Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 12:03 - Иванчо до дядо Коледа 2010
Автор: benra Категория: Изкуство   
Прочетен: 6579 Коментари: 25 Гласове:
64

Последна промяна: 15.12.2010 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Мили Дядо Коледа,
Пише ти пак Иванчо. Много се чудих дали да ти пиша, защото съм ти малко сърдит и бях решил, че вече не вярвам в теб. И без това всички казват, че не съществуваш.
И татко така каза, като без да искам миналата година, на Бъдни вечер, разсипах греяната ракия - никакъв дядо Коледа за теб, ахмак с ахмаците, няма дядо Коледа, ясно ли ти е. Ще видиш подаръци на кукуво лято. Аз не знам кога е това кукуво лято, но както по-миналата година не получих компютъра, който ти бях поискал, така и
миналата година не ми прати машината за пари, то затова и кризата още не е свършила сигурно. Може би и тя ще свърши на кукуво лято.
        Мама пък каза, че аз съм виновен, когато на Коледа татко си тръгна. Той крещеше, че мама е долна кучка, която само пари иска, а пък аз съм бил  копеле(не знам какво значи тази дума, ама Пешо ми каза,че това било дете без баща, аз не му вярвам обаче, защото всички знаят,че няма как да се роди дете без баща). Мама първо много плака, а после ми каза, че аз съм виновен, защото не стига,че съм лош, не стига,че са ми високи разходите ами и все нещо искам - я шоколад, я видео игра, я компютър. Отгоре на всичко съм разлял греяната ракия. Много ми стана мъчно, дядо Коледа, защото нищо, че ме бие понякога аз обичам моя си татко. И мама обичам, ама съвсем малко по-малко, защото е жена и нищо не разбира, и само плаче, и казва, че всички мъже са свине, а аз също съм мъж, макар и малък. Обадих се на татко по телефона да му обещая,че вече няма да разсипвам греяната ракия и няма да искам нищо, но той ми каза,че от този ден нататък ние не съществуваме за него и ми затвори телефона. Явно много ми е бил ядосан, защото вече почти цяла година не съм го виждал. Не ми се обади и за рождения ден дори. Знам, дядо Коледа, виновен съм и лошите деца не заслужават нищо, но въпреки всичко пак ще те помоля за нещо. За нещо, дето не струва пари(разбрах,че нещата, които струват пари са голям разход и хората се карат заради тях).
           Онзи ден на гости ни беше баба Мима. Донесе една малка изкуствена елха и аз много се зарадвах, защото през последните години мама и татко все казваха,че елхите били много скъпи и били излишен разход. Баба Мима ме попита дали съм ти писал писмо и какво искам.Аз й казах,че съм ти сърдит, защото никога не ми носиш нещата, които искам. Баба Мима се разсмя и каза,че сигурно имам неизпълними желания. Да съм си поискал камионче или кола, или някоя книжка. Едно време, когато теб те нямало, а имало някакъв дядо Мраз, на децата се подарявали книжки. Тогава цялото семейство се събирало, пеели песни за дядо Мраз, играели със съседите хоро на стълбите и раздавали на съседските деца пликчета с вафли и портокали. И всички били много щастливи. Не било като сега -всеки затворен по къщите си, намръщен, нервен. Тогава всички се обичали и живели задружно. И криза нямало. Но пък винаги , задължително, имало сняг.
  Затова дядо Коледа, тази година имам желание-на празниците да бъдем всички заедно, тате да се върне вкъщи, защото аз вече съм добро момче с малки разходи(честна дума, дори джобното левче, което мама понякога ми дава, си го спестявам), мама пак да си облича онази хубавата червена рокля и да се смее, и да има сняг. И понеже тази година имаме и елха, да ми оставиш под елхата и едно братче, с което да си играя, защото Пешо много ме дразни и ми се подиграва,че съм бил онази гадната дума. Нали не искам много? Ако сбъднеш това ми желание ще съм най-щастливото момче на света. Всъщност - дядо Коледа, достатъчно е тати да се върне вкъщи.


