Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2008 09:59 - Бе, ти що говориш по джи ес ема, бе?
Автор: benra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15201 Коментари: 40 Гласове:
0

Последна промяна: 29.02.2008 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Преди около седмица пътувахме в ранната преднощна вечер ,аз, съпругът ми и детето, към нашият общ дом,стряхата ни, крепостта ни.Естествено, не шофирах аз.Защото съм е.аси шофьора, според някои представители на моето семейство.А всъщност съм е.ати шофьора, според мене си.Но, както и да е,това е съвсем друга дълга, пространна и болезнена за мен, тема.
Пътуваме си  ние, мирно и тихо, в колата звучи музика.Приятно е.Не нарушаваме музикалната тишина по никакъв начин, освен когато аз  измърморвам на детето да не заспива щото ей на стигнАхме си. Оше един завой и сме у нас..
     Но НЕ би!
  От тъмното, от мрака, от дебрите, в които бродят сенките на демоните, от свърталището на изгубените души, от нищото,  изскача една палка.След палката-полицай.Маха, ама маха кат за световно.Може и да има медал от световното по махане с палки, не се сетих да се поинтересувам.
Моят набива спирачки.Не се залепвам за предното стъкло по простата причина,че току що сме взели един ляв завой, след като сме чакали приблизително сто часа някаква безумна колона да се изниже и някой да прояви колегиалност и да ни пусне.Явно и полицаят точно това пускане е чакал и маха ли маха на светлината на фаровете.
    Слиза любимият,събирайки надлежно наличната  автомобилна документация-книжка, талон, технически преглед, застраховка.Аз го проследявам апатично, мърморейки леко, ама наум.Детето обаче се събужда, разсънва, лепва се за задното стъкло и започва да се изявява като кореспондент на радио “Мамомамо” :
  - мамамо мамо, ченгето нещо ръкомаха...
  - мамомамо, тати нещо ръкомаха...
  - мамомамо, гледа му документите...
  - мамомамо, ченгето пак ръкомаха, ама много...
  - мамоооооооооооооооооооооооо
Е, аман!Налага ми се да проговоря:
  - Стига ме мамосва, и седни като хората!Проверяват го баща ти, рутинна проверка, всичко си му е наред.И не се казва ченге, а полицай.
  - Да бе да – отпровергава ме иронично хлапето-като му е наред защо го пребъркват?
Ай стига бе!Мисля си,че малката използва трик, за да ме накара да се обърна, демек-да й обърна внимание.Не е познала обаче.И седя, кат сфинкс седя.
  - мамомамо, пребърква му джобовете, тати си е вдигнал ръцете и гледа лошо...
  - Ти пък как видя,че гледа лошо, като е с гръб към теб?-парирам я аз, обръщайки се, все пак.
  - А ти  откъде знаеш, че е с гръб към мен-не гледаш ти, а аз- не ми остава длъжна говорителката.Не стига,че е малко ами и нагло,беее
Ама наистина си е вдигнал ръцете любимият и оня, полицаят така наречен, много нагло и много дълго го обарва.Почва да ми става възмутително.Но гледам да не ми проличи, за да не шашкам дЕтето.
 - Не се притеснявай, чоче, сигурно някой, като с нашата кола е извършил престъпление и затова сега претърсват тати – с майчинска нежност я успокоявам .Да види ,че няма страшно, просто са взели татко й за престъпник и сега търсят да намерят я наркотик, я оръжие, в краен случай-труп в багажника
   Продължавам да следя сценката, с нарастващ интерес и   в очакване да отворят багажника, и като не намерят труп, да преминат към купето, демек-към съдържимото му.Даже инстинктивно  си пооправям блузката, че ако вземат и мен да претърсват..няа се излагаме.
 Обаче - не! Не преглеждат багажника, а усилено жестикулират.
Първо полицаят, после съпругът  ми, после още едни полицай,присъединил се междувременно.Все едно съм на спектакъл в "Театър Движение"-гледам и нищо не разбирам.
