Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2007 11:58 - Престъпна безотговорност
Автор: benra Категория: Други   
Прочетен: 1979 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2007 13:45


Отдавна съм си казала,че за да ми почва деня без ядосване трябва да откажа слушане на новини.

Новините вредят на доброто настроение.Правят розовите ни очила тъмно лилави.

14 деца в 11 ЦДГ - Лозенец се натровили, от деиазепам или от лексотан, едно е сигурно – от лекарства, от лекарства за възрастни. Децата са 4-годишни, ясно е,че психотропните едва ли са им били предписани. В болница са малките палавници, слава Богу-здрави и без особени увреждания.
Обаче,както винаги, виновни няма. Или поне няма такива, които да се чустват виновни.Учителките-ни чули, ни видяли.Лелките - тоже. Да беше едно дете, да не видят, пък то-цели 14. Естествено максимата –нападението е най-добрата защита важи и в случая.Нямали медицинска сестра от месец.Обаче медицински кабинет има.Версия едно-децата вкупом незабележимо са се промъкнали в кабинета и нагъртали с успокоителни. Някое дете е донесло лекарствата от вкъщи.Версия две-палавникът Х. Свива лексотанчето на мама, цветно бонбонче, което тя обичайно крие от него.Значи е вкусно-забранения плод.Та палавникът Х.дава супертайно и незабележимо по хапче на още 13 съ-палавника. Версия три-децата не са пили лекарства в детската градина, а всяко едно от тях тайно е пийнало психотропно у дома.Ей така, да му е по-споко деня. Версия четири - намесени са свръхестествени сили.Не е смешно, да. Безобразно е.Безобразен е фактът,че отговорните не се чустват отговорни ,а си позволяват да се измъкват с твърдения от сорта на -еми не можем да ги гледаме всички деца, не можем.И оправданието преминава в материално-социална аргументация. Може и да не могат, но са длъжни-длъжни са да гледат и пазят всяко едно дете, защото учителките в детските градини са отговорни за здравето и живота на всяко едно дете през времето,през което то пребивава в детското заведение.Случилото може да се дефинира по един единствен начин-престъпна небрежност! Очаквам обаче да не бъдем информирани за санкциите, които са били наложение на отговорните.Защото отговорните се чустват безотговорни,както и тези,които трябва да следят за отговорността им. Да се благодарим, че изходът е такъв, какъвто е, а не фатален. Но да не благодарим на виновните. Виновните трябва да се сочат с пръст и поименно. 
  Вече обедът клони към следобед и версията е само една-децата намерили лекарствата в бюрото на учителката си.
“С парите, които се дават на учители и възпитатели, се изправяме пред проблема да няма кой да гледа децата”,- казва столичният кмет. Дали това е единственият проблем?Дали повечето пари ще купят повече отговорност, повече съвест, повече загриженост? Дано скептицизмът ми да ме лъже, дано.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Темата е безкрайна
29.11.2007 14:51
и аз имам син на 4, който ходи на детска. Дано да нямам такива проблеми.....
цитирай
2. benra - gothic,
29.11.2007 14:53
най-искрено ти пожелавам да нямаш!
цитирай
3. reala - Войната с нас
29.11.2007 18:03
е по-мащабна. Всеки ден виждаме, слушаме, преживяваме (,а може би не успяваме да преживеем) войната по пътищата. Уви, войната с нас е по- мащабна - тя е навсякъде...., със всеки. Няма пощадени.
Аз ще се "сражавам" на моята линия - Внимавайте какво ПОГЛЪЩАТЕ! Научете и близките си на ВНИМАНИЕ.
цитирай
4. eldorado07 - Ами дебелите лелки в градините в...
29.11.2007 21:08
Ами дебелите лелки в градините винаги са били доста безотговорни, гледат само как да се погрижат за търбуха си...
цитирай
5. alisa - най-ужасното
29.11.2007 21:26
което съм чувала за градините е как деца са получили увреждания на бъбреците, защото не им разрешавали да пият вода, за да не се наипишкват. Тези са за затвор! Аз лично бих пребила такъв педагог. Моя син е на 5
цитирай
6. liliahristova - Не, не, не!
30.11.2007 13:51
Проблемът не е в ниските заплати! Проблемът е, че, както и в училищата, много женици стават детски учителки без призвание, привлечени от намаленото работно време, големите ваканции и... безплатната храна. Проблем е и че онези, които ги назначават, нямат съвременни критерии, а и след това не изискват квалифицирано и отговорно изпълнение на задълженията. Както в цялата ни обществена система, и в отглеждането и възпитанието на децата работят хора, които не чувстват професията си като призвание.
цитирай
7. lasombra - Както споменах в коментарите към ...
30.11.2007 20:49
Както споменах в коментарите към онази статия за кучето, нямам деца, макар да ги обичам. Много бих се притеснил, ако открия, че детето ми ходи на детска градина при надиазепамена и налексотанена учителка. В новините се съобщаваше също така за нифедипин, който е срещу хипертензия (високо кръвно). Е ако на тази учителка й трябват бензодиазепини и нифедипин за да си върши работата, по-добре да стане библиотекарка. Там никой няма да й вдига кръвното. Според мен човек се ражда учител. Ако нямаш в душата си любов към децата, никакво педагогическо образование не може да те направи такъв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4405267
Постинги: 739
Коментари: 12621
Гласове: 29486
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930