Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2018 05:17 - ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ ЩЕ ИМА! Мястото и времето са избрани! Във Вашингтон и Лондон е пълно с кандидати да изсвирят погребалния марш на Планетата! ТОП АНАЛИЗ:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8-179571/

 

В началото на 2018 г. ще ви върна към септември 2017 г., когато, докато другите се чудеха дали Путин ще отиде на нов мандат, аз написах: „Путин вече отговори, но не беше забелязано: Какво е това доктрина? Русия винаги е била в трудно положение, кога й е било лесно? Каква доктрина? Трябва да се работи. Да се работи така, че Русия да бъде и стабилна, и справедлива, и богата, и велика. И въобще да Бъде. Останалото си допишете сами.“

image

Това е оценката на Владимир Владимирович за доктрината и идеологията. Трябва да се работи за Русия. Това е на везните за оценката на Путин, на който плюсовете все пак започват да натежават повече от другите неща, особено от миналото.

Това е основният вектор и отговорът на въпроса кой всъщност е Путин – жертва на узурпирането на властта, неин заложник или съучастник. Отговорът е, че Путин е руски патриот, започнал като заложник на руините, наследени от Горбачов и Елцин, който няма да предаде Русия на милостта на глобалистите и на победителите в Студената война. Предстои му да излезе и от наследената система. Това ще е най-трудно…! …Очевидно вече всичко е решено. През последните месеци Путин се отчете и „разплати“ и с елцинистите, и с олигарсите, и със силоваците, и с еднопартийците.

Вече на никого Путин за нищо не е длъжен. Той е напълно независим и иска да стане президент на народа. Това ще е неговият последен мандат и последен шанс. Вероятно ще успее най-накрая да започне борба срещу корупцията и за решаване на вътрешните проблеми на Русия, за да й върне богатството, достойнството и нормалността.

Дали ще му позволят? В никакъв случай. Предстои още по-свирепа съпротива на Запада. Демонизирането на Путин ще продължи. Изолирането на Русия ще се засили. Хунтата в Киев ще се опита да започне война с Москва. Ще искат да провалят световното по футбол в Русия и нейното участие в следващата олимпиада.

Но, било е и по-тежко. Всъщност никога на Русия не е било лесно. Това е нейното перманентно състояние – да не й е лесно.

Дали Путин ще направи следващата крачка като президент на народа…“

Припомням тези редове от септември не за да покажа, че съм предвидил какво ще се случи и че Путин ще се кандидатира и ще търси мандат от целия народ, а заради друг важен въпрос: какво ще последва.

Отговарям веднага – ще последват шест нови, още по-трудни години на конфликти и неопределености.

Решението на Путин да отиде на избори не като партиен, а като независим кандидат е било обсъждано дълго. Не е трудно да се досетим, че анализът е показал, че светът го очакват нови много трудни години.

image

Заради това Путин е решил да не предава на наследник главната роля в страната. Защото тези 6 години ще определят целия ХХІ век. /Припомням, че аналогична позиция зае и китайският лидер Си Цзинпин след неотдавнашния ХІХ конгрес на ККП./ Ако анализът беше различен, в Кремъл щяха да отидат на друг вариант. Но всеки вариант има своите рискове. И главният е рискът от грешка. Ако наследникът сгреши, това ще решава съдбата на Русия, в ситуация, когато грешката не може да се поправи. Путин е решил, че сега не е време за риск. Жребият е хвърлен, залогът е огромен.

Русия влиза в новия етап на Третата световна война с Путин и с нова свръх задача – „да се върви само напред и това движение никой да не спре“.

С тези думи Путин съобщи за кандидатурата си и за новата свръх задача. Това не означава, че конфликтът със Запада ще отиде на втори план. Напротив. Русия ще продължи да се намира в жесток клинч със САЩ заради отстояването на своя суверенитет и национални интереси и защото формира нов световен ред по южното и източното направление: от Турция до Китай, от Иран до Япония, от Латинска Америка до Африка, нов ред не по американски образец, а с нова архитектура за регионална и глобална сигурност с ШОС – в Азия, и с БРИКС – в света.

Това ще се съпровожда от вътрешно преустройство на Русия и мащабно подмладяване на елита с влизане на младото поколение.

image

Тук нещата са наистина главозамайващи. Срещу системната криза на Запада ще се противопоставят тектонични промени. Геополитиката се пренася към Азия. Русия ще започне икономическо и ресурсно усвояване на Арктика, Далечният Изток, Източен Сибир, ще завърши модернизирането на въоръжените сили, изграждането на нов военно-промишлен комплекс, възстановяването в машиностроенето, високите технологии, ракетно космическата сфера.

Тук Путин не може да бъде заменен. Въпросът не е в количеството години, които един човек управлява страната, а във вектора на движението.

Изводът е – Русия в момента няма друг политик, който може да се сравнява с Путин по авторитет и компетентност, способен да предложи програма за модернизиране на страната, разбира се ако не попадне в капана на някакво заиграване със САЩ и Израел.

Всичко това става в условията на Третата световна война. Именно. Преди 20 години, като един от първите анализатори в света, въведох термина Трета световна война /или даже Четвърта, ако Студената война се счита за Трета/. В началото се подсмихваха, но бързо разбраха за какво става дума. И определението Трета /или Четвърта/ световна война вече е на дневен ред за онова, което се разиграва след 1990 г.

Някои все още пишат, че „светът е на прага на нова световна война“. Това е грешка. Войната върви, но в условията на наличие на ядрено оръжие, когато водещите държави могат да се унищожат взаимно за броени минути, новата война е в нов вид, преди всичко като съвкупност от локални конфликти в пространството и времето.

От тази гледна точка имаме няколко разрастващи се фронта – войната в Близкия Изток, започнала през 2003 г. срещу Ирак и постепенно обхванала цяла Северна Африка, Либия и Сирия; конфликтът в Украйна, опитите да бъде пренесена в Централна Азия, и напоследък срещу КНДР.

Имаме основания да говорим за нова световна война с нови особености – хибридни, т.е. с различни средства – военни, икономически, финансови, информационни, ресурсни, психологически и т.н.

Дали ще я определим като Трета или Четвърта не е важно. Важно е, че новият световен ред, както винаги, отново се ражда със световна война.

image

Заради това на фона на класическата геополитика /налагана упорито от англосаксонците/ въведохме и геополитиката на войната и оръжието на която отделям основно внимание, защото излезе на челно място, въпреки че засега не е намерила своето теоретично обобщение.

Русия, ако иска да излезе от капана на капиталистическата система, в която беше завряна след 1990 г., трябва да противопостави друг дневен ред. Не я очаква никаква милост. Ще трябва да се сражава. Друг изход няма.

Тук вариантите са два – или Русия ще си върне статута на велика държава при Путин, или ще последва разпадане на страната и прекратяване на съществуването на историческата Русия.

Заради това онези, които се съмняват дали ще има война на САЩ срещу Русия могат да спрат своите терзания. Война ще има! Мястото е избрано, времето – също. В САЩ и Англия наистина има безумци, които искат да изсвирят погребалния марш на цялата планета.

Новият мандат на Путин за съжаление, показва, че светът продължава да се търкаля към глобалния конфликт, в който Западът има такива главнокомандващи като Кончита Вурст.

Нещата ще станат много по-лоши преди да станат поне малко по-добри.

Автор: Красимир Иванджийски, геополитически анализатор



Тагове:   война,   сащ,   Русия,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704559
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031