Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2010 11:11 - пАри нема, действайте!
Автор: benra Категория: Други   
Прочетен: 6020 Коментари: 27 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"НЕ детето трябва да събира пари за операционна маса, това е работа на държавата" - каза възмутена дъщеря ми -тийнейджърката, докато снощи в предаването "Байландо" обявяваха каузата на незрящия Крис. А каузата беше-закупуване на операционна маса и операционна лампа за ортопедичната клиника в Горна Баня. След това добави - "възможно ли е хората, през чиито ръце минават парите, необходими за закупуването на тези неща, да нямат сърца?" и излезе от стаята, защото аз мълчах...
Нямам отговор или поне нямам отговор, който да звучи едновременно разумно и човешки адекватно . 
Важното обаче е да не спираме да мечтаем...нали?!Или... 


Тагове:   нема,


Гласувай:
34



1. karambol5 - Дъщеря ти е абсолютно права !
21.09.2010 11:14
Дъщеря ти е абсолютно права !
цитирай
2. benra - имаше
21.09.2010 11:18
още една подобна кауза, на момичето, което пя с Дидо-да се направи рехабилитационния център в Горна Баня достъпен за хора с двигателни проблеми, за каквито всъщност е предназначен този център.
А преди време бяха изнесени в общественото пространство цифрите, които са представлявали заплатите на някои шефове на клиники и отделения. НЕ знам как се случва така, че всичко ляга на плещите на обикновения гражданин. И му става мечта...Мечта за оцеляване
цитирай
3. karambol5 - Така е - това д аняма рампи в рехаб...
21.09.2010 11:27
Така е - това д аняма рампи в рехабилитационен център е направо безумие !
Не искам да се ядосвам ,но е безобразие да се дават абсурдно високи заплати ,а да няма пари за операционна маса .........
Не ,че лекарите не трябва да са добре платени . Пази Боже , не казвам това ! Просто нещата трябва да са адекватни едно на друго . За да не дойде момент , в който тези високо платени лекари да нямат маси,върху които да изкарват безумните си за България заплати
цитирай
4. benra - изобщо
21.09.2010 11:30
не става въпрос лекарите да са ниско платени, напротив. Става въпрос за масата пари,които се усвояват под формата на скъпо офис обзавеждане, луксозни автомобили и кой знае още какво, докато здравеопазването бере душа. Защото факт е, че не е като да не влизат пари в касата
цитирай
5. mikino - На мен пък ми писна!
21.09.2010 11:32
Писна ми от комерсиализирани пачи и разни плазмодий, които изкарват пари, на гърба на мъката на едно незрящо дете! Много хора си мислят, е детето ще получи всичките събрани пари, но това е една голяма лъжа. Но като цяло, действително държавата трябва да е основен дарител, особено когато става дума за рехабилитационен център или нещо подобно, защото говорим за много деца и за тяхното здраве. Не сме ние, малките и едвам свързващи двата края хорица, които ще даваме парите, не че не можем да отдели по 1лев, просто ние не сме основните, от които ще взимат пари. Защо не се пробват с големите бизнесмени, големите фирми, където пари има?
цитирай
6. geri24 - Имаш причина за гордост!
21.09.2010 11:56
Аз съм изключително радостна да прочета за дъщеря ти, която очевидно е една здравомислеща тийнейджърка (рядко явление, за огромно съжаление...)!
