е и че най-накрая като светне зелено е напълно възможно да ме прегазят! Не е нужно да сме чувствителни, за да правим разлика кое е срамота. Срамота е да се възмущаваме на чуждото щастие и да сме равнодушни към чуждото нещастие! Това е срамота!!!
цитирай
7. benra - cindy,
03.02.2009 15:40
да да,знаеш ли, често и аз забравям как някога когато...не виждах къде и кога. Сега съм една забързана и целеустремена.
Няма да ти казвам жената колко беше възмутена, направо изригна от възмута и всички безмълвно някак си я подкрепихме.
Обикновено, когато двама души се сбият около тях се образува групичка зяпачи.Двама трима най-много се пробват да ги разтърват, а останалите зяпат с едно такова очарование в погледа.
Трябва да ти кажа,че предпочитам да виждам показна любов вместо показно насилие.
цитирай
8. benra - бубс,
03.02.2009 15:42
нали, в такива моменти си мислиш - има светлина в тунела , пък и може би има и живот извън тунела.
Прекалено негативни сме станали като цяло, оставяме се лошите емоции да ни надвиват и да ни превиват, ей това е.
цитирай
9. benra - анонимен,
03.02.2009 15:42
целувай се пред...обещавам да не те ръчкам:-)))
цитирай
10. benra - tlnet,
03.02.2009 15:44
хич на никого не пречеха, ц.Целуваха си се мирно и тихо, докато тъпият светофар реши да позеленее.а тоя светофар е много тъп, ако щеш ми вярвай.
Между другото част от тълпата не издържа на тая любов и реши да предприеме опити за самоубийство хуквайки между колите.В резултат на това стана ужасно задръстване и после, когато светна зелено....ама това е друга тема
:-)))
цитирай
11. benra - rustam,
03.02.2009 15:45
а..не знам дали светофарът е същия, ама тия- подпияналите, с ножовете, псуващите- ги срещам постоянно...вече им свикнах...
поздрави!
цитирай
12. gnushev - ех че лудница
03.02.2009 15:46
За съжаление лудите от този вид, който описваш са на изчезване! Явно санаториума, в който сме се родили, успешно ни лекува от тази безсрамна лудост!
цитирай
13. benra - redsonya,
03.02.2009 15:46
този светофар специално е едно светофарно безумие. Докато чакаш да светне зелено може да се влюбиш, ожениш и разведеш.Срамота!
цитирай
14. hara73 - мога само да кажа
03.02.2009 15:48
поздрави Бени и да се порадвам от сърце на целуващие се . Такава срамота , дай боже да има повече , тогава и агресията ще е по-малко ,няма значение кой ,колко ще клати глава и ще цъка с език .
цитирай
15. benra - gnushev,
03.02.2009 15:48
нали знаеш - с постоянство всичко се постига.
цитирай
16. basta - аз напоследък почнах да се радвам на ...
03.02.2009 15:49
аз напоследък почнах да се радвам на любовта, и когато срещам хора, които се обичат...:):))
вярно е, че стресът на ежедневието ни прави изнервени много често..но ако се спрем за миг само и се отърсим от всичко негативно...ще можем да се радваме и на малките неща, а не да се наостряме едни срещу други...
поздрави за хубавия постинг!
цитирай
17. benra - hara,
03.02.2009 15:59
поздрави и на теб.
Аз просто илюстрирах един случай, който за същаление обобщава много неща.
Като цяло сме станали по-негативни, по-затворени, оставили сме се на озлоблението, дори понякога започва да ни харесва. Може би по този начин освобождаваме негативна енергия...Говоря в първо лице множествено число, защото не бих казала,че и на мен не ми се е случвало да се отдам на лошотията.
цитирай
18. hara73 - всичко е вътре в нас
03.02.2009 16:01
доброто и злото ,хубавото и грозното носим го вътре в нас и само ние можем да решим кое да покажем на света и кое да е доминиращо в нашия вътрешен свят . От нас зависи :-)))
цитирай
19. benra - basta,
03.02.2009 16:02
стресът е много голям и всеки човек се справя с него по различен начин. Едни ходят на танци, други разпускат на маса с приятели, четвърти се вглъбяват в самосъжаление, пети, шести....Всеги реагира различно. Но наистина е жалко да се оставяме стресът да ръководи реакциите ни. Хубаво е да можем да откриваме радостта в обикновените,заобикалящи ни неща.Сигурна съм,че това е една значително по добра анти-стрес-терапия. естествено, не искам да бъда уличена в излишен наивитет...
Поздрави и на теб!
цитирай
20. basta - :):)
03.02.2009 16:06
излишен наивитет...е, аз го имам в изобилие :)):)
обичам да гледам на всичко с очите на дете, а децата всички ги смятат за наивни...
но пък за мен са чисти и дори мъдри, защото все още пазят...Любовта в сърцата си!
цитирай
21. elineli - Искам
03.02.2009 16:20
светът да е от целуващи се!Така те ще си мислят за другите....срамота.
цитирай
22. cefulesteven - Най-точната илюстрация на агре...
03.02.2009 16:32
Най-точната илюстрация на агресията изобщо. Не може да понесе да вижда как някой е щастлив. И изглежда по-красиво от вътрешното му състояние.

