Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2008 12:00 - По рамката ще я познаете
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12356 Коментари: 82 Гласове:
0

Последна промяна: 12.03.2008 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Пълните нямат шанс – твърди една моя позната.
Самата тя винаги се е борела с няколкото килограма вповече.Животът й всъщност минава под егидата - тяло мое- враг мой.На няколкото килограма вповече са вменявани всякакви вини.Като почнеш от неуспехите с интимните партньори, минеш през прогнозата за времето и стигнеш до професионалния й застой.Всичко, ще речеш като я слушаш, опира до паласките в талията.Ония, които старателно оглежда в огледалото час по час и дълбоко възненавижда.Не ги нарича любовни дръжки, защото поради тях според нея, любовта я отбягвала. Периодично взима решението да се разделят.Тя и виновните за личната й драма няколко килограма вповече.Подлага се на някакви, както тя твърди-жестоки диети. Намалява шоколадите от два на един на ден, взима си такси от ъгъла, вместо от стоянката пред офиса, дори ,когато асансьорът се повреди не чака техниците да го поправят, а смело щурмува етажите. Обаче-орисия, проклятието на няколкото килограма вповече така се е лепнало за носа й,че като погледне напред, вижда само него. Не било светоглед и себеоценка не било, казва.Огледалото й говорело.Огледалата не лъжели никога. Иде ми да я попитам - а очите?Но си мълча и се съгласявам, лицемерно.
    Беше си купила електронно кантарче, за да измерва успехите си. На третия месец го изхвърли с обяснението, че електрониката му се скапала-голям боклук било. Колкото и да гладувала, колкото и етажи да качвала,леейки море от пот и калории, кантарчето все показвало-любов нула, успех нула.
 А в началото от познанството ни тя беше най-лъчезарното същество, което съм познавала.Смехът й беше заразен и завладяващ.Имаше необикновената способност да те изважда от сивотата на ежедневието и да ти разкрива  магнетични усмихнати хоризонти.Можеше да разтопи леда на целия северен Ледовид океан или поне на Гренландско море.Зелените й очи отразяваха звезди и те караха да вярваш,че красотата е възможна. Не помня кога точно се случи метаморфозата.Може би, когато баща й монтира огромно огледало в коридора. В един момент осъзнах, че се е превърнала  в дебеланата, която пази смеха си за великият момент на отслабването.Тогава, когато с няколкото килограма вповече щяха да си отидат всичките невъзможности и непреживяности .Тогава, когато новото й лелеяно аз щеше да пасне точно на рамката, която бе начертала на стената си и под нея се мъдреше гениалното обозначение-"ИДЕАЛ".
  Така се случи, че животът ни раздели.Чувахме се от време на време по телефона, колкото тя да сподели как върви рамкирането й, а аз да я убедя в личната си подкрепа. Някак си по навик, механично и доста лицемерно. Липсваха ми усмихнатите й зелени очи. Когато я срещнах случайно се оказа,че не само те липсват. Отрязала ги-гордо обяви тя. Разделила се с възневидения де размер и сега си купува сутиени с подплънки.Имало избор, огромен. Прие ококорването ми за одобрение и възторжено продължи:
- само 5 килограма още и всичко ще бъде наред!
Срешнах я отново след видими минус доста килограма. Беше по-посърнала отвсякога и по-облечена отвсякога
- Пълните-поде рефрена си тя-нямат шанс.Светът е устроен за слабите, а аз, аз цял живот ще си остана една ужасна дебелана.
Беше стегнала възширочките си дънки с нелеп мъжки колан и се взря в очите ми в очакване на съчувствие или поне разбиране. Смънках,че бързам.Нямах време за лицемерие и ми беше тъжно, защото  осъзнах, че никога повече няма да видя прекрасните й усмихнати зелени очи и да си помисля,че красотата е възможна.Защото красотата се опитваше да влезе в рамка с надпис ИДЕАЛ.
А дори огледалата вече се правят без рамки...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Тъжно
12.03.2008 12:13
Човек е най-големия враг на себе си.
цитирай
2. stone - няма какво да се лъжем
12.03.2008 12:48
дебелите имат много малки шансове в любовта. чисто биологически, мъжете предпочитат стройни и красиви жени, така че едва ли някой ще се влюби в тях. мъжът, в който пък те ще се влюбят, е нормално да е някой готин тип, който съответно няма да ги погледне.
изводът е - сваляй килограми и не мрънкай. ако си от малката част хора, които физиологично им е невъзможно да отслабнат - просто имаш лош късмет. все едно да се родиш тъп - какво да се прави, така ти било писано.
другият вариант е да намятат фереджето и да се местят в саудитска арабия, където мъжете уж харесвали дебели жени.
цитирай
3. gothic - Жалко, много жалко. Жалкото е това, ...
12.03.2008 12:58
Жалко, много жалко. Жалкото е това, че холивудския образец ни обсеби дотолкова. Защото животът не е гимнастически салон, за да е важно само тялото, но.....
цитирай
4. krotalka - Не си права stone
12.03.2008 13:05
Всичко е въпрос на самочуствие, познавам дебелани със самочуствие, на които не им пука от килограмите и живота им е на ред. Познавам и обратния случай, красиви момичета - без грам самочуствие и както се очаква нещата при тях не вървят. Народа го е казал "За всеки влак си има пътници"
цитирай
5. benra - krotalka,
12.03.2008 13:09
точно, няма нищо по-страшно от това сам да не се харесваш.За тая рамка иде реч, тази, която си чертаем с илюзията, че тя е решението на всичките ни неуспехи.
цитирай
6. benra - stone,
12.03.2008 13:10
слабостта не винаги е залог за красота.Всъщност светът е хубав, защото е шарен.Представяш ли си ако всички бяхме по калъп?
цитирай
7. benra - gothic,
12.03.2008 13:11
човек сам определя себе си.Поздрави!
цитирай
8. viovioi - Офффф..
12.03.2008 13:13
Така е за съжаление. Представяте ли си парадокса? Една жена която печели добре, разполага със средства, да отминава всички кулинарни изкушения, а да поспре пред щанда с мюсли-гнусли и кисело мляко Акивия??? И вместо да си хапне каквото душа поиска, яде гадории за да е тънка и да я хареса някой мъж. Който пък от своя страна си хапва угодно като прасе без да му пука.Незная струва ли си??? Американките са дебели като свине и не им пука. Не спират да се тъпчат с бургери и какво ли не.Един живот имаме, защо да си мъчим душиците??? За един кеф?? Струва ли си??
цитирай
9. benra - voivoi,
12.03.2008 13:16
ми честно казано и аз съм се питала това,което и ти.Може би понякога си струва, но в повечето случаи-не. Важно е човек да се чувства добре в кожата си.Останалите гледат на нас през нашите очи.
цитирай
10. victoriavselena - От къде ли?
12.03.2008 13:22
От къде ли ми е позната тази тема? Колко отдавна беше, когато си мислех, че мога да бъда или дебела или красива? Или дебела или щастлива? Или дебела или успяла? Или дебела или харесвана? Асе оказа, че не трябва да избирам - можело и това и това. факт!
цитирай
11. benra - victoria,
12.03.2008 13:29
приеми най-искрените ми поздрави!
цитирай
12. koker - =)
12.03.2008 13:37
Eй затова винаги казвам "Предпочитам да съм закръглена и весела, отколкото недохранена и злобна!" =)
цитирай
13. cindy - Не съм съгласна с това и не защото съм дебелана
12.03.2008 15:16
Като си бях трупнала няколко килца отгоре пак си имах достатъчно обожатели, така че не е това мотивация да слабееш или не. Номерът е да се чувстваш добре в кожата си и да се радваш на живота. Иначе какво - все на диета и пак дебели, злобни и нещастни. :)))))))))))))
цитирай
14. gothic - benra, човек се определя сам, но е ...
12.03.2008 15:18
benra, човек се определя сам, но е важно какъв модел ще избере. Поздрави и от мен :)))
цитирай
15. zarat - az
12.03.2008 15:25
Съдба , някои е дебел , някои е слаб , някои хубав друг грозен но вески си има живота и как ще го изживее си е само негова отговрност. Аз съм от дебелите и ще се съглася със STONE . Прав е има хиляди мъже по света който няма да те погледнат защото си дебела , но пък това е като първичен подбор , какъв е смисъла да живееш с мъж който те избрал заради външността ... Вярно е 1000 няма даже да се обърнат, но пък този които го направи ще е достатъчно стойностен, защото повярвайте ми мъжете с които съм имала връзки подчертавам дълги и щастливи и сега която имам са със страхотно самочувствие . Тях не ги бъка как ще се покажат с дебелана пред приятелите си :) Много дълга тема и да не е хубаво да си дебел , ....но като отслабнеш ти си оставаш същия човек , със същите проблеми но няколко килограма по-лек...а каква енергия и какъв хъс се влага в отслабването ..... за протокола преди съм била слаба и знам и двете страни на медала...може да си еднакво тъжен , просто в единия случай си имаш оправдание и ако чакаш да живееш като отслабнеш най-много да установиш , че живота вече се е случил.
цитирай
16. benra - zarat,
12.03.2008 15:35
много ми хареса това, което написахте:
може да си еднакво тъжен , просто в единия случай си имаш оправдание и ако чакаш да живееш като отслабнеш най-много да установиш , че живота вече се е случил.