Другото ни е ясно на всички... може и да не ни е Ясно, ама сме запознати...
Да ти е жива и здрава умната дъщеря и с много поводи за гордост да те дарява!!
цитирай
7. benra - mikino,
21.09.2010 12:02
а, всичко това е много дразнещо
цитирай
8. benra - гери,
21.09.2010 12:04
благодаря ти за хубавите думи! Аз обаче съм на мнение,че повечето деца и млади хора са много отворени към тези неща, те са умни и разсъдливи. И за разлика от нас-непримирими...все още
Поздрави!
цитирай
9. ren - абсурди под път и над път...
21.09.2010 12:49
абсурди под път и над път...
цитирай
10. анонимен - Първо,
21.09.2010 13:07
браво на дъщеря ти. Другото хубаво е, че няма начин тя с нейните връстници да не обсъждат тези проблеми и като се има в предвид, че те са бъдещите зрели хора, много е вероятно след време да имат много по-активна гражданска позиция от нас.
Защото нито политиците(правителството), нито лекарите с огромни заплати ще отделят средства за болнични и социални нужди, ако няма достатъчен граждански натиск, както на Запад.
Аз съм от хората, които считат, че никой лекар не трябва да взема заплата повече от 4000 лв например - колкото и да е добър да е. Вярно е, че на Запад НЯКОИ лекари печелят по много пари, но не всички. И освен това там стандартът на живот е коренно различен и заплатата на лекаря не се различава много от тази на инженера например. И всички го считат за нормално. Истина е , че човек много държи на здравето си, но стова не бива да се злоупотребява. И за лекаря денонощието продължава 24 часа, и той със сигурнос не е свръхчовек. Една добра заплата, не по-голяма от посочената по-горе би му осигурявала добър живот.
Всичко друго е злоупотреба. Да не мислите, че ако иде на Запад всичко ще му е по мед и масло- там ще трябва да работи много повече и да показва много по-голяма компетентност. И грешките, които тък прави често, там ще го отведат до съд.
Директорите на болници дават големи заплати на лекари, за да могат и те да вемат също големи.
Дано обществото ни само да отстрани тези неща - вярвам в децата ни. Те не са обременени като нас с налагани неща.
Стойчо
цитирай
11. marcusjunius - Детето не е право да смята, че това е ...
21.09.2010 13:21
Детето не е право да смята, че това е работа на държавата. Но е напълно ЛОГИЧНО да го смята. Логично е и това, че повечето от нас, възрастните, го смятат. Защото от мънички системата ни чука в главите лъжи за това как не можем без държава - в образованието, здравеопазването, реда и сигурността и къде ли още не. Затова и частният сектор "ни е калпав" - не защото бизнесът се прави от тъпи и калпави хора, а защото бизнесът се гъне като желе, за да пасне на дупките, които е оставила за него държавата. Такъв бизнес, съответно, не произвежда качествен продукт, а нагънато желе.
цитирай
12. gothic - Не мисля, че проблем в здравеопа...
21.09.2010 13:44
Не мисля, че проблем в здравеопазването са високите заплати на лекарите. Рязаха ми тумор на костта в Горна баня и съм във възторг от професионализма на всички там - от шефа на патологията до санитарките. Оснавен проблем е безумната държавна политика в тази област. И съм сигурен, че доста от преките и косвени виновници за това състояние ще използват и този ТВ формат като индулгенция....
цитирай
13. benra - ...
21.09.2010 15:51
ren, абсурден живот живеем