цитирай
23. redsonya - Светофарът да не е на графа и евлоги? ...
03.02.2009 16:45
Светофарът да не е на графа и евлоги? Много ми напомня на него ;)
цитирай
24. bambola - уф срамота :)
03.02.2009 17:22


В София има само един светофар на които се целуват???? не е срамно страшно е :)

цитирай
25. krotalka - Като гледам намусените физиономии на хората,
03.02.2009 17:27
ми идва да извикам девиза на хипитата от 60-те години - "Правете любов, а не война!"
Често ми се случва да припомня на мои наборки, какви бяхме и какво правихме на млади години, за да прекъсна оплакванията им срещу младите.
Може и да не съм права, но ми се струва, че в днешно време, хората изгубиха очи за красивото...
цитирай
26. july26 - С теб съм, Бенра!:))
03.02.2009 17:56
Само да ти кажа, че индексът е " Дау", а не " Даун", ама то не си длъжна да знаеш всички индекси пък!! Освен това " Дау" е в посока " Down", та не си сгрешила много!:))
И ще ти подскажа една друга тема (безплатно като за теб!)...или заглавие..." Нормалните не оцеляват!" Ако искаш, може и заедно да напишем нещо по нея?!
Приятна вечер!
:)
цитирай
27. evrazol - Ами ако това е заразно ...
03.02.2009 18:55
Ако всички на този светофар вземат да се целуват и пропуснат зеленото? Ще настане голям хаос! Ред трябва да има, ред. Какво е това ??? :)
цитирай
28. анонимен - :D.
03.02.2009 19:12
Бени!
Целували се!
А аз от магазина се връщам сега - на касата продавачката с някакви си нейни мисли се засмя ... и клиентката избухна "Как може така да се смеете!"... а тя... "опулв""онемяв", добре че срещна съучастническия ми поглед, обясни й, че на нещо свое си се смее (а то си беше проличало!)... и се посмяхме после и си пожелахме много поводи за смях да имаме!
А целувките... да и аз подкрепям запазването на интимността, била съм свидетел колко грозно умее някой да се " натиска и слюнчи" до теб...
НО
на децата - трябва да им показваме, че се обичаме! :D
Я кажи Сindy, как? (питам теб, щото каза, че си в очакване да те емнем ;))

ето и от мен :цунки: нежни и усмихнати! и :гуш:
цитирай
29. neobhvatna - целувайте се!
03.02.2009 20:24
Колкото повече,толково пж-малко злоба и агресия ще има.Целувайте се и се обичайте,за да възпитаме децата си в доброта.Една усмивка ....за всички мрънкащи,хленчещи,недоволни и ....нещастни злобари
цитирай
30. cornflower - Срамота!
03.02.2009 21:31
Така добре си пресъздала видяното!
цитирай
31. rummi - м-дааааааа
03.02.2009 21:56
има си грижи населението. това да пуснеш пералнята (вместо да си изпереш ръчно), това да сготвиш нещо... мъка, мъка безкрай. а то - и на работа да ходиш - издържа ли се това нещо?

има пръст в това световната конспирация.

или просто хората, които не си търсят правата и се примиряват с натиск отвсякъде така мразят себе си, че мразят и останалите.