Поздрави!
цитирай
17. thomas - Огледалата вече се правят без рамки!?
12.03.2008 15:47
Не думай! Само преди 2-3 седмици се върнах от едно изложение в Италия, което беше предимно за рамки. Та колкото огледала в рамки видях там... не е истина просто колко красиви могат да бъдат! ;-)
цитирай
18. benra - thomas,
12.03.2008 16:10
ех ех:-)))Защо не ги снима да си харесаме някоя рамка за огледалото.Шегувам се, разбира се...
Ако се заиграем с рамката, дали ако се вместим в желаната рамка след време няма да ни омръзне и да поискаме да я сменим...и пак и пак...Рамката на собствения ни поглед обаче я няма по изложенията, просто понякога ни се струва,че я виждаме-на подиума, в списанието, на съседната маса...
цитирай
19. maymi - Хей
12.03.2008 16:20
Автосугестията не вреди, даже напротив... Когато не може както искаш, трябва да се научиш да искаш както може...
Истината е, че твоята позната е права. Родена със заложбите на лъчезарен и позитивен човек, постепенно ги е губила една по една, за да превърне "перфектната фигура" във фикс идея. Тя си знае кои моменти или житейски ситуации са се превърнали в безспорен мотив за желанието да отслабне. Аз мога само да предполагам...... Вероятно се е случвало, когато по-добре изглеждаща от нея колежка е била поощрена незаслужено. Или когато мъжът, когото е харесвала, се е заплеснал по значително по-слаба от нея... А може да е при сбирки с приятели, които флиртували с приятелката й, а нея я бучкали в корема и пошляпвали приятелски по гърба.... Мда, в живота за съжаление е така.

Ако не вярваш, питай thomas при наличие на две чаровни жени - едната слаба, а другата закръглена, коя ще завлачи към най-близкото кафе.. :))
А, а ако избира мераклии да работят за него, външния вид (като излишни килограми) съвсем без значение ли е...