                                                                                              твой, вече послушен : Иванчо

 




Гласувай:
64



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubara - Поздрави, benra !
15.12.2010 12:31
Това добро дете Иванчо си е пожелал най-трудния подарък от дядо Коледа. Все пак - дано!
цитирай
2. karambol5 - Мисля, че дядо Коледа си е водил з...
15.12.2010 13:15
Мисля ,че дядо Коледа си е водил записки и е оставил под елхата поискания подарък - някой ,който да обича Иванчо :)) Щасливо семейство :)
Вярвам в дядо Коледа !
цитирай
3. sevdabg - Много тъжно Бенра? :(
15.12.2010 13:19
Остава ми надеждата,
че все пак
на Коледа се случват чудеса .....
Дано....
цитирай
4. megg - Здравей, Benra!
15.12.2010 13:52
Натъжи ме това Иванчово писмо... И все пак... хубаво е, че е останала вярата - някой може да сбъдне дори невъзможното. Нали затова са мечтите, както и да ги наричаме!
Поздрави! Хубав ден, в очакване на снежна и приказна Коледа! :)))
цитирай
5. stela50 - Сигурна съм ,че тази година Иванчо ще получи своя подарък...
15.12.2010 14:35
Не само ,че стават чудеса ,но и Дядо Коледа съществува .
А аз малко си поплаках за децата като Иванчо ,и ми се прииска да ги гушна всичките.
Да им дам от моята обич и топлина .
Поздрави !
цитирай
6. makont - Много тъжно писмо,
15.12.2010 14:41
ето това показва, кои всъщност са важните неща в живота. Докато си имаш всичко мрънкаш за какво ли не, но като загубиш най-важните неща в живота си, разбираш кое е ценно и кое ти е нужно. Лошото е, че тази истина стига и децата, а те не са виновни. Така ме натъжи малкият Иванчо(нали и моя малкия е Иван), почти се вживях. Слава богу, че си му опазих таткото, пък това, че тази година няма да има коледни подаръци не е толкова важно, да сме заедно всички. Дай боже за това дете да се сбъдне мечтата му и таткото да се вразуми и да се върне. Хубав ден!
цитирай
7. demar - Здравей, benra
15.12.2010 15:07
Важните неща в живота , в същност не са " неща"...
Хубав ден, benra !
цитирай
8. benra - Re:
15.12.2010 15:15
към всички -да, тъжно е, но са много децата, които вечтаят именно за това, докато родителите им опитват или да закърпят материалното или да закърпят с материалното. Едно дете не разбира ЗАЩО,но често поема върху себе си вината за случилото се и силно вярва, че в него е и слабостта и силата.Всъщност-наистина в децата е силата, в способността им да отделят нещата от нещата.
Мисля,че Иванчо този път ще получи желания подарък...мдаа
цитирай
9. sande - Във всеки празник трябва да има и малко тъга ...
15.12.2010 16:13
... винаги има защо. И всеки сам си знае защо.

Поздрави за нежния разказ
цитирай
10. author4fun - :) Много хубаво писмо! Аз бих доб...
15.12.2010 20:49
:) Много хубаво писмо! Аз бих добавила, да налее малко акъл Дадо Коледа в главите на всички бащи, които са в състояние да отпишат от календара си рождения ден на своите деца. И на майките, които изсипват собственото си безсилия върху неукрепналите плещи на малките си деца. Изобщо хубаво би било да имаме повечко акъл. И по-широки сърца. Аз това си пожелавам да ми донесе Дядо Коледа! :) Поздрави за прекрасния постинг! Кой знае защо се ядосах на тия родители??? :)
цитирай
11. razkazvachka - Горкото дете - да налети на такива малоумници за родители...
15.12.2010 21:25
Мили Дядо Коледа, искам базука... Не съм послушна, но точно затова я искам...
цитирай
12. hristo27 - Е, дано този път се изпълнят жела...
16.12.2010 08:59
Е, дано този път се изпълнят желанията на Иванчо... :))))
цитирай
13. vitaldesire - Бени,
16.12.2010 09:22
Разплака ме...
Ако децата ни можеха да пишат толкова безгрешно като теб, и толкова добре да се изразяват, и ако изобщо сядаха да пишат писма, то много от тях щяха да напишат именно подобни писма уви.
Факт е че разбитите семества (с развод или без него) стават все повече, както е факт, че всяко дете има нужда от топлината на семейството си.
цитирай
14. benra - Re:
16.12.2010 10:58
sande,поздрави и на теб!

autor4fun, и аз им се ядосах, перманентно съм ядосана на такива родители, които пренебрегват децата си и им вменяват тежки вини.

razkazvachka, базука казваш...защо не

христо, задължително е!

