Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2011 13:53 - защо та защо
Автор: benra Категория: Други   
Прочетен: 3381 Коментари: 15 Гласове:
26

Последна промяна: 18.01.2011 14:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    - Ей, сладуранооо, ееей, ееей, аз съм малко таковата пиян, дай два лева!
Ама разбира се, моля ти се, ей сега веднага не два, ами пет ще ти дам, само гледай! - си мисля, обаче с огромно изумление забелязвам, че спирам и дори се чувам да казвам:
    - Щооо?
Брадатият тип със съмнителна хигиена и неустановяема възраст,  е направо същисан от опита ми за комуникация(досущ като мен), но бързо се окопитва и отговаря подобаващо :
   - Кво що? 
   - Що си  пиян?
   - Ъ?
 Вдигам вежди и проследявам как сваля плетената шапка от главата си и започва да я мотае от едната ръка в другата. Ноктите му са мърляви, но ръцете - учудващо гладки. Подсъзнателно се опитвам да определя възрастта му - някъде между 30 и 50  трябва да е. И ако съдя по ръцете не ще да се е претрепал от работа. Но пък коя съм аз да съдя и да питам. Или давам два лева, или не. Човекът отсреща явно е на моето мнение, защото сърдито отсича:
  - Ако ще ми даваш два лева, давай, ако не...
  - Щоо? - инат съм и това си е.
  - Кво що, ма? - определено се ядосва и с рязко движение отново нахлупва шапката на главата си. Ако вземе да ми перне една съвсем ще стане пълен циркът. И без това хората, къде скрито, къде не толкова, ни заглеждат.
   - Що си пиян?- повтарям и допълвам миролюбиво - няма обяд все още
  - Така ли, нямам часовник - и аз пък съм една, човекът пари ми иска, аз очаквам да знае колко е часът.
  - И все пак - защо?
  - Що съм пиян ли? Ми щото ми е гот, закво друго - почесва се по главата през шапката
  - Аха...а що не си на работа - продължавам да нахалствам 
  - мииии, таковата, нема работа!
  - Ааа...нема...хм ... добре - въздишам аз почти с разбиране, мислейки си, че е крайно време да си продължа пътя .
  - дай ми поне един лев - започва да се пазари малко пияният като скъсява разстоянието помежду ни, решил че сме си достатъчно интимни вече-нали въздишам.
   - Да ти дам един лев та да станеш много пиян ли? - уточнявам колебанията си аз.
  - Тая па, колко е един лев ?!
  - Ами като не е нищо дай ми ти 
  - Ти не си в ред, ма . Ееегати побърканата! Тая е луда, беее - вика той и ме сочи . Отдалечава се , обаче продължава да нарежда - Луда овца, побъркана, лууудааа кравааа, лудааа..ааа..аааа!!!
Верно съм луда - си мисля - не съм добре, вместо да му дам два лева на човека да си допие, аз "защо та защо". Луда! Тотално!



 




Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - :)))))))))))))))) Ми луда си :)...
18.01.2011 13:57
:)))))))))))))))) Ми луда си :))))))))))))))))
цитирай
2. benra - karambol,
18.01.2011 14:40
смахната направо:-))))))))))))))))))))
цитирай
3. gwendoline - Разсмя ме :))
18.01.2011 15:16
То картинката е жалка, но готино си го разказала!
Поздрави!
цитирай
4. cecka1504 - Сега се сещам за един случай от преди ...
18.01.2011 16:52
Сега се сещам за един случай от преди години, в Благоевград. Влизам в една закусвалня да си купя нещо за хапване. Там циганетата си бяха дежурни да просят. Този път обаче цигането, което заварих там, не поиска пари, а да му купя закуска. Викам - щом искаш, ще ти купя, пари така или иначе няма да ти дам. Казвам на продавачката да му даде една баничка, а цигането вика: "Не от тия, ма како, от другите!" Не стига, че ще го нахраниш, пък и капризно...
Та, и твоят герой така - колко е един лев...
цитирай
5. sis - много работа искаш от човека.
18.01.2011 17:55
2 лева не могат да стуват един отговор на един въпрос!

:):):)
цитирай
6. joysii - Знаеш ли и на мен ми се е случвало п...
18.01.2011 19:22
Знаеш ли и на мен ми се е случвало почти същото. Една циганка на улицата веднъж ми поиста един лев. И когато я попитах защо трябва да й го давам, тя така се опули.
Сякаш аз върша нещо изключително нередно като не й давам пари.
И съм смахната,че я питам.
............................................
Не си ти лудата.
Поздрави за постинга.
цитирай
7. razkazvachka - Ееее! Това е върхът:)))
18.01.2011 19:41
Мнооо готин текст!