п.п. За да не подведа - винаги съм била слаба.
цитирай
20. benra - maymi,
12.03.2008 16:28
съвършено си права, когато говорим за прима виста отношения. За наложености -социални и междуполови.
Но човек излъчва това, което чувства ,че е и другите започват да го възприемат така,както се възприема самият той.
Моята позната вече е една слаба,безлична и все така неудовлетворена от себе си жена, която продължава да вижда дебеланата в огледалото.
Жалкото е,че никога не можа да види очите й.
Жената има представителна функция..често...но чарът не задължително е правопропорционален на съвършените мерки.
Но това го знаем и аз, и ти, и всяка жена, която има увереността да знае защо точно иска да влезе в някоя рамка:-)Поздрави!
цитирай
21. malkotokuche - Ужасно ме натъжи
12.03.2008 18:45
Ужасно ме натъжи. И аз смятам, че хората излъчват начина, по който се чувстват и няма значение дали си пълен или кльощав. Баба ми винаги ми е казвала, че не е важно да си красив, а чаровен. Но...някои хора явно не го осъзнават.
цитирай
22. анонимен - az
12.03.2008 18:52
Скоро един красив мъж , доста преследван от девойките щото е и заможен ми подари далечна екскурзия, приятел ми е. Понеже където и да пътува из света ползва една тур. агенция , та служителките знаеха за подаръка .... като отидох да си вземам ваучерите девойките много ме забавляваха като ме изучаваха с интерес и неможеха да приемат ... КАК ТАКАВА НИСКА И ДЕБЕЛА .... беше много забавно , шест девойки как те гледат от петите до главата и пак, и в погледа се вижда само неразбиране. А те нагласени, натъкмени , слаби, загубили само през този ден час-два пред огледалото за да се вглеждат в себе си :)) Изобщо не искаха да повярват , че хубавите неща могат да се случват и по-друг начин... а аз същия ден загубих същите два часа да си чета книжка и като излизаме с младежа на бира му е хипер интересно защото може да си говорим за всичко :)) Поздрави и от мен. За Maymi .... трябвада е много зле някои "бизнесмен" за да повишава заради външен вид ..... Работата трябва да се върши ...освен ако не е в модна агенция :))))
цитирай
23. cocolina - я да си кажа и аз:)
12.03.2008 20:09
Мисля че ако човек не се харесва, му личи..и обратното също. Ако ще гоним идеали, все едно си гоним опашките, за да стигнем щастието..То никога не е под формата на неизяденото парче торта или живот само на солети..просто си го има, независимо от всичко друго, защото си е в самите нас.Така че съм с две ръце за че ти избираш как да се чувстваш..независимо от килограмите.
цитирай
24. sladurana86 - Важно е излъчването на една жена, ...
12.03.2008 21:22
Важно е излъчването на една жена, харизмата й. Има много слаби жени, изглеждащи като изсушени скумрий. Но стига съм философствала, а ми да ходя да ям баничка с боза и еклери за десерт, че досега бях на диета заради един ... (автоцензора) и установих, че не си заслужава така да се мъча заради мъж, а и не искам да заприличам на бухемвалския (или какъвто там беше) манекен(макар че вече заприличвам)...Така че момичета мъжете не заслужават такива жертви!
цитирай
25. thomas - @sladurana86
12.03.2008 21:26
Да ти кажа, липсата на грамотност и поне някаква обща култура може да ми убие желанието (за нещо повече от еднократно отрязване) и спрямо най-красивата манекенка...

скумриИ
автоцензУра
БухеНвалДския
цитирай
26. sladurana86 - Благодаря ти Thomas
12.03.2008 21:31
Благодаря ти, Thomas, аз не претендирам да съм умна, затова ще приема критиката ти за градивна, а не за заяждане...
цитирай
27. sehera - дебело хубаво няма. . дебелото е ...
12.03.2008 21:58
дебело хубаво няма..дебелото е винаги грозно. дори и пухкавото.
цитирай
28. анонимен - Всъщност ,
12.03.2008 22:27
нещата опират до това , човек да се чувства добре.
Универсална рецепта няма, но има прости правила.
1.Трябва да се харесваш.
Следователно така ще откриеш , че си уникален и значим първо за себе си , и после : за другите можеш да положиш усилия да те приемат естетически, ако е важно за тях.
2.Да си потентен.
Следователно , трябва да си здрав.Дай Боже всекиму.
3.Да имаш пари, разбира се.
Следователно ако ги нямаш, трябва да ги спечелиш.И да не ги пестиш, естествено...Харчи и живей !
4.Да си вярващ !
Следователно, ще знаеш ,че в живота всичко е възможно и случайността е следствие от твоя избор.
5.Ако си положителен за горните правила, значи се чувстваш добре и всичко друго можеш да пребориш...

Поздравления за постинга.
цитирай
29. benra - аз
13.03.2008 09:41
определено вярвам, че излъчването е това, което ни прави-цялостното. Харесаха ми точките на vishnichka.Да, позитивността е основата, вярата в себе си също.Тогава самопреценката става максимално точна и въз основа на нея можеш трезво да прецениш кой си, какво искаш и кой искаш да си , да следваш стремежите си и ,когато ги постигнеш да го осъзнаеш.
Неудовлетворението може да е градивно, но има граница между неудовлетворение и себеподценяване.Да не говорим,че когато търсим причините да не сме, вместо начините да сме, то тогава нещата не тръгват...
цитирай
30. forestlove - това, че пълните нямат шансове и ...
13.03.2008 11:06
това, че пълните нямат шансове и светът е за слабите, е една вече поостаряла илюзия. все повече хора са пълни, а да си слаб отива само на пубертетите и младите до към 30тина години. след това слабите изглеждат сбръчкани, болнави и сухи.
стоун въобще не съм съгласна, че мъжете си падат по стройни мадами. мъжете си падат по жени!!!! момченцата си падат по стройни, слаби мацки. като погледнете някои хубави жени, обърнете внимание, че въобще не са слаби. ... да не пиша имена сега, че ще тръгне спор, че колко били грозни, как на този му били противни.
честно казано, в арабския свят мъжете не "уж" харесват дебели. това е така в цяла азия и латинска америка. работих с такива хора и знаете ли колко мъже ми казваха: ех, много си хубавичка, ама ако станеш пълничка, каква красива ще бъдеш..."
а и всички знаем истината: красиво лице или красиво тяло. не може и двете. за себе си лично виждам, че предпочитам това, което хората носят в очите си, излъчването на лицето. това, за което говориш ти, бени - това виждам и аз и това ме привлича към хората. кльощавите са озверени, това не е майтап.