жал ми е, но не мога да помогна - в случаи като този човек може да си помогне единствено сам.
цитирай
32. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
04.02.2009 02:12
Срамота е, че забравяме как някога самите ние сме се целували на улицата, скрити зад някой ъгъл или в сянката на някое дърво, под стряхата на някоя къща, пазейки се от дъжда...
Срамота е, че си позволяваме да свикваме с гледката на момчета с ножове и момичета- каруцари...Някак си не ми се отлепя от устните думата курви, защото те не са виновни...виновни сме ние, че сме позволили да се стигне до там.
Виновни сме и защото сме забравили какво е да се целуваш на сфетофара, намирайки се в собствен свят...Те това е срамота...
цитирай
33. benra - elineli,
04.02.2009 09:40
представяш ли си целия свят да се целува????Срамота
цитирай
34. benra - redsonya, bambola,
04.02.2009 09:41
този пред Шератон официално е обявен за светофар на целувките...от днес
цитирай
35. benra - krotalka,
04.02.2009 09:42
хората, превити под тежестта на битието забравят или изобщо не се научават..за жалост
цитирай
36. benra - july,
04.02.2009 09:43
ама ти не разбра ли???прекръстиха го на Даун Джоунс:-))

а за нормалните не оцеляват - давай!
цитирай
37. benra - evrazol,
04.02.2009 09:45
така като се замислих, ами че прав си - ще настане целувчен хаос, ще вземат и щофьорите да искат да се целуват...ужасТ!
цитирай
38. benra - анонимен 28,
04.02.2009 09:47
тази продавачка нещо не ще да е била в ред:-)))))))))))))Това пък смееща се продавачка от кога не съм виждала...защо не я снима?
Цун мун гуш!
цитирай
39. benra - neobhvatna,
04.02.2009 09:48
любовта възпитава любов.Така е, тварде много агресия виждат децата и твърде много умора.
цитирай
40. benra - cornflower,
04.02.2009 09:51
Срамота, я!
цитирай
41. benra - rummi,
04.02.2009 09:53
как беше-спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.
Животът е пълен с изпитания, пълен с всякакви поводи да не бъдем усмихнати, но...дали,когато се отдадем на лощото настроение,когато оставим проблемите да ни надвият, дали тогава нещата стават по-лесни?
цитирай
42. benra - воинът,
04.02.2009 09:56
това е функция на остаряването, мисля аз. ЗАбравяме и започваме да противостоим упорито.
Тъжно е да харесаш лицето на агресията, тъжно и страшно, мисля аз
цитирай
43. rummi - @ 41. benra - rummi,
04.02.2009 11:38
там е работата, че проблемите пред нас може би не са чак толкова големи. може би очите на страха ги карат да изглеждат така.
цитирай
44. monna - Ами,.. в Япония е срам и позор...целувката..
04.02.2009 11:50
..на обществени места, НО във Франция спират движението, ако някоя двойка се целува ,пресичайки пътното платно.. Адмирациите на французите ..за Любовта е ненадмината!!
цитирай
45. benra - rummi,
04.02.2009 11:51
да, така е, очите на страха, на поражението, на обезверяването, на апатията. Винаги съм вярвала,че позитивното мислене е в основата на всеки успех.
цитирай
46. benra - monna,
04.02.2009 11:52
интересно е това за Япония, не бях чувала,че там целувката се счита за нещо позорно. Вероятно това важи за проява на всякакви емоции.Не е редно емоциите да бъдат на показ.
цитирай
47. venercheto - аз като видя целуваща се двойка, се ...
04.02.2009 12:06
аз като видя целуваща се двойка, се усмихвам. става ми топло- едно от малкото хубави неща в сивото и изнервено ежедневие. между другото, вълшебнице, в заглавието ти липсва едно "се". не е попречило обаче да сложат постинга в "Избрани", за където си е!

усмивки: Венерчето
цитирай
48. benra - венерче,
04.02.2009 12:11
да, мило е да видиш любовта, да видиш че някъде там сред боклука е поникнало цвете.
А относно бипсата на възвратната частица, просто използвах перифраза на Ботевата фраза от стихотворението "Борба"- "свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита"
Поздрави и усмихнат ден!
цитирай
49. infierno - Срамота?
04.02.2009 13:15
Или просто друг начин да наречеш нещо което не можеш да приемеш? Дали това което ти отвиняваш в срамота, действително е такова или просто сме путанали в предрасъдъци? Днес свестните считат за луди! Винаги е било така. Лошото е че на тези луди се връзват доста хора! Логично продължение. Това че вие не го приемате, не означава че не е вярно! А за зеление светофар. Винаги е по безопасно да преминеш на червено!