  Минават така около 15 минути без жестомимичен превод и точно търпението ми почва да се изчерпва и другата в мен ме ръчка по дъ-то да паля колата и да изчезвам, когато бащата на детето ми, с решителна крачка, се връща.
  - Ко стана, бе коте? – подемам аз нежно
   ……….
  - Що те претърсваха? – не толкова нежно
  - Тате бе, онова чен…полицай защо те беше накарал да стоиш с вдигнати ръце, като арестуван?-това па!Да му имам асоциациите ..пу пу пу.
  - Говорил съм бил по телефона-измучава ядосано котето, татето, мъжът в семейството.
  - А? – умно възкликвам аз- И как точно те видя?
  - Говорил съм бил по джи ес ема!-интонацията на котето вече е възходяща
  - Е..ми.. ти говореше ли ?-все така умно, питам аз
  - Ти как мислиш..дали съм говорел ??? – котето се е превърнал в разярен тигър междувременно, а аз вече се питам дали жестомимичния разговор все пак не беше по-разбираем
  - Ми не помня , май не -човъркам  из паметта си, ама последният ми спомен е как завиваме наляво,аз мърморя на малката да не заспива и пред фаровете ни изниква палка,следвана от полицай.НЕ помня друг, освен аз, да е говорил
  - Не съм, ами!Как да съм, нали си го забравих у нас – все пак решава да осветли ситуацията половинката ми.
  - И каза ли му, на ченгето?
  - На полицая, мамо – намесва се назидателно детско-пуберско гласче.
  -  Казах му, разбира се-вече снижава тона милият - даже му предложих ако иска да ме пребърка и ако го намери – негов е
  - Аууууу - възкликвам аз -той да не…за опит за подкуп...
  - И щеше да те арестува - изчуруликва съкровището от задната седалка – нали?
Мъжът ми ме поглежда все едно съм изкукуригала току що, след което мята един поглед-мълния по посока на наследството. То обаче не се изпепелява, а продължава да си вре муцуната между нас
  - Къф подкуп бее,аз НЯМАМ мобилен в мен, НЯМАМ-и за потвърждение,че няма- любимият пуска волана и разгръща якето.
 -  И кво?-решавам да прибутам историята напред, че нещо зациклихме
 -  Кво кво,претърси ме, не намери и вика: Ама те видяхме как говориш! Аз му викам:Е,как точно ме видяхте, като фаровете ви светят в очите? И органът... на реда :ми светеше ти нещо синьо до ухото
- Ореолът ти ще да е бил, ангелче – проявявам аз чувство за хумор.Ми така де, защо да не се посмеем, нали мен не ме претърсваха…
- Представяш ли си, ако имах телефон в себе си…как щях да докажа,че не съм говорил по него?-вече хванал волана, ме пита този, който Не е говорил по мобилния.Нямам отговор.
Айде де!?Как?

   Чудите се вероятно, защо ви разказвам тази тривиална ежедневност.Защото вчера сутринта попаднах на подобен случай в "Здравей България" по НОВА.Същата случка, ама през деня.На булевард "Черни Връх".Само ,че тяхното не завършило със смях и веселие, а с преспиване в районното.Задържали го шофьора...за 24 часа.И той не знае защо.Знае само,че не е говорил по мобилния точно в този момент.Но не е могъл да го докаже...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Тошо
28.02.2008 10:45
Чудя се коя емоция да вкарам: смях или рев. Бих се смял заради начина по който е разказана случката, но иначе положението е плачевно. А наследството ви е ебаси сладура.
цитирай
2. desyul - Малко встрани от темата, един стар виц за ченгета
28.02.2008 10:52
Отишли две ченгета на Рилския манастир, там се продавали кръстчета на верижки. Едното ченге пита: "Извинете, колко струват кръстчетата?". Примерен отговор: "Пет лева." А второто се намесва: "А тези с гимнастика?"