обаче човек като си втълпи нещо... няма по-голямо зло за него от това, дето сам ще си го направи.

уф, че дълго стана. поздрави!
цитирай
31. stone - не казах "кльощави", а красиви
13.03.2008 12:13
не някоя кейт мос без цици, например, а нещо като скарлет джохансън. това е идеалът по всички краища на света. разбира се, има и индивидуални вкусове, някои харесват дебели, някои кльощави, но те са редки, а преобладаващата част от мъжете предпочитат една добре сложена женствена фигура, и не са склонни да правят компромиси. затова си има следните причини:
1. дебелите са склонни към много болести (диабет, хипертония, и много други)
2. дебелите не могат пълноценно да участват в нормални забавления като спорт, разходки, танци и т.н. без да се задъхат (пак да подчертая, че не говоря за няколко килца в повече, а за наистина дебели)
3. дебелите жени по-трудно забременяват и износват деца (който не вярва, да погледне http://www.asrm.org/Patients/FactSheets/weightfertility.pdf

хайде да не продължавам. като заключение: ако си дебела, това не значи, че не можеш да се чувстваш добре в кожата си, но ако положиш усилие да отслабнеш, ще станеш много по-привлекална за мъжете, по всички горни параграфи, пък и чисто естетически.
цитирай
32. benra - stone,
13.03.2008 12:59
аз съм на мнение,че е важно да се харесваш.Ако не се харесваш-направи така,че да се харесаш и да се чувстваш добре.Но в собствената си кожа, не в чужда. идеята ми е,че не всяка рамка подхожда на всяка картина и, че
една жена може да изглежда прекрасно и с няколко килограма вповече.Макар че "вповечето" е доста относително понятие.Нали разбираш,че не говоря за някакво потресаващо вредно за здравето затлъстяване.Говоря за излъчването, което има опасност да загубиш преследвайки някаква илюзорна причина за неуспехите в живота си
цитирай
33. анонимен - толкова изтъркано...
13.03.2008 14:17
само чесане на езици.
всички знаем, че каквото и да си говорим- се тая. за всеки влак си има пътници и това е.
има ги дебели, щастливо омъжени за страхотни мъже, има ги слаби, злобни, нещастни и сами... така че...
това ми напомня на оня виц, за зелените и тъмнозелените човечета. дискриминация винаги има. аз например не харесвам ниски мъже- е и? не ми изглеждат добре, колкото и да са красиви. и още доста жени могат да го кажат. винаги бих дискриминирала едните, за сметка на другите. факт. да легнат да умират ли? килограмите поне се свалят. някои неща са такива, каквито са. предразсъдици има и винаги ще има. за богатство, за интелект, за вид, за какво ли не...
защото се съмнявам, че една перфектна визия е единственото, което stone или който и да е мъж слага в една 10-ка.

мдам.
цитирай
34. benra - анонимен 34,
13.03.2008 14:25
няма тема ,касаеща този наш живот, която да не е изтъркана до безкрайност. Факт е обаче, че целият на някои хора се върти около равката, в която са избрали да се напъхат.А междувременно животът минава...
Изобщо идеята на темата не е за слабите и дебелите, а за рамките в очите ни.За себенехаресването, а не затова дали другите ни харесват. А Вие сте права-за всеки влак има пътници и това е прекрасното.Поздрави!
цитирай
35. monnio - *
13.03.2008 14:35
Самонаблюдението може да не е научен метод в психологията, но само то ни спестява дозата хорско лицемерие относно вида ни. Твоа тактично пропуснато мнение на нашето микро общество, относно нашия вид всъщност ни прави лоша услуга.

Мъже има много и за всички ви госпожи и госпожици, но търсенето на подходящия и борбата за него изискват и усилие от вас.

stone е прав - дебелите жени (хора, но сега говорим за жени) са склонни към много повече заболявания отколкото тези с нормално телосложение. Дебелите не могат да спортуват ефективно, трудно се качват на колело, планина и т.н. Тези жени раждат трудно свалят допълнително каченото по време на бременността килограми.

Ние знаем тези неща, както ги знаете и вие. Когато говорим за бъдещо поколение никой не ще болен партньор. Навярно по същата причини жените се стремят към финансово успели мъже. Интинкт?
цитирай
36. анонимен - ok
13.03.2008 14:55
но това не обяснява защо всички имаме приятели, които са дебели? ( добре де, повечето хора имат )
И ходим с тях по кръчми, и по дискотеки, и... по планини. И които се разболявт толкова често, колкото и всички други.
или както казваше една приятелка- пушенето ме убива, но поне не се вижда. това ли е логиката? :)
цитирай
37. sehera - tuk pove4eto postove sa pisani ot ...
13.03.2008 17:57
tuk pove4eto postove sa pisani ot jeni s nadnormeno teglo yavno.
цитирай
38. анонимен - Stone ti si super tapa
13.03.2008 18:59
Тези неща които гожориш са НАПЪЛНО грешни.Ти жена ли си или какво.Аз съм с нормално тегло не мога да се оплача от липса на момчета.А моята най-добра приятелка е с 20 кг. по-пълничка и я харесват 100 пъти повече.Явно си доста ограничен човек и не можеш да видиш реалността.Или не искаш да я приемеш.А между другото тези момчета които си падат по-моята приятелка са доста симпатични.Така че мойе да излезнеш навън и да се поразкараш,за да видиш света,но когато излизаш си отвори очите.
цитирай
39. forestlove - стоун, скарлет йохансон е млада и ...
14.03.2008 12:04
стоун, скарлет йохансон е млада и това е основното, за да бъде харесвана. а не защото е слаба. разбирам, че като кажеш дебел имаш предвид адски дебел, направо свиня, а аз имам предвид друго.

това, че пълните боледуват, е измишльотина. пак става въпрос за хора с хормонални увреждания или пак за супер дебели.
пък и вие като кажете "мъже" явно имате предвид Брат Пит или нещо подобно, дето ще спортува и прочие. Колко мъже след 30 спортуват, я се осъзнайте. естественият път на човека е към трупане на години и килограми, като това не е непременно зле.
за раждане да не говорим. аз като съм 163 см на 52 кг не го намирам за никак лесно да забременея и теглото ми няма нищо общо.