стойчо, наясно съм, че нещата не са никак прости, затова и замълчах...снощи

марк, не знам...чия е отговорността за оборудване на държавните болници?

готик, не, не заплатите са причината, нито поводът

джим, децата са бъдещето-това е
цитирай
14. swan16 - Бени, мисля че трябва да сме хора ...
21.09.2010 16:56
Бени, мисля че трябва да сме хора всеки ден, а не само по Коледа или в някой такъв формат. Хората имат нужда от помощ всеки ден, а не само в определени дни. А колкото до държавната ни политика относно здравеопазването - доста често и посвещавам постове .....не много ласкави, но такава е истината.
цитирай
15. elensia - да
21.09.2010 17:33
Радва ме факта че дъщеря ти е излезнала от стаята и не е останала да гледа предаването :) Само се чудя ти защо го гледаш.
цитирай
16. benra - ===
21.09.2010 17:45
swan, хора трябва да сме всеки ден, така е.Поздрави!

еленсия, в интерес на истината-хванах няколко откъслечни неща по времето на рекламите на един филм по AXN- Spanglish. Някакво нездраво любопитство може би

цитирай
17. makont - И детето го е разбрало,
21.09.2010 18:00
тъжно и като, че ли е път без изход, всъщност на никой не му пука. Ако не гласуваш се чувстваш гадно, че не си помогнал, удря по нашето съзнание, а ние обикновените зрители за разлика от доста хора го имаме и гласуваме ли гласуваме! Хубава вечер и поздрави малката умница!
цитирай
18. анонимен - ЗАЩО ДА НЯМАТЕ ПАРИ....?
21.09.2010 19:43
НАЛИ ИЗДЪРЖАТЕ, 218-бр.,БОЛНИЦИ ЗА 7-млн.ЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ??!
ФРАНКФУРТ Е 14-млн.,..... ПОЗНАЙТЕ КОЛКО БОЛНИЦИ ИМА.....!

НАПРАВЕТЕ ГИ ЧАСТНИ!!!!!!
ОСТАВЕТЕ 50-бр., ЗА ПЕНСИОНЕРИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ, ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ..НИКАКВИ!
цитирай
19. анонимен - предаването "Байландо Е В...
21.09.2010 21:37
предаването "Байландо Е ВРЕДНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ...
цитирай
20. анонимен - истината
21.09.2010 22:23
Истината е че пари за здравеопазването не се дават нарочно за да се въведе допълнителното задължително здравно осигуряване в частни фондове. Питам откъде ще дойде богатството на техните собственици и дали това няма да е един нов начин за ограбване на и без това обеднелите българи.
цитирай
21. joysii - Умно е детето. Дано реформите в з...
21.09.2010 23:57
Умно е детето.
Дано реформите в здравеопазването доведат до нещо добро.
Познатите ми лекари сякаш са обнадеждени.
цитирай
22. borsi - Право е хлапето, но все повече си мисля, че българинът няма вече съпротивителни сили ...
22.09.2010 02:13
Право е хлапето, но все повече си мисля, че българинът няма вече съпротивителни сили, а 90 % от българските мъже са по-страхливи и от жените си.
От овце които сами отиват към кланицата, не може да очакваш много.
цитирай
23. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
22.09.2010 03:22
анонимен написа:
НАЛИ ИЗДЪРЖАТЕ, 218-бр.,БОЛНИЦИ ЗА 7-млн.ЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ??!
ФРАНКФУРТ Е 14-млн.,..... ПОЗНАЙТЕ КОЛКО БОЛНИЦИ ИМА.....!

НАПРАВЕТЕ ГИ ЧАСТНИ!!!!!!
ОСТАВЕТЕ 50-бр., ЗА ПЕНСИОНЕРИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ, ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ..НИКАКВИ!

Ъъъ...един Франкфурт и той ли е пръснат на 111 000 /приблизително/ квадратни километра?
И за запиталият по- горе- да, държавата е длъжна да оборудва болниците. И не защото не можем без нея, а защото сме и платили и продължаваме да и плащаме за това.
Ан10 и ти говориш глупости. Да, на запад, заплатите на скъпоплатените лекари не се различават много от на инженерите, но причината е, че инженерите /добрите/ взимат също така огромни суми за труда си.
цитирай
24. анонимен - bravo na deteto
22.09.2010 06:02
pou4ete se ot nego.
Za kakvi me4ti blenuvate, dokato vazrastnite me4taiat za po-dobar jivot, decata umirat pred o4ite ni.
DEJSTVIE TRIABVA,NE ME4TI
цитирай
25. анонимен - Как се сбъдват мечтите?
22.09.2010 06:15
Оказва се - с пари.Това внушение идва от телевизията,на това се учат децата.
цитирай
26. yuliya2006 - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Величието на ...
22.09.2010 08:21
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Величието на една дължава не е в броя на поданиците й, нито в многобройните й сгради или пък в дългата й история. Величието на една държава е в нейната независимост и законност.

Сливенски митрополит Йоаникий
цитирай
27. nakom - добре се е научила дъщеря ти от малка
22.09.2010 11:07
сите българи на държавата чакат, всички смятат че тя им е длъжна, ама всички са десни.Като гледам, има и приемственост
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4392769
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031