Веднъж едно познато цигане седеше и броеше жълти столевки на центъра, скива ме как минавам и ме поздравява с етикета: "Каке, дай 10 стотинки!"
Пък аз му викам: "Кви 10 стотинки, фалирала съм!"
И хлапето награби една шепа десетолевки и вика: "Земи, ма, каке, като имаш, тогава ще ми дадеш!"
цитирай
8. ronya - чуто-видяно
19.01.2011 01:03
- Бате, дай 50 стотинки...
- Нямам бе, имам 5 лева.
- Нищо, бате, ще ти разваля... - и вади пачка от джоба...
Луди пълно, споко, Бени.
"Полудели от всички страни, съединявайте се!" ;)
цитирай
9. benra - Re:
19.01.2011 09:38
gwendoline, честно казано и на мен после ми беше смешно:-)))

cecka, и аз съм имала сходен случай,само дето избирахме вафла

сис, нали :-)))

joysii, аз вече почти съм обръгнала-тук наоколо под път и над път искачи на левчета, амааа какво ми стана

разказвачке, направо се хиля на глас, егати готиното циганеы Сещам се като бяхме още гаджета с моя мъж, млади и зелени, той работеше като барманче в едно заведение на Витошка и там редовно идваше да си купува скъпи цигари една просякиня, която му беше разказвала каква къща построила на синовете си, как им купила мерцедеси...все от просия

роня, съединяваме се, венсеремос!!!
цитирай
10. анонимен - НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!
19.01.2011 16:58
ИМА ПРОСЕЩИ,ЗАЩОТО ИМА ДАВАЩИ!АКО ГИ НЯМА ЕДНИТЕ,ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ И ДРУГИТЕ!....И ОБРАТНО!
цитирай
11. demonwind - 9. benra
19.01.2011 17:03
И на мен ми беше смешно, докато една бременна циганка с две чавета не ми отмъкна цяло пилешко бутче и кутия цигари от масата (на открито) в заведение в центъра на Брюксел (столицата на Европа)... ;)) А после, по "Стъргалото" на същия този град пияни просяци (бели, не негри или цигани) с кучета протягаха костеливи ръце към минувачите, а един направо си беше сложил трънен венец :)))))) на главата и безе сключил ръце в молитва, изпъчил се като Джордано Бруно на кладата :))))))) Малко по-надолу пък тълпи от румънски цигани буквално налазваха минувачите и ги ръсеха с дребни монети "pour manger". В метрото на връщане пък доста пиян, лъхащ на джин добре облечен фламандец на почтена възраст, обясняваше на пътницити на развален френски (със силен холандски акцент) как му трябвали няколко евро, за да се върнел в родния Гент (град недалеч от Брюксел), че крадци му били задигнали всичко по време на някаква конференция (?!?). Тогава разрбах, че конференции се правят и в кръчмите ;))) На излизане от метростанцията пък усмихнат ме посрещна Роже - кварталния клошар, който се поклони почти до земята и ни каза мило "Bonsoir". Тогава не издържах и му пуснах петдесет цента. На стотина метра от нас пък имаше нощен магазин (за алкохол), който отваря в 18,00. Пътят ни минаваше оттам. Двама мъртвопияни поляци ни заврънкаха за пари (единия го бях черпил веднъж, когато се бях украсил и аз и отидох да си купя още пиячка). За пиене, разбира се. Почти до вратата на магазина, на кашони, спеше майката на единия, алкохолизирана полякиня на неопределена възраст. Накрая се прибрахме благополучно, "изпълнени" с живота на стария град, станал "столица" на Обединена Европа. И това се случваше в един от най-хубавите и скъпи квартали на града. За свърталищата на негри, кюрди, анадолски турци и араби в центъра няма да споменавам - гротескно е ;))
Сега вече разходките си ги правим в парка сред дивите гъски и патици и приказните езерца, а като ни се прииска заведение на открито - Германия е на един час път..
цитирай
12. benra - Re:
19.01.2011 17:16
10, ами има моменти, в които въпреки обръгването-даваш...

demonwind, уау...Брюксел бил много...динамичен...град.
цитирай
13. demonwind - 12. benra
19.01.2011 17:27
Не динамичен, ами и отгоре ;))) А вчера пък си купихме от един хипермаркет пиле. На пръв поглед добре, обаче като се загледах в етикета, на него пишеше (това става вече вкъщи): "Заклано съгласно мюсюлманските ритуали". А под него, че е подходящо за хора, изповядващи исляма.... Останах онемял... Май в директивите на ЕС за хуманно умъртвяване на животни за храна ще трябва да се добави и мюсюлманския ритуал... ;))))
цитирай
14. benra - demonwind,
19.01.2011 17:29
ти направо ме същиса!!!
сега като отида да си купя пържоли от супермаркета ще вида като как са умъртвени животините, ако не пише-мисля да се жалвам в ЕС
:-)))
цитирай
15. demonwind - 14. benra
19.01.2011 17:48
До българия може и да не са стигнали тия меса, а пък за пържолите не бери грижа, мюсюлманин свинско не хапва, че май сега им е и Рамазана ;))) Иначе тия пилета пишеше, че са родени и отгледани във Франция (която скоро ще бъде Първа Ислямска Република на Стария континент) ;))))) Чудя се, да си купя ли чалма... ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4391950
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031