горните мерки са верни и ги казвам, за да оборя този дето казва, че тук пишат явно само дебелани.

бях 46 кг преди, бях и по-млада, ама не бях по-харесвана. и знам защо. не бях харесвана, защото и аз не се харесвах, все се мислех за смотана. явно и хората така са ме виждали. сега се мисля за страхотна ХАХАХА

изтъркано било. че има ли тема, дето да не е изтъркана?! който не му е интересно, да не чете и да не пише.
цитирай
40. benra - forestlove,
14.03.2008 14:09
както винаги си разбрала прекрасно какво казвам.Поздрави:-)
цитирай
41. eien - Мъжете обичат да излизат /да се показват/със слаби жени и да се прибират
14.03.2008 15:37
със закръглени...перефразирам любим мой писател
цитирай
42. sehera - говорие за да се направие на много ...
15.03.2008 00:41
говорите в тази посока, за да се направите на много натурални, много естествени, но аман от тази естесвеност, която е нужна само на вас, за да оправдаете външен вид, или щото така са ви учили да говорите по времето на соца - важен е духа, не тялото, всъщност самата естесвеност никога не е била красива, природата има много несъвършенства, добре, че идва изкуството, за да пожправи много неща...та, особено ако имаш пет килограма повече,... тези пет килограма се трупват под формата на паласки, малко коремче..и прочие неприятни обезформяния на тялото. само не ми казвайте, че когато трупнете пет килограма над обичайните ви 50, например, не започвате да не се харесвате, защото в огледалото се срещате с очевидното. това, че си се успокоявате, не значи, че партньора, който също ви успокоява, не забелязва това.
ами загледайте порно бе, и се вижте как изглеждате отстрани с пет или повече килограма повече.
същото важи и за мъжа, но природата на мъжа е малко по-различна. привилигировани са.
защо той трябва да търпи или чука това.
само защото жената не може да устои на някакви папили в устата си, става подвластна и сяда и задоволява недоволството си с пет донъта в дънкин донът, или обядва в кентъки..
на кой говорите тези лъжи, жени..
на себе си, щото мъжете и да заблуждават, те знаят, и мислят някакви други неща..
цитирай
43. sehera - )))))мисълта ми е - дебелото е гр...
15.03.2008 00:47
)))))мисълта ми е - дебелото е грозно!
цитирай
44. sehera - ама тук верно се пишат откровени ...
15.03.2008 00:51
ама тук верно се пишат откровени глупости...като следното
"бях 46 кг преди, бях и по-млада, ама не бях по-харесвана. и знам защо. не бях харесвана, защото и аз не се харесвах, все се мислех за смотана. явно и хората така са ме виждали. сега се мисля за страхотна ХАХАХА"

))) това се нарича социален, житейски опит, а понякога и синдром на средната възраст, не е въпрос на няколко килограма повече..))
цитирай
45. sehera - ))) друго нещо. скарлет с е пухкава и ...
15.03.2008 00:53
))) друго нещо. скарлет с е пухкава и прилича на пиги)) типична матрьонашка..
уффф, какъв вкус
цитирай
46. анонимен - моето
15.03.2008 11:05
мнение е, че човек трябва да изглежда така, както трябва да изглежда и, както ли се чувствал добре.Робуването на някакви уж общоприети рамки е жалко.
Вал



цитирай
47. thomas - @sehera
15.03.2008 12:01
Може да изглеждаш страхотно, но звучиш толкова доволна от живота, колкото една изсушена змиорка - честно...
цитирай
48. venercheto - мдаа- и пишеш глупости също
18.03.2008 05:02
Скарлет била пухкава?! Изтръпвам като си помисля коя ли тогава е добре сложена според теб..не, всъщност не искам да знам. И това мнение за мъжете...явно от там ти тръгват проблемите.
Колко хора го казаха и колко примери се дадоха, да го повторя и аз- ако се харесваш сам, другите те харесват също. И това е факт.

benra, поздравления за страхотния постинг! поредния :))))))
цитирай
49. sehera - сега пък и проблемна ме изкарахте. ...
18.03.2008 15:04
сега пък и проблемна ме изкарахте.)))
смях страшен в този пост.)))


то нали знаете, скача се според тоягата.
всеки мери според собствените си аршини, мерки и теглилки, каквото повикаш поради претенция за себе си, това ще откликне.
имаш високи изсквания, според това, което си ти, това имаш и насреща си като партньор.
това е. драги дебелани.


цитирай
50. sehera - друго нещо. темата е озаглавена - по ...
18.03.2008 15:14
друго нещо.
темата е озаглавена - по рамката ще я познаете.
ами пухкавата жена, дебелата жена, бз да отваря уста, е ясно какви хигиенно-хранителни навици има.
другото е без значение. вече.
цитирай
51. benra - аааа,
18.03.2008 15:16
идеята е за рамката, в която се напъхваме в стремежа си да избягаме от себе си.
цитирай
52. sehera - бени, много е благородно е това, ...
18.03.2008 16:10
бени, много е благородно е това, което си написала, но не е истина.
а всяка слабоизглеждаща жена, със зададена по природа фина физика, може да си позволи да бъде благородна спрямо дебеланките.

