Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2008 14:13 - Пясъците на столицата
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3650 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 29.08.2008 14:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наскоро чух, че според някакво си изследване на някаква си социологическа агенция, отпуската била почти толкова уморителна, колкото и работата. По тази, основно, причина и адаптацията след отпуска не била лесна работа, искало се време. Иска се и още как. Също така, специалистите социолози препоръчваха да се почива на често и по малко, така отпускарският стрес щял да бъде намален. Да бе да! Не им повярвах в частта за вредата от дългите отпуски.Защото на мен трите седмици пътуване, бездействие и бягство от рутината, ми се отразиха супер. Свежа като краставичка се завърнах на работното място и заех да се боря с пост-отпускарския стрес. Дългогодишния ми отпускарско-бачкаторски опит говори, че долният праг на завършване на адаптационната фаза и навлизане в рутинния ритъм на трудовото ежедневие е една седмица. Нито ден по-малко, дори е възможно на седмия ден да продължаваш да копнееш за море, пясъци, коктейли и джапанки. Това е страничен ефект на дългата отпуска, мисля си аз.Вътрешното ти Аз отказва да приеме асфалтовата реалност, краката ти се борят срещу ограниченията на деловата елегантност и душата ти, съвсем доскоро видяла свободата на безграфичието (тази дума сега си я измислих, за неразбралите пояснявам произхода й - живот без график), се опитва да се освободи по-трайно от оковите на професионалните норми. 
С тези мисли излязох на обичайното си за трудовото ежедневие обедно шляене. Реших, че ще си представя как се разхождам по топлите пясъци, как вълните леко докосват от време на време пръстите на краката ми, как слънцето изсветлява поредния кичур от неподредената ми коса и как...Оппа...!
Пясък, стъпвам в пясък, ама наистина стъпвам в пясък!!!! - това регистрираха сетивата ми и накараха отнесения ми, замечтан, зареян някъде далеч - далеч поглед,  да се концентрира върху ходилата .
Няма лъжа, няма измама - токчетата на сандалите ми бяха затънали в мек, топъл пясък и песъчинките удобно се намърдваха между пръстите ми, причинявайки им познат приятен гъдел. А-ха - а-ха и да ме облее някоя вълна. Огледах се, обаче морето го нямаше. Оказа се, че силата на желанията ми не върши чудеса. Просто бат ни Бойко е решил да отремонтира и тротоарите на Солунска. И двата.
Браво бате, браво Бойко.Ей така обичам - столица в пясъци, ако и едно море беше спретнал, цена нямаше да имаш. Предлагам да помислиш по въпроса.Така можем да смъкнем пост-отпускарския адаптационен период на 2-3 дена, да унищожим стреса, да съсипем социолозите и там още някои други -лози и да направим столицата още по-привлекателна.А и за рейтинга ще е добре, ей го де са изборите. Защото едни пясъци не стигат. Знам, знам - всяко начало е недоизпипано и нещата се развиват в крачка.Ама някак си друго щеше да си е от пясъка -в морето, а не на капака на изнервен бусаджия. Всъщност-като е нервен, да не минава по Солунска, ми така де. Столица е това, център. 
    Да ви призная - завърнах се в офиса обновена и обнадеждена за бъдещето на пост- отпускарските периоди и на града, измих си краката и реших да споделя ентусиазма си с вас.Ако сте в столицата, ако ви липсват топлите пясъци - разходете се по Солунска! А ако не сте в София - и утре е ден, така като гледах как работниците си пиеха биричка, приседнали на бившите тротоарни плочки ще се задържи пясъчно поне до неделя.Заповядайте!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sisithebest - хехехе
29.08.2008 14:43
уби ме :)
цитирай
2. nellka - :)))
29.08.2008 15:16
направо ти завиждам... цяла седмица посттравматичен отпускарски стрес! моят трая само два дни, на третият никой от нас вече не споменаваше нито морето, нито горите, нито дори и студената бира под чадърите... направихме сериозните инженерни физиономии и се хвърлихме в онзи неравностоен бой с работата, която всички знаем, че няма свършване, но всеки от нас таи надежда да и види края... и понеже край няма, а само нови начала... си мечтаем за... отпуска... по Коледа :)))

Днес хем ме разплакваш, хем ме разсмиваш... изобщо... Кефиш!!! :))))
цитирай
3. benra - ...
29.08.2008 15:28
sisithebest. дай да се разберем-никакви убийства в блога ми!Само пясъци и море!:-)))))Поздрави!