цитирай
50. benra - infierno,
04.02.2009 13:34
боя се,че сте ме разбрали погрешно или може би-аз Вас. Изцяло споделям Вашето мнение, че често посочваме назидателно с пръст нещо, което не разбираме или може би в този момент изригва някакво наше друго събрано неодобрение и се концентрира в невинна на вид постъпка. Съгласна съм,че винаги е по-безопасно да преминеш на зелено.Всъщност-винаги трябва да преминаваме на зелено, нали и затова са светофарите. Поздрави!
цитирай
51. lubara - И аз
04.02.2009 14:35
И аз се усмихнах на твоя разказ ! Срамота !
цитирай
52. nellka - не ми остана какво да кажа, начиии
04.02.2009 15:29
с-р-а-м-о-т-а! :)))
целунк, Бени!
цитирай
53. bocet0 - :)
04.02.2009 15:56
samo vnimavaite da ne zaprili4ate na babeto :)))
цитирай
54. benra - lubara,
04.02.2009 16:24
срамота и отгоре
цитирай
55. benra - НЕл,
04.02.2009 16:25
ти си целунк!
цитирай
56. benra - боцето,
04.02.2009 16:25
бе оназ не беше баба, просто безвъзрастова една такава...
цитирай
57. bocet0 - em
04.02.2009 16:51
zaslujavala si e nqkoi da q nahrani ama posle kakvo sledva SRAMOTA,SRAMOTA,SRAMOTA....i pak SRAMOTA :) NO nqma nisto po strashno ot naglo babe v reisa :))))
цитирай
58. benra - boce,
04.02.2009 17:31
защо да я нахпанва..тя достатъчно се само-храни...
цитирай
59. july26 - Бен, нещо се разводниха тук нещата като в моя търг...
05.02.2009 09:52
Аз казвам да ги оставим да си се целуват, ама да си знаят, че щом светне зелено и трябва да спрат веднага и да тръгнат в посоката си! Иначе става задръстване! И е добре да се закрепи законодателно някак, за да е демократично и да не пречи на останалите независимо от възрастовите им данни!
Кво ше кажеш?!
:)
цитирай
60. kostadin - мале, както е тръгнало скоро ще се ...
05.02.2009 10:07
мале ,както е тръгнало скоро ще се съешваме ,като кучетата и котките .Приятно бъдеще на човечетвото без задръжки
цитирай
61. benra - july,
05.02.2009 10:29
зеленото е за това, принципно, да се минава. То май прекалено екзалтирано-наивитетски прозвуча всичко.КАто вива ла море! Идеята ми беше друга, извън акцента на целувките и зеленото - прекалено негативна енергия се е събрала и хората не се притесняват да я изливат върху другите. А далеч по-добре би-било да си вземат един електронен дартс и хем забавно, хем полезно. Знам от опит:-)))
Какво стана с оная тема за нормалните дето не оцеляват?
цитирай
62. benra - костадин,
05.02.2009 10:29
мне..не това имах предвид, съвсем не.
цитирай
63. raylight - Има тотална криза на ценностната система
05.02.2009 21:43
в последните 64 години
цитирай
64. viki11 - СКромно ще се включа. Имам съседка, ...
06.02.2009 13:27
СКромно ще се включа. Имам съседка, която изглежда ... почти луда. Иначе говори умно. Но живее като лудите. Примерно, в стаята си спи в ... палатка, кучето й пази палатката. Да бе!