цитирай
3. benra - Тошо,
28.02.2008 10:53
която и емоция да вкараш все ще е уместна!А малката е...да не ти е в колата:-)))Поздрави!
цитирай
4. demoniceye - Чудят се от къде да изкарат някой лев рушвет.
28.02.2008 10:54
Какво друго? И ако не беше трагично щеше да е смешно. Тъпаци.
цитирай
5. sis - не знаех, че арестуват за говорене по телефон
28.02.2008 11:02
един приятел го глобиха 50 левчета за такова говорене. И ние тва се чудехме, как се доказва, ако си невинен. В момента се сещам, че може би мобилните оператори могат да докажат нещо, нали вадят разпечатки.

:):):):)
цитирай
6. benra - sis,
28.02.2008 11:06
и ние до тоя извод стигнахме,като минахме примерно през елемента-показваш си последните разговори.Ама те могат да кажат-изтрил си ги преди да слезеш, примерно.С две думи ако са решили да ти вземат парите, на момента не виждам как ще докажеш...
А оня дет са го арестували май е влязъл в спор с тях, те са го накарали да ги последва в районното и там вече са го задържали,без да се аргументират защо точно
цитирай
7. eldorado07 - Защо не подадете оплакване до МВР, ...
28.02.2008 11:26
Защо не подадете оплакване до МВР, ако смятате че има злоупотреба с власт?
цитирай
8. benra - eldorado,
28.02.2008 11:38
мина и отмина тая.Пък и имаме опит.Преди найсет години, една седмица след сватбата пътуваме към къщи и попадаме в адско задръстване на буч.Мария Луиза, ама адско ти казвам.А чакаме гости-кумувете, отговорно гости един вид.И моят мъж, който иначе не е по нарушенията, въпреки дивия си нрав, кривва в една пряка и оттам в друга-за да избегне задръстването.Обаче за да излезе на Сливница трябва да мине 100 метра в еднопосочна, в обратната посока.И мина..На ъгъла-оп-полицай без шапка.Спира ни.НАшият излиза и вика-така и така,знам,че съм в нарушение, ама..Оня нещо му каза и го привикаха в стаичката.Оказа се,че там точно на йгйла имат караулно или там,както се казва.Та вътре се разиграба сценка-дай пари.Моят, понеже има принципи и никога не дава рушвети, казал-пишете ми акт, ония, щото вътре имало и друг полицай, пак-дай пари.Мъж ми се запънал-няма.Аз като видях,че се бавят и слязох от колата, отивам до прозореца и що да видя-ония го бият с палките.Развиках се,разчуках и го оставиха, написаха акт.И ние с акта и имената им-в районното, май 2-ро Районно беше.Нали се сещаш какво стана с гостито.Пуснахме жалба и т.н.Оказа се,че там работи и някакъв съвойник на съпруга ми,видя ни случайно докато се моткахме да ни разпитват.Та кво-на тия двамата това им било практика-в пик час си седят там и спират такива,изнервени нарушители като нас, и повечето им пускат. Уж щяха да ги наказват, да ги умолняват.Накрая-минали с едно мъмрене.ТА..какъв е смисълът.
цитирай
9. thomas - :-)
28.02.2008 11:49
Връщаш ме към деня, в който започнах моя блог. Първият ми пост беше за КАТ, и по-точно за случай, в който ме обвиниха, че съм карал със 71 км/час, докато аз карах с точно 50, защото ги виждах отдалече.
http://thomas.blog.bg/viewpost.php?id=1173

И все пак, като изключим извращението да обвиняват невинен човек, приветствам редките моменти, в които катаджиите опитват да санкционират тези, които говорят по мобилен телефон, докато шофират. Защото наистина хората в такива моменти са неадекватни на пътя. В най-мекия случай просто си блеят и се движат два пъти по-бавно от обикновено, а в по-лошия са си откровено опасни.