ето, ти си имало предвид някакви неща, които никога не си носила на гърба си, но ги коментираш.
коментираш и позиция на мъжете, които както знаем, се делят в този случай отново на две категории - обичащи и необичащи, любимата жена е най-красивата жена.
но! защо дебеланката да е красива за мен, или за другаря стамат. само не ми казвай, че красотата извира отвътре - защото не е вярно.
погледни женското тяло отстрани, абстрахирай се от всичките значения, които го натоварва любовта на мъжа, и ми коментирай само хигиената на това тяло, имам предвид, като казвам хигиената, то е точно тези натрупвания.
сега. всички жени знаем за какво иде реч, а и всички мъже.
просто тази тема е психология на спасението и оправданието защо изглеждаме такива.
сега, брътвежите, ала тип вуни, стирини и лели са ми пределно ясни, и няма сила, която да ме убеди, че доголяма степен тайнството, чаровността на жената, не се крие в това какво отношение има тя към собственото си тяло. а има ли отношение - тя изглежда добре, все пак живеем във време, не на естетичната хирургия, е в началото на епоха, която трайно ще бъде белязана от медицинита, всичко ще опира до медицината. бъдещето е в медицината, стерилността на живота. щем или не щем.
затова сме говорили и във форума, но тук не ми се пише какво значи, който разбира, ще се досети..

та, нелепо е, някой да ми говори че розобузести били секси.
цитирай
53. анонимен - дебеланка или дебелана
18.03.2008 16:54
скачам малко изневиделица, но
има много чаровни дебеланки и много лоши дебелани
факт.
друг факт е, че на една обаятелна жена би й стоял добре и някой кг отгоре
но сехера беше писала нещо за хигиената, за този стремеж да си женствена, изящна, ефирна... /тук изключвам болестните състояния и в двете посоки/
още един факт - всички дебелани и дебеланки, които познавам имат комплекс от това и са потиснати като цяло
цитирай
54. benra - ===
18.03.2008 17:05
комплексът идва именно от това рамкиране
не на всяка жена й стои добре слабостта.А и не всеки стремеж за слаба фигура е адекватен
цитирай
55. sehera - ами разбира се, че е така, както к...
18.03.2008 17:09
ами разбира се, че е така, както казва анонимен 54, има един момент на подтискане дори на сексуалността, поради липса на въодушевление на плътта. всеки го преодолява различно. едни пишат подобни постове, като по-горните, други минават на диета, за да се чувстват добре, фини, чисти, с приятен контур на тялото, на трети не им пука изобщо, и правят компромис по отношение на партньора.
така...празнотите в женствеността, са мястото където се свива духа.
затова духът на беланката е винаги лъчезарен, добронамерен, готов да ви пръгърне, да прегърне целия свят..но дебеланката знае, че от например, психолог, тя може да бъде заподозряна в някакви да речем аномалии.
но нека това оставим на психолозите.
ние тук говорим красиво ли е женското тяло с няколко килограма повече
цитирай
56. benra - а
18.03.2008 17:23
защо не погледнем и другият аспект-всяко тяло ли е красиво с няколко килограма по-малко.И дали винаги килограмите, говорим за няколкото, не за многото, вповече са причината за личностната ни неудовлетвореност.Дали са те тези,които ни структурират и завършват?
Едно слабо и отпуснато,безлично,безжизнено тяло е също толкова некрасиво колкото тяло, в което личи похот спрямо храната.
цитирай
57. sehera - за адекватността съм съгласна, ...
18.03.2008 17:23
за адекватността съм съгласна, наистина съществува като проблем, а при младите момичета настъпва анорексия. но смятам в темата не става въпрос за това.
цитирай
58. sehera - ами разбира се, че добре потдърж...
18.03.2008 17:28
ами разбира се, че добре потдържаното тяло, и тренираното тяло, е по-красиво от тялото, което е занемарено.
така. излизаш от фитнес, правил си тренировка два часа, сална, хапваш салата и минерална вода, тялото е опънато, коремът плосък, усещането за себе си е друго. това е един вариант.
другия - излизаш от кентъки, натежал, с леко подут корем, и обещанието, че никога няма да правиш така, повече...до следващия път.
давам пример с жена, която няма хайспиид метаболизъм, вече е над 30-те, и се налага да се съобразява със собственото си здраве и тяло.
та, коя в този момент е по-щастлива?
цитирай
59. benra - така
18.03.2008 17:31
поставен въпроът съдържа в себе си отговорът.
Можем да го поставим така-излиза от фитнеса болят я всички стави,кокалчета, костичка, та чак косъвчетата я болят.Умира от глад, но единственото ,което може да си позволи е салата и минерална вода.Те доизтъргват плоския й корем.
Тръгва си,минава покрай Кентъки-междудругото мразя фаст фауудс-и не можейки да устои се шмугва вътре.Излиза след час-усмихната и изпълнена със себе си:-)))
цитирай
60. thomas - @benra
18.03.2008 17:33
Много меко се държиш и опитваш да убедиш с думи някой, дето май има само 2 гънки...

@sehera
Това ли е твоята визия за бъдещето? Я сподели, като заговори за хигиена, как стои там въпроса с отделителната и храносмилателната система - очаква ли се скоро подобните на теб да започнат да отделят нещо по-ароматно или как ще бъде?

Не знам дали усещаш колко фалшиво и безполезно нещо представляваш всъщност. Медицината, викаш, била бъдещето. И като ти направи тая медицина циците хубави, задника - перфектен, зъбите - прави и кожата такава, че да се замечтая за тебе, смяташ ли, че ще ти поправи и гените, че да ми родиш една толкова красива дъщеря, колкото теб те е направила да изглеждаш медицината? Май няма да се получи, а? Е, какво да се прави - менте. И не ме убеждавай, че това е бъдещето. От такова бъдеще расата ни ще си замине безславно и за отрицателно време.
цитирай
61. sehera - ее, бени, няма човек, който да из...
18.03.2008 17:37
ее, бени, няма човек, който да излиза от фитнес, да чувства онацзи приятна умора, но въпреки това да се чувства много щастлив, че е положил грижа за себе си, че е доволон от себе си, никой не излиза от фитнеса тъжен, ТОНУС, се нарича.
а депресивното състояние на твоята позната, може да се дължи на нещо съвсем друго, и вероятно това е така, но външно тя да насочва към теглото, но вътрешно, нещата съвсем да не стоят по този начин.
цитирай
62. sehera - томас, очевдино не разбирате това, ...
18.03.2008 17:38
томас, очевдино не разбирате това, което пиша, затова по-добре затаете дъх, във ваша полза ще е.
цитирай
63. thomas - @sehera
18.03.2008 17:44
Всичко разбирам, но ти просто си увредена. Някой път за разнообразие просто опитай да се разходиш в природата вместо по бягащата пътечка. Ако не си счупиш нещо, защото може би вече не помниш как се ходи в пресечена местност, ще се почувстваш още по-щастлива.