Да, обаче днес един изверг нападна племенника ми, който е на 20 години и шофира. Онзи излязъл от страничен на главен път с бясна скорост и щяла да стане катастрофа, племенникът ми се развикал по мъжки. Извергът го пресращрал през 1 пресечка , причакал го да слезе от колата и го нападнал. Разби му устата, напръска го със спрей, това ми попречи да отида на преглед. И го биеше, когато слязох. ПЛеменникът ми е много висок и силен и способен, но не е АГРЕСИВЕН. Опитваше се да потуши скандала, въпреки , че не е виновен. Е, и аз се включих, с моята първа степен на инвалидност само ги предупредих, че ще ги осъдя, ако ми посегнат и му разбих представите. Нападнахме го двамата, жена му и нея оскувах яко. Нищо ми няма на мен. Така приключи нападението. Оня е по-наранен. Ок.
Но... мисълта ми беше, че целият район слухтеше, обаче само "ЛУДАТА" веднага се притече на помощ и каза ,че ще свидетелства!
Все пак, само "лудите" са нормални днес.
А онази маймуна в обществото я смятат за пример, явно. И колата му беше скъпа. Може би джип, ако не греша. Сребрист.
Но аз се възхищавам не на него и колата му, а на "ЛУДАТА". Тя е човек.
А онази гнида нападна момче, само защото е само в колата. И ако не беше спрея, щеше да стане на парчета. Познавам си хората. Не ми стига , че го набихме. Не. С единствената си здрава ръка го дъних в главата. И краката му не са читави вече. Така се прави с нападателите! Те посягат, ти пребиваш. Малко му е, много малко. И това не е агресивност, а самозащита! Какво държал племенникът ми в ръката си! Е какво? Уред за самозащите срещу мухльовци, които скачат на млади, без да знаят какво ги очаква. А момчето е страхотно, просто за пример. Умно дете. Но надарено. :) Не, не ми стига, че го набихме.
Но искри в душата ми от постъпката на една "ЛУДА" и ме сгрява!
цитирай
65. benra - вики,
06.02.2009 14:22
съжалявам за случилото се, още повече съжалявам за хорската пасивност. За жалост, такава е реалността- овълчени, затворени в себе си хора, озверени. И една луда да постъпи нормално.
Подобен случай преди 2 години.Дете, на 10.Във входа на жилищния блок, в който живее.Напада го педофил-ексхибиционист,разтваря шлифера, започва да го дърпа.Детето започва да вика.Никой не отваря вратата дори да види какво става.ДОбре че детето е по-оправно та му е било един шут и е успяло да извади мобилния си и да симулира обаждане.Онзи се уплашва и избягва.Но никой, никой не е излязйл да види аджеба това дете защо крещи помощ.
цитирай
66. mopse - Страхотен пост!
06.02.2009 15:01
Страхотен, защото успя да ми докара смесени чувства :))) от една страна ми стана гот, като си представих, колко сладки са били младите влюбени, а от друга - изпитах съжаление за малките зли душици в които са се превърнали повечето от нас!
Жалка картинка, а за съжаление злите човечета няма да разберат, че единствено те сами могат да си помогнат... никой друг...
Поздрави! :)))
цитирай
67. benra - mopse,
06.02.2009 15:15
наистина сивотата в душите е достойна за съжаление.Да не можеш да се усмихнеш, да гледаш на света около себе си озлобено, намръщено-жалко е.
Поздрави и на теб!
цитирай
68. viki11 - Ох, мила, да беше само едно дете. ...
06.02.2009 17:45
Ох, мила, да беше само едно дете. Абсолютно същия случай. Моето дете с още едно.Аз съм й казала ,да не отваря, но другото е отворило. Педофилът напада другото дете. Но ... детето от шок дори не е могло да вика. Добре, че моята се чудила, какво да направи, дали няма да я подгони, но го заплашила да го удари с топката, та той ... избягал. Плашливи са, но детето си пострада. Във входа. На метри от нас. По светло. А моята гледа мен та все някого защитава, докато не попадне между шамарите накрая. Че и днес ме видя. Ами аз не търпя. Социалният каймак ми е грозен, противен, не искам да съм част от него. Срам ме е.
А шефа на полицията, мой съсед, казва: "Това в нашия вход е невъзможно, входът се наблюдава от полицията!".
След половин година друг я следи и причаква във входа, но тя като опитна, го е излъгала и е успяла да избяга.
Но ... полицията прекрати случая, а имаше разпознати по снимки. Това е факт. А майката на детето не искала да рови, примири се. Иначе шефът на полицията обеща съдействие, но нали нейното е пострадало повече.

Господ да ни пази, защото обществото е ужасно.
Да, единствено сами можем да си помогнем, и то заедно.
цитирай
69. molinesia - Всичко това ме подсети за една песен.
08.02.2009 16:40
http://www.youtube.com/watch?v=I--Gc-jHFTc&eurl=http://www.impulse.bg/group/40623/view-posts/156958/page/1/asc&feature=player_embedded

Ето и текстът:

Обичам те дотук

По този път един и същ
Разнася мълнии трамвая.
Гърми и обещава дъжд,
А аз какво да обещая –
Обичам те до тук.
Обичам те до тук.
До този мост, до тази гара,
До този миг и звук,
До розата на светофара,
До ъгъла но тротоара,
Обичам те до тук.
Сега трамваят е нащрек
Внезапно забелязал,
Че вече съм един човек
От релсите излязъл.
Обичам те до тук.
И отминават твойте крачки
Изглежда, че съм станал друг
След този писък на спирачки –
Обичам те…
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392544
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031