Нел,
седмица съм си отпуснала, мисля че е заслужено.Седмица работна безметежност.Хем работиш, хем си свеж:-)))
цитирай
4. анонимен - Весело написано, хареса ми, но м...
29.08.2008 16:09
Весело написано, хареса ми, но малко преиграваш. Когато тротоара е вълнообразен като морето пишеш ли за това в блога, ако не трябва да го направиш. После можеш да пишеш, че са направили тротоара равен като тава и спокойно можеш да се разхождаш с токчетата си по центъра на столицата ни.
Женска му работа, угодия няма !!!!
цитирай
5. totoni - еех, ето го отговора на снощния ми ...
29.08.2008 16:17
еех, ето го отговора на снощния ми пост, където също важна част заемаше пост-отпускарския стрес. В интерес на истината и аз този обяд успях да се сблъскам с пясъците на Солунска, докато си ближеш сладоледа в градинката, пак потънала в спомени-:)))
Трудна е тази адаптация, ей...
Успех и на теб в тази мисия!-:)))
цитирай
6. krassko - Две гледни точки
29.08.2008 16:26
Българската гледна точка:
Хубави крака, пясък и сандалки с ведро настроение след отпуска.

Гледната точка на Европейската комисия:
Пак рушвети. Гл.инжинер на Общината е затворил очи и подписал да разкопаят двата тротоара.
Гушнал 200 лв .
Фирмата изпълнител е направила икономиа от механизация 2 000 лв.

Бени гази в пясък.
Данъкоплатците прецакани с 2 000 лв.
Виновни няма.
цитирай
7. benra - ....
29.08.2008 16:36
анонимен 4,
просто се усмихвам, дразни ли? Не се притеснявай, ще ми мине постотпускарското лензене и ще стана пак мрачна и ще си джапам мрачна и на тънки токчета по Солунска.Поздрави!

totoni,ама нали са баш пясъци! как да не ти се прииска и море към пясъците и сладоледа.

krassko, данъкоплатците винаги са прецакани, това е положението.ама ,виж анонимният ми обещава,че вече токчетата ми няма да се кривят по неравностите и ще припкам по новите тротоари кат същинска гАзела.Ведрото настроение обаче му е майката:-)))и бащата и родата
цитирай
8. totoni - -:))) Я си се усмихвай! Все пак ...
29.08.2008 16:52
-:)))
Я си се усмихвай! Все пак целта на отпуската е да ни върне усмивката за колкото може по-дълго!
цитирай
9. benra - :-))))))
29.08.2008 16:54
така де!ама-ха!
цитирай
10. minavam - мрачна, като буреносен облак
29.08.2008 18:50
Бях на море 4 дни и се наложи да се връщам за да подхвана задачките. Имам липсо-отпускарски стрес, да. Готова съм и на пясъка от строежа да се зарадвам.
цитирай
11. lelya - Ех, пичове са общинарите, хем сп...
29.08.2008 22:32
Ех, пичове са общинарите, хем спестяват от колчета, лентички или каквото там се поставя за ограждение, когато вървят строително-ремнтни работи хем се грижат за душевното равновесие на съгражданите си. Успех.
цитирай
12. gothic - За последно пясък в сандалите ми ...
30.08.2008 03:05
За последно пясък в сандалите ми влезе на концерта на Sisters of Mercy в Бургас. Ако сабахлем разджиткам по Солунска дали ще ме огрее пак? Или да си взема емпетройката? :)))))
цитирай
13. didim - то не само
30.08.2008 08:05
в София има пясък. Във всеки по-голям град, а може би и в по-малките/за там нямам наблюдения/ има безброй много започнати ремонти на улици - успешно ходене из тях :-)
цитирай
14. insider - ееее... аз не знаех...
30.08.2008 14:10
....и си донесох пясък,чак от морето...:-)))...и не ги слушай анонимните усмихвай се на воля..:-)))...
цитирай
15. анонимен - Това е
30.08.2008 19:07
Това е върхът.Ако беше взел и мидички, цена нямаше да имаш.Тук не говоря за уханието и бриза...
цитирай
16. rotazia - Елате ни на гости в дълбокия пров...
31.08.2008 08:01
Елате ни на гости в дълбокия прованс , да видите Рая ! Времето е спряло , и някаква неуместна чистота се разхожда по улици и тротоари , вярно , от добри,амбициозни кметове ли е , хората ли се попроменихме , но е така ! Иначе скоро бях на гости на едно другарче в Капитолията и ...много ми хареса въпреки , тая динамика на хаоса ме допълва някакси . А между другото , отпуск не съм ползвала 3 години !!! Моят шеф не знае какво е това , а и аз вече не помня какво беше това платен отпуск !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392563
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031