Твоят метод за "грижа за себе си" е много подобен на отглеждането на животно за продажба. И може би точно това ти е и целта - да се продадеш най-добре. Но от това до щастието... не мога да ти опиша колко още път имаш и как може изобщо да не си в неговата посока.

А пък за болестите, които ще те подкарат заради многото фитнес, вършене на "правилните неща" и в резултат на медицинските намеси, просто няма смисъл да ти говоря - сама ще го видиш. Великият ми треньор по тенис ми цитира проф. Шойлев, който му беше казал "Ако някой ти каже, че спортът е здраве, кажи му да си ...." (нататък е нецензурно, та се спрях) :-)
цитирай
64. sehera - )))томас, ама чак сега видях защо ...
18.03.2008 17:45
)))томас, ама чак сега видях защо пишете такива утешителни безсмислици.
и вие ми говорите за ген?
ха-ха!
ами не виждам по снимката ви някаква деликатност, поне не такава за какнота аз говоря.

цитирай
65. sehera - абе томас, ти разбра ли накъдзе п...
18.03.2008 17:47
абе томас, ти разбра ли накъдзе поведох темата изобщо. ти чете ли постовете.
отиди, култивирай молко поривите си, подишай чист въдух, премисли, разкраси се, отслабни
и се върни да кажеш нещо по темата, която вече отдавна отиде на друга плоскотост, освен говоренията на няккви превити хора, превити в живеенето, не друго.
цитирай
66. thomas - Уффф
18.03.2008 17:56
Всички разбраха отдавна, че си ограничена и изкривена. Мислиш ли, че някой още се интересува какво ще кажеш!? ;-) Потдръжка, разбираш ли...
цитирай
67. sehera - не ме гледай КАК пиша, щото мога и още ...
18.03.2008 18:08
не ме гледай КАК пиша, щото мога и още по-зле, гледай КАКВО мисля..
все едно, безразлично ми е ти какво мислиш, щото ми е пределно ясно защо. нал видях кви ги къдриш в блога ти, пък и имам вече и представа за визията ти.
цитирай
68. анонимен - тишина
18.03.2008 18:23
Аз съм мъж. Нормален ,смея да твърдя. Съгласен съм с хората ,които се приемат такива каквито са ,но наистина човек трябва да полага грижа за своето тяло особенно ако е жена.
Повярвайте ми ,че няма нищо по-хубаво от това да видиш стройно телце на плажа по бански например. Личи си ,че се чувства добре в кожата си , харесвана е , а и говори за упорит характер.Наистина естетиката в женското тяло изисква повече грижа ,постоянство и лишения. Щото не може да плюскаш като свиня и да си ....с осанка на бог.
цитирай
69. thomas - Добре, пич...
18.03.2008 18:36
За какво ти е тази измама?! Ако великолепният вид е резултат от лишения, или още по-зле - от КОРЕКЦИИ, какво ще го правиш после, когато те "хване"!? Ще си го чукаш у главата, вместо просто да си го чукаш, нали така?! :-) Ебаси и деформираното общество сме станали. Да, красотата е прекрасно нещо! ЕСТЕСТВЕНАТА! Някои я притежават. Вярно, малко са. Но така и трябва да бъде. Не можеш да излъжеш природата. Не и за дълго. Тя си намира своите начини да ти отмъсти.
цитирай
70. анонимен - *
18.03.2008 18:40
benra, страхотен постинг! всичко е на психологическо ниво - човек си измисля извинения, за да избяга от себе си. Ще си позволя да разкажа моята история.

в университета в БГ бях по-едра от останалите момичета. Започнах диета. Отслабнах много, всички мъже се обръщаха след мен. Но някак си това не ме задоволи и си върнах килограмите, защото това не бях аз, не се чувствах добре в кожата си.

Преди години бях във Флорида. Там се харесват едрите жени, та аз изглеждах слаба в сравнение с тях. И видях, че всичко е релативно. Там започнах и да спортувам. Като се върнах в Европа, започнах фитнес, тичане, ходене сред природата, рисуване, изложби, един активен живот. И оттогава не съм се сещала изобщо за килограмите. Сега съм толкова слаба, колкото и в университетските ми години, но се чувствам в истинската си кожа. Без да полагам никакво усилие. Защо? Ами защото килограмите рефлектират как човек се чувства със себе си. Ако душата ти не е в баланс, няма как и тялото да ти е в баланс. Сега дори и не искам всички мъже да се обръщат след мен. Искам само тези, които трябва.

Затова разбирам твоя постинг. И ти благодаря, че си го написала.
цитирай
71. анонимен - тишина да томас
18.03.2008 20:02
За каква измама иде реч ? За това ,че искам да изглеждам добре и да се чувствам добре ли? И какво значи красота. За теб е едно ,за мен съвсем друго.Аз също не харесвам силиконови красавици , но познавам жена на 57 години ,която полага грижи за себе си и изглежда превъзходно за възраста си...без да е смешна.Просто така се харесва.Без да се слага в рамки . И поставя на малкия си пръст много по-млади каки ,дето не могат да си намерят ....сети се , от гънките на корема.
Естествена красота , да ! Но ако природата не е била така благосклонна към теб , а ти искаш поне малко за да се "усетиш" добре,тогава какъв е проблемът да положиш малко усилия за това ?
цитирай
72. thomas - Никакъв.
18.03.2008 20:05
Но при sehera е мания, а и нещо повече - тя не вижда нищо друго, освен успехите си в тази област. А това не носи добро на никого...
цитирай
73. sehera - ))))
19.03.2008 01:22
))))
цитирай
74. benra - до анонимен 71,
19.03.2008 09:33
точно за душевния баланс идеше реч.Който винаги търсим и ,когато не го намерим понякога, често дори намираме причината за липсата му там, където всъщност не е.Душевния комфорт личи и в начина , по който изглеждаме.Поздрави!
цитирай
75. benra - до тишина
19.03.2008 09:40
Грижата за себе си означава самоуважение, да определено съм съгласна с това.