Впрочем, не искам да се правя на инспектор Стрезов, но от това, което казваш по едно време - че и ти си се зачудила дали пък не е говорел, май-май става ясно, че това не е нещо, което смятате за нередно и не правите никога, а?! ;-)
цитирай
10. feq - То какъвто материала,
28.02.2008 11:53
такива и коментарите! Защо не изхвърлите жаргоните си поне от коментарите, бе хора. На какво учите децата!
цитирай
11. viovioi - tomas:)
28.02.2008 11:55
Ти си бил стара капа тук:)) Рескпект!!
цитирай
12. benra - thomas,
28.02.2008 11:55
зачудих се,защото всъщност спомена ми беше,че никой не е говорел ВЪОБЩЕ, камо ли по телефона.А съпругът ми,както и аз сме изключително съвестни шофьори.Аз съм на принципа,че правилата са,за да бъдат спазвани.В редките случаи,когато той говори по телефона,докато шофира, го прави по блутут хендсфри.Аз пък изобщо не си вдигам телефона.Смятам,че тъй като не съм перфектен шофьор и най-малкото разсейване може да е фатално.Всъщност-на мнение съм,че НАРУШИТЕЛИТЕ трябва да бъдат санкционирани.Забравих да спомена в разказа,че точно секунда преди да изскочи полицаят с нас се размина един,който летеше в нашето платно.Даше съпругът ми казал на полицая-аз мислех,че ще спрете оня малоумник,който караше в насрещното.
Говорим за случай,когато спирането е с цел-лично облагодетелстване.Няма какво да се лъжем-има и свестни представители на тази професия,аз лично съм попадала на такива веднъж,когато не можаф да си намеря талончето за техническия, но има и такива,които спират единствено цел облагодетелстване.Виждам,че и Вие сте потърпевш.
цитирай
13. benra - feq,
28.02.2008 11:57
не разбрах? Има проблем,че съм използвала разговорен език в материала си?Ами какво да Ви кажа - така я видях случката, така се състоя, такъв е разговорният език, така звучи...така я разказах.Това е моят начин, моят поглед.Не ми се искаше да придавам естетизъм на нещо,което не беше никак естетически случило се.Написаното няма никакви претенции към читателите.А не виждам и какво им е на коментарите, та чак да се правят такива грандиозни обобщения-на какво сме учели децата.Учим ги,че престъплението се наказва,че органите на реда са органи на реда, а не на безредието, че законът трябва да се уважава от всички, а правилата - да се спазват.Също така,че правотата трябва да се докаже, въпреки съществуващата презумпция за невинност.Също така,че не е уважително полицаят да бъде наричан ченге, а и , че чувството за хумор прави живота по-възможен, трудните моменти по-смилаеми.Уча дъщеря си,че усмивката е нещо вълшебно, особено ако държи в ръката си една добра дума.Мисля,че никой, писал тук, не вярва в нещо по-различно...Поздрави!
цитирай
14. anabel4o - Народът е озверял съвсем. Тази и...
28.02.2008 12:32
Народът е озверял съвсем. Тази история ми напомня и за контрольорите, които все намират някакъв дефект в билетчето или те обвиняват, че го дупчиш много късно, макар че току-що си се качил... :)
Поздрави за ведрия начин, по който си разказала историята. :)
цитирай
15. viovioi - berna
28.02.2008 12:41
никога повече няма да ти дам точка.
цитирай
16. benra - viovioi,
28.02.2008 12:50
добре,ама защо, в какво се провиних?
цитирай
17. анонимен - хихихи
28.02.2008 13:01
бени, и полицаят не беше набит?не вярвам.
:-))))
цитирай
18. benra - анонимен 17,
28.02.2008 13:09
а нееее, може ли пък такова предположение.Никакво насилие.Твърдо против!