виталче, най-важното за всяко дете е топлината и обичта.Децата непременно трябва да чувстват,че са обичани, че са одобрявани.Каквото и да става между родителите те трябва, длъжни са, да направят така,че детето да страда минимално.И да не се чувства виновно.
цитирай
15. zabavnata - Тъжно, но е истина...
16.12.2010 11:17
Много Иванчовци днес са сърдити на дядо Коледа.
Поздрави, Бенра!!!
цитирай
16. djgator - benra
16.12.2010 11:24
Прочетох хубавия ти разказ и всички коментари под него. Съжалявам, че никой не се сети да подскаже първопричината за този и хиляди подобни случаи у нас. А тя е толкова проста и прозаична - нищетата! Над 80% от разводите и битовите скандали у нас се дължат на недоимък, нека този грях и мъка тежат на душите на тези, които могат да променят ситуацията, но от алчност - НЕ ЖЕЛАЯТ!!
цитирай
17. smileme - benra ...
16.12.2010 11:34
... и мен ме натъжи послушния Иванчо :'(((
А колко малко е наистина и сякаш не изисква много усилия: да бъдем заедно с близките си, да сме щастливи и да се обичаме ... и не само по празниците! ;)))
И колко НЕдостижимо е това ... за някои 'семейства' ... :(((

много топли усмиви и сърдечни поздрави, =)
цитирай
18. анонимен - pri tazi sistema - sozialna i vsiakakva
16.12.2010 11:49
... sled niakoia i druga godina I. shte im tegli shuta i ako ima kasmet shte potarsi variant da ne mu se skapva jivota i triabva da e mnogo, mnogo umen i tarikat za da uspee, inache jivota u nas smila - i mlado i staro, pak samo da se molim placheshkom- biva no do vreme,
Aide shtastliva vi Koleda, a na malkia I. - pojelania za zdrave i spokoino detstvo
цитирай
19. benra - Re:
16.12.2010 14:49
zabavnata, така е...поздрави и на теб!

djgator, не се сетил...никой?мислиш ли? Просто-не може и не трябва да се ползват оправдания, извинения, причини! Нищетата няма нищо общо с обичта, с разбирането, дори с естественото родителстване.Това, че нищетата те прави скот, не означава, че те оправдава, нито означава,че е извинение за каквото и да било.Тя е някакво обяснение...ПЪк -има пари за ракия, няма за елха....няма за обаждане?няма за обич?
цитирай
20. benra - Re:
16.12.2010 14:50
smileme, много малко е нужно, много малко...

18,мисля, че оптимизма помага повече. Весели празници и на теб!
цитирай
21. mariani - Много
16.12.2010 15:40
ми стана мъчно за Иванчо :(((
Дано писмото стигне до когото трябва...
Поздрави, benra
цитирай
22. benra - мариани,
16.12.2010 15:52
и на мен, и на мен
поздрави и на теб!
цитирай
23. mmagy - Дано има по-малко и по-малко и по...
16.12.2010 17:59
Дано има по-малко и по-малко и по-малко подобни желания...
Дано има повече и повече и повече щастливи детски личица!
Светли празници!
цитирай
24. анонимен - мм... а дано, ама надали...
19.12.2010 00:53
желанието на иванчо ще се сбъдне като във вица... дано, ама надали.

тъжно коледно настроение ме повя...
... заради глупостта на някои родители децата се измъчват... то ясно, че майката - к...ва, ама и бащата - с пръст да го посочиш... нали го е гледал това дете, голяма работа, че не е негово. и е пълно с такива тъжни случаи за съжаление.
цитирай
25. ivouzunov - Бенра
10.01.2011 15:52
.. хубава поука ! Иванчо явно вече не е ...идиот,както ..бях свикнал от вицовете !? ;)) Това е .. хубаво !;)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4391904
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031