thomas,мисля че есенцията е в това да изпитваш душевен комфорт и хармония със събе си.Чувството за лична неудовлетвореност ни кара да търсим източника й.Който ,според мен, не непременно се крие в начина, по който изглеждаме.Но определено начина, по който се чувстваме рефлектира върху цялостното ни излъчване.

sehera, не одобрявам гоненето на общоприетата рамка само и единствено, защото е общоприета. Формите трябва да ти хармонират, да те описват.
А за естетическата хирургия, какво да кажа...една позната скоро ми сподели щастието си,че вече е реализирала мечтата на живота си, слагайки си силиконов бюст.Много се озадачих.Но пък...селд като това е нещото, което я прави щастлива...
цитирай
76. sehera - "сега, брътвежите, ала тип ...
19.03.2008 14:47
"сега, брътвежите, ала тип вуни, стирини и лели са ми пределно ясни, и няма сила, която да ме убеди, че доголяма степен тайнството, чаровността на жената, не се крие в това какво отношение има тя към собственото си тяло. а има ли отношение - тя изглежда добре, все пак живеем във време, не на естетичната хирургия, е в началото на епоха, която трайно ще бъде белязана от медицинита, всичко ще опира до медицината. бъдещето е в медицината, стерилността на живота. щем или не щем.
затова сме говорили и във форума, но тук не ми се пише какво значи, който разбира, ще се досети.."

бени, никак не говорех за естетичната хирургия, и това много по-ясно обозначих в горен пост. сега вадя цитат, за да не търсите...
явно, е станало недоразумение, поради недочитане на мнението ми, или...
но нищо, де..
както и да е.
казваш формите трябва да ти хармонират!
ама как ще има хармония в едно тромаво тяло не разбирам. искаш да кажеш, че на някой отива да е тромав според лицето, или характера ли, според това колко си зъл, или добър..това не мога да разбера..
пък и доколкото мисля, че познаваш мислите ми, едва ли текат, в посока да се гони нещо.

напротив, те мен ме гонят, но аз им бягам..
приеми ведро!

нал знаеш, че спортувам усилено и съм шампион по вдигане на метафизични тежести, за ужас на другаря томас.

да го духат грозните и дебелите!

)))))
цитирай
77. sehera - душевен баланс - ха, ха! ))))
19.03.2008 14:48
душевен баланс - ха, ха! ))))
цитирай
78. benra - смей се ти,
19.03.2008 14:52
живееш в царството на естетиката.Реалният живот е шарен и разноформов.Всъщност-това позволява да избираш,да съпоставяш, да въхваляваш и да отричаш.Еднаквостта е нещото, което плаши.

вметката за естетичната хирургия беше по-скоро отправена към томас...
А и грозотата, извинявай, непонятна ми е като дифинитивно понятие, като съвкупност от външни форми единствено.Като такава мога да разглеждам само произведение на изкуството.Гивият човек ми е с извивки.Фирмите са първото, което виждам ,те са скелета...ако пълнежа не ми импонира, просто...говорим за грозота.А какви грозници със съвършени мерки съществуват, не е истина
цитирай
79. sehera - ))) смея се, а още повече ще се ...
19.03.2008 15:16
)))

смея се, а още повече ще се смея, ако някого съм амбицирала да тръгне на фитнес, сауна или да си нправи някоя разкрасителна процедура или спа.

момичета, пролет е, айде размърдайте се и свалете един -два килограма. ей така, просто да си покажете, че можете..

*смея се, не значи надсмивам.
цитирай
80. benra - sehera,
19.03.2008 15:18
едва ли:-)))само ние си се четем, а аз,както знаеш...
цитирай
81. sladurana86 - Всъщност като се поразмисля - от ...
19.03.2008 15:31
Всъщност като се поразмисля - от една страна е грозно да видиш момиче на по 20 години, което да влачи една татра след себе си вместо задник(в тази категория не слагам хората в болесно състояние), а от друго - не е и здравословно...И тук възниква една дилема - дали да се почувстваш добре за момента като изядеш парче гараш торта, гарнирана с шоколадови бонбони, или да се чувстваш значително по - дълго време добре като си купиш дънки с номер два по - малки? Въпрос на личен избор е...Следователно на пълните никой не им е виновен за това че са такива и че се харесват по - снажни момичета...
цитирай
82. moony - хм...
06.04.2008 00:56
изчитайки всички коментари искам първо да поздравя Бенра, браво, страхотен постинг!
сега мисля да кажа, че аз съм една пухкава девойка.май ще се окаже, че е било здравословно моето, но още се изследва, но това не е важно.
факт е, че в тийнейджърските си години качих килограми, за което лекарите нямаха логично обяснение. впуснах се в подробности за личния си живот, за да кажа на всички жени - дебеланки или не, че когато нямаш самочувствие и не се харесваш, ако щеш да си 50кг. или 80кг. няма да имаш успех в никоя сфера.
аз съм пухкава, с малко коремче, и малки паласки. това ме притесняваше признавам.но от няколко години въобще не ме интересува.избирам си дрехи според това кое ще подхожда на структурата на тялото ми.когато видя, че съм качила някое килце в повече от нормите, в които се движа смъквам килцата, но смея да кажа, че когато изляза имам обожатели и мъжете се обръщат след мен.днес отново го видях същото.затова не мисля, че килограмите са проблема на една жена, а това как се чувства и дали се харесва и обича.ако постоянно се сърдиш и мръщиш на огледалото никой няма да те хареса, повярвайте.
най-важното мили дами е да се обичате и харесвате такива, каквито сте!
поздрави
благодаря ти за поста отново Бенра :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392640
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031