цитирай
19. анонимен - скапани полицаи
28.02.2008 13:10
В момента се опитваме да докажем,че полицията се гаври с хората,но какъв ще е резултата не знам.Синът ми не спрял на стоп палка!!!А полицая просто е карал след него и в един момент е решил да изкара нещо.Това е.Нямам думи вече за тия простаци и РЕКЕТЬОРИ.Най вече се дразня,че ядат от моите пари.
цитирай
20. benra - анонимен 19,
28.02.2008 13:12
има много свестни и съвестни хора сред представителите на тази отговорна професия.Лошото е,че има и такива, които я петнят и точно те създават името й.
Всъщност, може на полицая,който ни спря в действителност да му се е привидял джи ес ем, знам ли.Не мога да твърдя със сигурност.Рушвет обаче не е искан
цитирай
21. thomas - Сега пък се сетих за един американски виц...
28.02.2008 13:49
Само някакви си 98% от адвокатите са виновни за лошия имидж на цялото съсловие.
цитирай
22. thomas - И още нещо...
28.02.2008 13:52
@benra (20)
Да, на полицая може и наистина да му се е видял GSM. Но по-скоро е друго. Не му е даже НУЖНО да му се види. Той ЗНАЕ, че всички говорят. Загледай се вечерта като се прибирате следващия път и опитай да преброиш колко души ще видиш да приказват по пътя до вас. Така че полицаят сигурно е блъфирал, знаейки че шансът му е доста висок - а ако "жертвата" наистина е говорила, то тя ще е гузна и един опитен полицай винаги може да познае това.
цитирай
23. akasha85 - а аз минАх тънко
28.02.2008 13:58
сигурно защото съм кифла и на мен ми е простено:
карах си към Велико Търново и до Омуртаг говоря по тел-а с милото и карам зад една кола..........и виждам, че има куки, ама не ми иде на акъла рус, че не е редно да минавам опикрай куки и да говоря по телефона, а френдовете до мен се убиха да ми крещят на ухото "Затваряй, затваряй!" и на мен пак ми не иде акъла да затворя и чак като бях до патрулката загрях за кво иде реч, а катаджията само се ухили и се обърна на другата страна все едно не ме е видял :)) как да ме спре като съм ебати идиота :))) добре че съм кифла, иначе досега да съм прекарала бая време в ареста за непозволени действия по време на шофиране :))

а вие сте имали голям късмет :)
цитирай
24. benra - thomas,
28.02.2008 14:05
определено си прав-всички говорят.Шофират-говорят, пресичат-говорят.Прав си,че най-вероятно е блъфирал и най-вероятно в 80 процента блъфът е успешен.
цитирай
25. benra - akasha,
28.02.2008 14:06
минала си между капките с чаровно излъчване:-))))
цитирай
26. nellka - много е сладък разказът!
28.02.2008 14:14
ако не вкараме хумор в гадните си моменти... е.ати и живота!
цитирай
27. mapplethorpecala - АКО НЕ ДАВАМЕ РЯЗ И НЕ НАТИСКАМЕ П...
28.02.2008 15:26
АКО НЕ ДАВАМЕ РЯЗ И НЕ НАТИСКАМЕ ПЕДАЛА НА ГРОТЕСКНОТО
И ДВЕТЕ СТРАНИ ЩЕ СЕ УГНЕТЯТ МНОГО МНОГО РАНo И ЕДНИТЕ НЯМАТ ДА ИМАТ ПСИХИЧЕСКОТО РАВНОВЕСИЕ ДА ИЗКАРАТ ЗА ВАФЛИ,А ДРУГИТЕ ЩЕ РАЗМАХВАМЕ БЕЗЦЕЛНО ЖАЛБИ И МЕДИЦИНСКИ ПО РАЙОННИТЕ ,СЪДИЛИЩАТА И СЛЕДСТВЕНИТЕ И В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ТОЗИ КАТЕГОРИЧЕСКИ ,АНТРОПОЛОГИЧЕСКИ КОНСТАТИВЕН ОТГОВОР:
-ОТКЪДЕ ДА НАМЕРИМ ДРУГИ ЗА ТАЗИ РАБОТА!

И ЕТО ГО МОЕТО ВПЕЧЕТЛЕНИЕ ОТ ПОСЛЕДНАТА МИ СРЕЩА С ФИЛЕРИТЕ,КОПОВЕТЕ,ФЛИКОВЕТЕ,КУКИТЕ,ПОЛИЦАИТЕ,КАТААДЖИИТЕ!
МОТАЕМ СЕ НЕЩО ЕДИН ДЕН ТОЧНО ПО ОБЯД В ЗОНА Б5 ОКОЛО МОЛА.ТАМ ИМА ДВЕ ЗАСЕЧКИ.ЛЕСНО Е ДА СЕ ОТГАТНЕ,ЧЕ ХОРАТА ,КОИТО МИНАВАТ ТАМ СА ГОТОВИ ДА ПЛАТЯТ НА СЕКУНДАТА,САМО И САМО ДА МОГАТ ДА СИ ЗАНЕСАТ НОВОЗАКУПЕНАТА ПЛАЗМА ЗДРАВА В ДОМА,ДА МИНАТ БЕЗВРЕДНО ПРЕЗ СТОЛИЦАТА ДА СИ ИДАТ НА СЕЛО.А НАРУШЕНИЕТО ,КОЕТО ПРАВЯТ Е РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕТНИТЕ ОТНОШЕНИЯ -ПРИРОДА-ЧОВЕК-ЗАКОН-НЕСЪВЪРШЕННОСТ НА ЗАКОНА,СЪВЪРШЕНСТВО НА ПРИРОДАТА (НАВИКА,НУЖДИТЕ) И ДОРИ ПЪТНОСТОИТЕЛНИ НЕДОМИСЛИЯ.
ГЛЕДАХМЕ ГИ И ИМ СЕ СМЕЕХМЕ ПОНЕЖЕ МИНАХМЕ 4-5 ПЪТИ КРАЙ ТЯХ ,НЯКОЛКО ПЪТИ ПЕШ НЯКОЛКО ПЪТИ С КОЛИ,РАЗМЕНИХМЕ ПОДИГРАВАТЕЛНИ ФРАЗИ ПО ТЕХЕН АДРЕС,ЧЕ СИГУРНО ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ЗАКРЪГЛЯТ ДЯЛОВОТО СИ УЧАСТИЕ НАВСЕКИМУСПОРЕДПОТРЕБНОСТИТЕ НА 50-60ЛВ...СТАНА ТАКА,ЧЕ ТОЧНО КАТО СИ ТРЪГВАХА И НИЕ ПОТЕГЛИХМЕ..ТЕЗИ ФРНДОВЕ ОБАЧЕ ИМАТ КОНСТРУКЦИИ-ТОПЧЕСТИ И МНОГО ЧЕСТО ДЯСНАТА РЪКА НЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ НЕОБЕЗСПОКОЯВАНО ДО МЯСТОТО КЪДЕТО СЕДИ ЗАКАЧЕН КОЛАНА ЗА ПРЕДПАЗВНЕ..ВИЖДАЛ СЪМ ГИ КАК СЕ МЪЧАТ,ПРЪХТЯТ,УНИВАТ,ДОРИ МОЖЕ И ДА ЗАСПЯТ ПОСЛЕ БЪРЗО ОТ УМОРА.
ТРЪГНАХМЕ -НИЕ ГЛЕДАМЕ КЪМ КОПОВЕТЕ И СЕ ХИЛИМ ТЕ ГЛЕДАТ НАС,БЕЗ ДА ИЗПИТВАТ ОСОБЕНО НЕУДОБСТВО ,ОТ ТОВА,КОЕТО ВИДЯХМЕ!ОБЩО ВЗЕТО ДОСТА ДРУЖЕЛЮБНО ТИПИЧНО ЗА ТОПЛИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ПАНДИЗЧИЯ И СТАРШИНА В ЗАТВОРА.
ТРЪГВАМЕ БОДРО...ИВЕЧЕ В КОЛАТА ДЪНИ ГАЗЕБО -АЙ ЛАЙК ШОПЕН -И ДОРИ АЗ ПЕЯ С ПЕВЕЦА...МАЛКО КАТО ЦИГАНСКА ТАЛИГА..И СЛЕД 50 МЕТРА ДРУГА ХОМОТЕТИЧНА ДВОЙКА КАТ-ОБЕКТИ ПРЕД НАС.
БЕШЕ ЯСНО ЧЕ ЩЕ НИ ПОМОЛЯТ ДА СПРЕМ.
ДОАЛОГЪТ ,КОЙТО ПРОИЗТЕЧЕ МЕ ИЗПЪЛНИ СЪС СВЕЖО ЧУВСТВО И ВЪЗХИТА.

-ДОКУМЕНТИТЕ И МОМЧЕТО СЕ ПРЕДСТАВИ.
-ПОДАДОХА МУ ГИ.
ТОЙ ГИ ВЗЕ.
И ЗАПОЧНА ДА ГИ ПРЕХВЪРЛЯ ЕДИН СЛЕД ДРУГ.
-ОТНОВО ВДИГНА ГЛАВА,ТЕАТРАЛНО ,И ПОПИТА:
-А НЯКАКЪВ ДОКУМЕН,РАЗРЕШИТЕЛНО ИЛИ МЕДИЦИНСКО ДА МОЖЕТЕ ДА МИ ПОКАЖЕТЕ,КОЕТО ДА УКАЗВА,ЧЕ МОЖЕ ДА КАРАТЕ БЕЗ ПРЕДПАЗНИЯ КОЛАН
ОТ ЕДНА СТРАНА ,е напълно естествено,че фразите бяха изречени точно по този начин и в тази последователност,но доста се смяхме на на тази красива ситуация..нещо много артистично имаше в нея..сякаш котката искаше да играе валс със мишката.
беше затрогващо по какъв фамозен начин ,с каква риторическа целесъобразност беше прескочен
въпроса
- не сте сложили предпазния колан!
възхитетелна импликация понеже ,
"можете ли да представите документ,който ви позволява да шофирате без предпазен колан интегрира атомарното "не сте сложили предпазния колан"
след това си викам-тези хора имат толкова много време,за толкова нищожна работа,че спокойно си разработват различни сценки,репетират,майсторят фрази ,вкарват властови артистицизъм и покровитествени мимики-мимики на превъзходство гарнирано с безразличие,безразличие и скука,от която се отървават именно като уголемяват артистичски присъствието си,едва ли не едни изтънчени road -aristocr-aти.Благородници ,само че в униформи на служащи!
всико мина по същия изряден начин ,по който бе коснтруирано и изпълнено молекулярнато изречение.отвориха багажника и върнаха документите.никави отклонения,никакви сантиментални добавки,никаква дидактика!
красотата на това"момчета,разбрахме се!по-тихичко следващия път!"
цитирай
28. forestlove - уф, че работа!!! какво да направи ...
28.02.2008 15:30
уф, че работа!!! какво да направи човек! какво ли може да направи, наистина, за да докаже. ама как така арестуват (горе в коментарите)? тая работа не е ли за акт? аз теоретично все се пъча, че не бих дала пари, а ще искам акт, ама то едно е на теория, пък не знам ако ме спрат какво ще кажа ...

все пак толкова весело написано! страхотни историйки разказваш! не се уморявам да те чета! поздрави!
цитирай
29. benra - nell,
28.02.2008 15:30
за никъде и до никъде сме без хумор...

графе,
изречението е уникално!
А НЯКАКЪВ ДОКУМЕН,РАЗРЕШИТЕЛНО ИЛИ МЕДИЦИНСКО ДА МОЖЕТЕ ДА МИ ПОКАЖЕТЕ,КОЕТО ДА УКАЗВА,ЧЕ МОЖЕ ДА КАРАТЕ БЕЗ ПРЕДПАЗНИЯ КОЛАН
хихихихи
цитирай
30. benra - forestlove,
28.02.2008 15:34
благодаря, и аз те чета с удоволствие:-)

а за арестуването-мъжът,който гостуваше в Здравей България го бяха задържали.Без основание и без обяснение, явно. Аз ,когато бях току що прохождаща шофьорка съм имала много комични изпълнения с катаджии, но в интерес на истината никога не са се държали лошо с мен.Обаче със съпруга ми,когато той е шофирал сме имали 2-3 наистина неприятни случки-едната я описах в единият от коментарите.
Тази,с джи ес ема,беше по-скоро смешна, най-вече поради липсващия телефон:-)Иначе не знам как щеше са се развият нещата...
цитирай
31. анонимен - Разпечатка от мабилен оператор някой чувал ли е?
28.02.2008 15:48
АБЕ ХОРА МОЖЕ ДА ИСКАТЕ РАЗПЕЧАТКА ОТ МОБИЛНИЯ ОПЕРАТОР И ДА СЕ ВИДИ ,ЧЕ ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ НЕ Е ПРОВЕЖДАН РАЗГОВОР...(това обаче няма как да стане на момента ,а след това като се стигне до съд примерно)
цитирай
32. benra - анонимен 31,
28.02.2008 15:50
сетихме се за този вариант, даже за звездичка 88, може и там да кажат на момента.Въпросът е ако ти се случи нещо подобно да се усетиш и отреагираш на място.И, естествено, да те оставят да го направиш...
цитирай
33. thomas - Много е просто и иначе, бенра.
28.02.2008 15:52
Показваш си на полицая телефона, който показва часа в момента, а вътре има и съвсем недвусмислен списък на всички проведени изходящи и входящи разговори, където в общия случай се вижда съвсем ясно часа на провеждането на разговора и неговата продължителност.

Очевидно ако са те спрели, докато говориш, няма да имаш време да изредактираш този списък, така че да ти изчезне от него разговора, при който си бил в нарушение.
цитирай
34. benoa - На мен интересен ми е
28.02.2008 15:53
обратния случай - колко пъти, минавайки покрай патрулна двойка полицаи виждате някой от тях приказва. процентите сигурно също са около 80. само дето те са на работа. и тяхната работа е доста по-отговорна от секкретарската. ако някой си направи труда да изчисли колко полицаи са на смяна, колко от тях говорят и по колко време, със сигурност резултата ще е в дни !
цитирай
35. benra - thomas,
28.02.2008 15:55
и тоя вариант разгледахме, ама си казахме-ами ако каже,че си го изтрил.
А бе развихме 1001 хипотетични развития на ситуацията в случай, че телефон имаше.
Той,като погледнеш, полицаят можеше да каже,че го е оставил в колата,когато е видял,че го спират.Каето е не просто ложично, но съвършено възможно...Е,не провериха в колата

цитирай
36. benra - benoa,
28.02.2008 15:57
много повече от 80-говорят по мобилните, спират някой познат насред улицата, за да си говорят с него-редовна гледка на Раковска..пият кафе, дори съм виждала спящ катаджия в патрулката.
цитирай
37. thomas - Еее, няма угодия!
28.02.2008 16:06
Като ви спират без причина - не са прави. Като спят в патрулката - пак не ви харесва! ;-)
цитирай
38. benra - :-)))
28.02.2008 16:08
капризна работа сме томас, капризнааа:-))))
Ама, оня спящият,беше много сладък, бас ловя,че и похъркваше:-))
цитирай
39. анонимен - Angel
28.02.2008 19:36
Много готино, направо супер разказано!:-)))Иначе е кофти случка.
цитирай
40. benra - Angel,
29.02.2008 12:20
благодаря!не беше кой знае колко кофти, би могло да е и по-...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392229
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031